CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

sâmbătă, 31 martie 2012

UN FEL DE BAROMETRU...

Ce indica” barometrul”  tau spiritual?
Sunt uneori situatii in care din punct de vedere omenesc si din punct de vedere  al conceptului de dreptate, unele decizii pe care le luam par sa fie justificate si corecte. Dar cu toate aceste decizia noastra totusi ne face sa ne pierdem linistea. De multe ori mi s-a intamplat si am inteles reflectand de fiecare situatie in parte, ca pierderea paci interioare indica ca ceva e gresit in atitudinea noastra sau in decizia pe care am luat-o, si ca din punct de vedere spiritual constiinta noastra ne avertizeaza ca principiile pe care Dumnezeu pe care le-a pus in inima noastra au fost incalcate.  Uneori lucrurile sunt foarte clare si nu exista nici un dubiu si e usor de recunoscut ce trebuie  sa spunem, cum trebuie sa actionam sau ce decizii sa luam. Dar uneori lucrurile sunt mult mai voalate si la prima vedere poti sa nu observi capcana in care cazi. La astfel de situatii se refera cred versetul  Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa." (Mat.26:41) . Uneori oboseala, alteori puterea de convingere a celor din jur, alteori nevoia ne indeamna sa loam decizia gresita. Chiar daca am gresit exista remediul sa ne recunoastem gresala si sa ne ducem sa reparam , sa marturisim si in face celor carora am luat deciziile gresite, pentru a nu strica marturia pe care ca si crestini trebuie sa o avem.
Recent am trecut prin o astfel de situatie si pana sa pot corecta gresala pe care am facut-o au durat cateva zile in care mi-a fost greu sa suport mustrarile de constiinta. Dar cand am reusit sa indrept gresala m-am simtit eliberata si mi-am redobandit din nou pacea si linistea atat de necesare in lumea plina de stress din jurul nostru.
Imi place sa afirm ca pacea e ca un barometru care ne indica ca suntem pe drumul cel bun. Iar lipsa paci ne indica ca am ales o cale gresita.
Oare cine ne da aceasta pace? „pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. (Filip.4:7)

VERSETUL ZILEI

"De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci, chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste din zi in zi." (2Cor.4:16)

luni, 26 martie 2012

VERSETUL ZILEI

Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa." (Mat.26:41)

duminică, 11 martie 2012

BOMBOANE CRUDE

Bomboane crude cu nuci, fara zahar
reteta : http://bebster.ro/retete-copii-bebelusi-alimentatie-sanatoasa/bomboane-crude-cu-nuci-fara-zahar

"Lume, lume, iata o varianta simpla si sanatoasa de bombonele. Daca vrea bobo, da-i mai bine asa ceva decat zahar topit amestecat cu coloranti si arome artificiale. Ca sa vedeti cat de simplu sunt de facut, voi lasa exact descrierea mamicii care ne-a trimis reteta. :)


Ingrediente bomboane crude cu nuci
stafide (bio)curmale (bio)smochine (bio)
alune de padure
caju
nuci
migdale
fulgi de cocos (optional)
cacao (optional)Se ia un pumn de stafide si cateva curmale si smochine.Se adauga putin mix de alune de padure, nuci caju, migdale,.Se baga impreuna in mixer si se amesteca vanjos :)…. pana se formeaza o pasta. (cred ca trebuie un blender/mixer destul de puternic, ca sa toace toate cele :) (al meu e de 600w si vad ca au mai ramas bucatele, dar chiar nu deranjeaza)Se formeaza cu mana bombonele rotunde.
Se mai pot tavali, usor neglijent, dar fara sa atentam la pudoarea bombonelelor :D , printr-un praf de nuca de cocos ras. (eu nu am avut, asa ca le-am lasat dezbracate :) )))
Reteta si poza trimise de Andreea B."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Am facut si eu fara caju si smochine ca nu am avut. Si au iesit minunate
 

VERSETELE ZILEI

"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna." 2 Timotei 3:16,17

sâmbătă, 10 martie 2012

ISUSE PE TINE TE STIU

Isuse pe tine te stiu 
Una din primele melodii crestine care am invatat-o  si care ma emotioneaza sa o ascult si cant din toata inima. Sper sa va placa si voua la fel de mult si sa va intareasca in credinta.

SALINA DE LA TURDA

FIUL DUMITALE MI-A ZIS SA ITI CER

Domnule...fiul dumitale mi-a zis sa iti cer..(postare preluata de pe blogul PeGinduri- Scrisa de Rodica Botan)
Rugaciunea in zilele noastre a devenit tot atit de necesara cum este necesar aerul. Viata e complicata...si plina de drame.Multe am invatat anul asta despre rugaciune. La inceputul anului mi-am promis ca voi spune rugaciunea Tatal Nostru cel putin odata pe zi, considerind eu ...ca-i mai matura decit toate rugaciunile pe care le-am rostit vreodata.
Intimplarea face ca de la inceputul anului am ascultat o serie intreaga de predici despre rugaciunea domneasca - parca toata lumea a fost in gind cu mine - si din fiecare predica si explicatie am mai invatat ceva nou. Aseara am auzit o istorioara care sa explice altceva despre rugaciune. Domnul Isus a spus sa cerem Tatalui dar sa cerem in Numele Lui.
Multi oameni se roaga...si unii se roaga la sfinti, la icoane...mai stiu eu la ce... Domnul Isus ne-a invatat cum sa ne rugam. El insusi isi petrecea mult timp in rugaciune...si asta iara mi se pare atit de interesant...Fiul Lui Dumnezeu are nevoie sa se roage Tatalui...Oare de ce? Darmite noi...atuncea...? Daca El a trebuit sa se roage ca sa razbeasca in viata asta...El...Fiu de Dumnezeu...cu cit mai mult noi?
Dar sa revin la faptul ca Domnul Isus i-a invatat pe ucenici sa ceara de la Tatal in Numele Lui. Si ca sa intelegem mai bine cum vine asta am sa va povestesc istorioara care am auzit-o...si o sa faca si pentru voi ...sper...tot atit de multa lumina si sens cit a facut pentru mine.
Un tata ii celebreaza ziua fiului sau si invita la un parc de distractii pentru copii, pe vreo 10 prieteni ai baiatului lui. A cumparat biletele si statea de-acuma la poarta si fiecare prieten al baiatului primea tichetul cu care putea intra inauntru ca sa se joace. Asa au trecut citiva dintre baieti prin fata lui si el i-a intins fiecaruia tichetul. La urma apare un baietel pe care tatal nu-l recunoaste...Tatal se uita cumva incruntat si ii spune...
-Dar tu cine esti...ca nu-mi amintesc sa te fi vazut pina acuma. La care baietelul raspunde cam fisticit...
-Domnule...fiul dumitale mi-a zis sa-ti cer un tichet ca sa intru...
-Aaaa...daca fiul meu te-a trimis, atunci sigur...uite tichetul.
Nici un alt nume oricit de important ar fi fost acel nume nu i-ar fi putut da prichindelului tichetul de intrare- in afara de numele baiatului acestui domn. Asa si noi...prin intermediul Fiului avem intrare libera , avem posibilitatea sa discutam cu Tatal si sa aducem cererile noastre in fata Lui.
Stiu ca cei care invoca pe nu stiu care sfint si se roaga la nu stiu care icoana o sa fie furiosi cu mine. Dar va trece. Noi sintem crestini cu totii si toti trebuie sa cautam Adevarul in Biblie. Sa lasam formele si traditiile si preferintele noastre personale si sa cautam asa cum cautau primii crestini dupa Adevar- dar sa-L cautam acolo unde este - in Scriptura. Si daca vreti sa va suparati pe mine- n-aveti decit - dar dupa ce va trece, luati Biblia din curiozitate si vedeti daca ceea ce am spus aici este gresit. Si daca am gresit cu ceva sint gata sa corectez.

INIMA MEA ITI DA MULTUMIRE ..CACI TU ESTI CEL MAI MINUNAT

CristoCentric - inima mea 

REGE AL REGILOR

Speranta - Rege al regilor

sâmbătă, 3 martie 2012

VERSETELE ZILEI

"Avraam si-a dat duhul si a murit, dupa o batranete fericita, inaintat in varsta si satul de zile; si a fost adaugat la poporul sau." (Fac.25:8)
"Ghedeon, fiul lui Ioas, a murit dupa o batranete fericita; si a fost ingropat in mormantul tatalui sau, Ioas, la Ofra, care era a familiei lui Abiezer." (Judc.8:32)
"A murit la o batranete fericita, satul de zile, de bogatie si de slava. Si in locul lui a domnit fiul sau Solomon." (1Cron.29:2)