CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

luni, 28 mai 2012

COSMARUL CREAT DE UNII MEDICI...

Satyamev Jayate 27th May – Episode 4 with English Subtitles
http://pakdrama.net/2012/05/28/satyamev-jayate-27th-may-episode-4-with-english-subtitles/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=satyamev-jayate-27th-may-episode-4-with-english-subtitles
CINE NU ARE NEVOIE DE DOCTOR, DE VINDECARE?

CASATORIA INTRE AFACERE SI SCLAVAGISM...

Satyamev Jayate 20th May - Episode 3 with English Subtitles
http://www.youtube.com/watch?v=odKAzfvZ_BM

CAT DE NECESAR E CITITUL BIBLIEI?...O PILDA DE FOLOS


(preluat de pe blogul PeGinduri)
"...sa citesc? Si daca nu citesc zilnic Biblia... este asta o asa mare tragedie?
Sa va povestesc insa despre o intimplare de care am auzit acum citeva zile… si ne-om dumiri impreuna daca este necesar cititul Bibliei. Un tinar ii spune pastorului care-l indemna sa citeasca Scriptura si sa memoreze versete biblice…
-Pastore…n-are rost sa tot insisti ca si asa nu pot sa memorez nimic…
-Citeste totusi… ii zise acesta… Dar tinarul insista in decizia lui…
Intr-o zi, pastorul il intreba pe tinar…
-Ai zece minute sa ma ajuti cu ceva?…
-Am, cum sa nu… raspunse tinarul.
-Uite…zise pastoral, tine oala asta sub robinet 10 minute…
-Dar oala are gauri…replica tinarul ...uitindu-se uimit cind la oala gaurita cind la pastorul lui. N-are nici un rost s-o tin sub robinet…
-Ai zis ca ai zece minute… raspunse pastorul…
-Am ...dar n-are nici o noima ceea ce fac…
-Ba are… raspunse pastoral… tine-o numai sub robinet 10 minute…
Vrind nevrind, tinarul asculta si pentru 10 minute tinu oala aceea gaurita la robinet. Intr-un tirziu aparu si pastorul, si tinerelul ii spuze zimbind…
-Sper ca acuma sa realizati si dumneavoastra ca am irosit 10 minute degeaba… oala tot fara apa este…
-Da… a raspuns pastorul… dar uite ce curata s-a facut…
………………………….
Morala la ideea de la inceput este ca …indiferent cit de mult sau de putin intelegem cuvintul Domnului… indiferent daca reusim sa memoram sau nu versete biblice, cititul Scripturii ne va ajuta sa raminem curati in gindire. Si asa cum ne spalam si iara ne spalam, si tot mai avem nevoie sa ne spalam - zilnic, periodic…asa avem nevoie sa si citim Cuvintul Sfint.
Seth, nepotelul meu are 9 ani si citeste la nivel de liceu. Intr-o zi, saptaminile trecute a fost pedepsit de invatatoare pentru ca n-a raspuns cind aceasta l-a chemat. Era asa de absorbit de cartea pe care o citea, ca n-a auzit cind l-a chemat invatatoarea. Asa as vrea sa fiu si eu - si asa ma rog ca sa ajung sa iubesc Cuvintul Sfint. Sa citesc cu si de placere...sa caut orice clipa posibila a zilei ca sa imi clatesc ochii, inima si mintea...sa le spal in Cuvint. Nu sint acolo insa…oh...ce departe sint.... sint in starea de care v-am spus la inceput - cind inca simt o obligatie sa citesc si cind, de ocupata ce sint cu alte activitati nu gasesc timp de citit Biblia. Logic stiu ca nu e bine si incerc sa indrept- dar asta nu-i suficient. Vreau sa am asa un drag de Cartea asta, incit sa ajung ca si Seth…sa nu aud cind ma striga si ma cheama oricine sau orice altceva…Si stiu ca prin puterile mele nu se poate... dar este Unul care face minuni... si astept sa faca minuni si in viata mea. A mai facut si altadata si stiu ca se poate... Si cind o sa se intimple minunea asta, o sa stiti si voi ca precis o sa se vada...Oala tot ciobita o sa fie... dar va fi mult mai curata..."
(Poza e preluata de pe blogul Vindecatorul si mi-a placut comentariul care se potriveste ca o continuare la pilda de mai sus: "Trebuie să-l priveşti pe Rembrandt ca să înţelegi cum poate un om să transmită, după sute de ani, căldura unui chip scăldat într-o lumină ca o pulbere de aur.
Trebuie să priveşti cum Dumnezeu a binecuvîntat acest om, cu dragoste pentru El şi pentru creaturile Lui cele mai umile.
Aceasta este mama sa citind Biblia. El spunea că numai aşa si-o amintea, cu Sfînta Carte pe genunchi. Aşa folosea ea puţinul răgaz pe care-l lăsa Domnul, după o zi de muncă grea. În cămăruţa ei, netulburată, simplă, săracă: e mărturia lui despre mama sa. O învăluie cu dragoste, o dezvăluie prin clarobscur. Cînd se apropie de lume, este fascinat de culorile ei, de bogăţia ţării sale, ţară de negustori, de doctori, de militari, de pictori mari şi de mulţi, de atît de mulţi oameni sărmani. Sunt mulţi evrei, unii din ei foarte săraci. I-a pictat ca personaje biblice, popor ales… poporul Lui, care se va întoarce la El. Rembrandt i-a iubit, evreii l-au iubit pe el, iubeşte-i şi tu, pe pictor şi modelele sale.
A spus în artă ce a văzut în sufletul său, a regîndit plastic societatea, ordinea societăţii, şi a fost alungat din mijlocul celei ce se numea “pătura de sus”, pentru că a pictat adevărul. Lumea aşa cum era ea, nu cum voiau unii să pară că este.
Tablourile sale vor defini relaţia sa cu omul simplu, sărmanul pe care îl roagă să-i fie model.
Aşa ai ajuns tu să vezi cum a fost întîlnirea fiului risipitor cu tatăl său, aşa ai privit gravura unor cerşetori care primeau pomană, dar mai ales ai putut vedea cea mai minunată reprezentere grafică a răstignirii Domnului Isus: Cele trei cruci…"
http://www.youtube.com/watch?v=CrjXyA3AOGs


CE AI GASIT DOAMNE LA MINE ?

joi, 24 mai 2012

PRAJITURA FARA ZAHAR SI FAINOASE

Azi am mai inceract o reteta. M-am inspirat de pe mai multe bloguri(retete gust, ligia pop) si cu ce am avut in casa am facut aceasta prajitura.
O mana de migdale
O canita mica de samburi de floarea soarelui si dovleac
O banana
2 mere
Cardamon
Un pic de cacao de presarat.
Cateva cirese pentru ornament
De cu seara se lasa in apa separat migdalele si semintele
A doa zi se curata migdalele de pielita (optional)
Se pun in blendar impreuna cu banana merele taiate cubulete, semintele , banana si  cardamonu, Se adauga cate putina apa pentru blenduit dar nu prea multa sa nu fie prea moale sa o putem pune in forme.
Dupa ce s-a faut pasta in blendar se pune in forme pe farfurie se presara cacao si se orneaza cu cirese taiate feliute.
A iesit foarte buna, copiilor mei le-a placut mult si mie de altfel.

duminică, 20 mai 2012

MULTUMESC ACELORA CARE...


Mulţumesc acelora care…
…m-au urât, m-aţi făcut mai puternică.
…au ştiut să se uite înauntru, m-aţi învăţat că exteriorul e doar un ambalaj.
…au râs de mine, m-aţi învăţat să vă deosebesc de oameni.
…au ştiut să se bucure cu mine, mi-aţi făcut bucuria mai mare.
…m-au criticat, m-aţi învăţat să nu îmi pese de gura lumii.
…mă iubesc, faceţi ca inima mea să fie mai frumoasă.
…le pasă, faceţi să mă simt importantă.
…au intrat în viaţa mea când a trebuit, voi mă faceţi ceea ce sunt azi.
…au ieşit din viaţa mea, mi-aţi arătat că nimic nu durează o veşnicie.
…indiferent de orice au rămas,mi-aţi arătat ce e prietenia.
…m-au ascultat,mi-aţi arătat că merit.
…mi-au întors spatele, mi-aţi arătat privirea altcuiva care merită.
…m-au trântit jos, mi-aţi arătat că sunteţi inferiori sufletului uman.
…au întins mâna doborându-mă, m-aţi învăţat să mă ridic singură.
…zilnic îmi zâmbesc, îmi arătaţi că încă un zâmbet îţi îndulceşte ziua...o saptamana cat mai frumoasa, plina de realizari si succese...   
  Cu drag,  LADYCRYSS( Preluat de pe blogul Garbo) 

SENSIBILITATE



"In forma suprema de manifestare, frumusetea-de orice natura 
ar fi aceasta-aduce invariabil, lacrimi intr-un suflet sensibil. 
Edgar Ellan Poe
Preluat de pe blogul Garbo
LADYCRYSS

VERSETUL ZILEI

"Uitati-va, dar, cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine, pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre. "(Evr.12:3)
"De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci, chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste din zi in zi." (2Cor.4:16)

CADOURI BUNE IMPACHETATE IN AMBALAJE URATE


De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. (Rom.8:28)  Am citi intr-un comentariu a epistolei catre Romani ceva tare fain; atunci cand vine un  necaz sa il privim ca pe un cadou impachetat intr-un ambalaj urat. Dand acest ambalaj urat vom constata un alt ambalaj mai putin urat, si tot dand la oparte ceea ce e urat vom ajunge la esenta care este sperenta si increderea. Asa ca ar trebui intodeauna dupa primul impact neplacut cu o noua experienta sa nu ne uitam la ce ne izbeste privirea, simturile in mod dureros. Au fost momente cand m-am indreptat spre sala de operatii cand ma intrebam daca o sa mai ies de acolo. Au fost momente in care credinta a jucat un rol extrem de important. Dupa astfel de experiente unice de fiecare data, desi trupeste am iesit mai "sifonata", spiritual am crescut mult mai mult, si am invatat sa iubesc si pretuiesc viata cu tot ce inseamna ea  si mai mult.

miercuri, 16 mai 2012

OARE STIM CUM SA REPLICAM TOTDEAUNA?

(poza preluate de pe blogul Cufarul cu amintiri)
Oare stim cum sa replicam intotdeauna? Categoric nu. Dar putem invata
Deseori cand sunt abatuta si incerc sa gasesc niste raspunsuri incep sa citesc ce scriu alti frati si surori si nu de rareori plecand de la afirmatiile lor reusesc sa pornesc o meditatie care imi reaminteste , conform fluxului memoriei involuntare, anumite situatii si versete din biblie care puse cap la cap imi descopera ce se intampla si cum trebuie sa inteleg situatia prin care trec si cum ar trebui sa gandesc si reactionez. Constat din ce in ce mai mult ca in fiecare noua incercare trebuie sa invat din nou si din nou. Procesul de invatare si punerea acestuia in aplicare necesita multa autocercetare si multa practica pentru ca sa ajungem sa reactionam dupa voia lui Dumnezeu sa fim impacati cu El si cu noi insine. 


Recent am citit pasajul de mai jos al fratelui Adrian Condrea . "Vorbim mult. Prea mult uneori.  Și prea ușor. Vorbim când ar fi timpul să tăcem. Și apoi tăcem când e nevoie mai mult ca oricând să vorbim. Mă gândesc la cele doar câteva cuvinte ale lui Bartimeu. Au oprit din drum pe Mântuitorul și l-au vindecat. Mă gândesc la cele câteva cuvinte ale femeii disperate dar rostite la timpul potrivit: “așa este, dar și cățeii mănâncă firimiturile care cad de la masa stăpânilor lor”. Mă gândesc la întrebările fariseice și răutăcioase care au primit următorul răspuns: “Dați Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”. Atât! Și s-a făcut liniște! E importat să cunoști momentul potrivit pentru a da răspunsul tău. Biblia spune :" Omul are bucurie să dea un răspuns cu gura lui, și ce bună este o vorbă spusă la vremea potrivită. ( Prov.15:23 ) Oare sunt momente când ironiile și răutățile altora trebuiesc întâmpinate cu replica noastră? Uneori e cazul să le ignorăm. Și Domnul a tăcut când a fost întrebat. Dar uneori trebuie să răspunzi pentru a nu se crede foarte înțelept. Ei bine, aici e nevoie de mult discernământ.Vorba are valoare. Are forță."
preluat de pe AP poze cu prietenii mei


Aceste ganduri impartasite mi-au adus in minte cele de mai jos pe care simt indemnul sa vi le impartasesc si voua:

"V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." (Ioan.16:33)
E inerent ca in viata cuiva sa nu intervina si necazurile. Ele nu pot fi evitate. Ceea ce este important e cum trecem prin ele . Un crestin spunea ca a fi bland nu inseamna afi bleg. Deci uneori trebuie sa indraznesti sa infrunti unele situatii si sa spui ce ai de spus. Biblia de exemplu ne spune sa dam socoteala dar cu blandete. "Ci sfintiti in inimile voastre pe Hristos ca Domn." Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama, (1Pet.3:15), "Astfel, dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare." (Col.3:12) Eu inca lucrez si m arog ca atunci cand dau socoteala sa o fac cu blandete. Uneori firea noastra vulcanica , ne-o ia inaintea ratiunii si tonul devine mai virulent. Totusi uneori adevarul si situatiile pot genera si manie. justificata.  "Isus a intrat in Templul lui Dumnezeu. A dat afara pe toti cei ce vindeau si cumparau in Templu, a rasturnat mesele schimbatorilor de bani si scaunele celor ce vindeau porumbei si le-a zis: "Este scris: "Casa Mea se va chema o casa de rugaciune." Dar voi ati facut din ea o pestera de talhari."(Matei 21:12,13). 
Totusi nu trbuie sa uitam ca starea noastra  de manie in relatiile noastre nu trebuie sa persiste mai mult decat este necesar pentru a nu cadea in extrema cealalta de a pacatui."Maniati-va, si nu pacatuiti." Sa n-apuna soarele peste mania voastra (Efes.4:26) . 
De multe ori nu spunem ceea ce gandim din teama si aceasta creaza presiune la nivelul creierului, si o stare de frustrare si angoasa. Chiar ne perecliteaza sanatatea.   Teama si neancrederea ne fac sa acceptam umilinta si presiunea fizica si psihica . M-am intrebat si am reflectat oare cum pot iesi din acest cerc vicios si raspunsul a fost ca" In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme n-a ajuns desavarsit in dragoste. "(1Ioan.4:18) 
(poza preluate de pe blogul Cufarul cu amintiri)
Imi amintesc cand in tinerete , la scurt timp dupa ce m-am casatorit, o colega mi-a dat un sfat interesant. Ea m-a invatat ca atunci cand sotul pleaca pe usa sa am grija ca niciodata sa nu plece suparat. Sa fac in asa fel sa ne impacam si sa nu ne despartim dupa o controversa suparati. Am gasit intelept sfatul si l-am urmat. Acest fapt m-a scutit de multe ori de a sta cu constiinta incarcata si apasata .
Cred ca trebuie sa veghem si sa cerem intelepciune de la Dumnezeu pentru a reactiona de la caz la caz dupa voia lui Dumnezeu. Deseori imi amintesc de Iona, de Toma, de Petru sau Ioan cand au avut reactii nepotrivite si Domnul i-a invatat sa vada pe fiecare in parte diferenta dintre logica lor si logica Lui sa sa invete sa ia deciziile corecte atunci cand sunt revoltati de o situatie sau alta. 
Ce minunat ca avem la indemna asa o Sursa inepuizabila de Intelepciune si Lumina pe care doar trebuie sa fim constienti ca trebuie sa o accesam cat mai des.

marți, 15 mai 2012

10 SECRETE PENTRU O SUPER CASNICIE

Preluat de pe blogul Ambasadorul


"Sunt fascinat de carti, reviste si documente vechi. Citesc o carte in care am gasit o foaie veche cu scris de batran. Are un titlu captivant si mereu actual. “Reteta pentu o casnicie fericita”.
Va fac si voua parte de aceste bogatii:
1. Nu fiti amandoi suparati in acelasi timp.
2. Nu strigati unul la altul. Doar daca a luat foc casa.
3. Daca aveti o discutie aprinsa, lasati-l pe celalalt sa castige.
4. Daca aveti ceva de criticat, nu uitati sa o faceti cu dragoste.
5. Nu amintiti greselile trecutului.
6. Nu mergeti la culcare niciodata neimpacati.
7. Spuneti un compliment unui altuia, cel putin o data pe zi.
8. Daca ati gresit, recunoate si cere iertare.
9. Orice cearta cere doua persoane si deobicei, cea care greseste are gura mai mare.
10. Nimic nu pretuieste mai mult ca legatura dintre voi si Dumnezeu.
Frumoasa lista, asa-i?
Daca ati alege astazi doua din cele zece ca fiind foarte importante pentru casnicia voastra, care ar fi acestea?"

CATE LUCRURI URATE SE INTAMPLA IN LUMEA ASTA...

http://www.youtube.com/watch?v=w66CQ7kfrDM
Cate lucruri urate se intampla in lumea asta...Sa ne rugam si pentru copiii care ajung in mainile unora cu minti bolnave  si scarboase.
Domnul Isus sa ii ajute pe acesti oameni marcati de trauma ce au suferit-o in copilarie sa o poata uita  si sa se videce.
"Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc." (1Cor.13:11)


Isus vindeca inimi frante
"Noroadele au priceput lucrul acesta si au mers dupa El. Isus le-a primit bine, le vorbea despre Imparatia lui Dumnezeu si vindeca pe cei ce aveau trebuinta de vindecare." (Luc.9:11)


http://www.youtube.com/watch?v=bDgpGzwKQhs

marți, 8 mai 2012

VERSETUL ZILEI

Foto Dan Suciu
"Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Amin." (Mat.28:20)

luni, 7 mai 2012

SOCANT-DIN NOU DESPRE AVORTURI

Satyamev Jayate: 6th May 2012 
Povesti incredibile despre avorturile de fetite in India. Aceasta emisiune a inceput azi pe Canalul Star World din India  . Aamir Khan dovedeste inca o data ca este o personalitate deosebita care face cu pasiune orice intreprinde. Un motiv de rugaciune pentru acele femei care sunt maltratate pentru ca refuza sa faca avort.
O Ri Chiraiya | With English Translation | Akif Haseeb | Satyamev Jayate
O bird, little bird, come back again to the yard.. The dark is deep and covered in blood.. pick the straws of sunrays from the sky, and come back again to the yard.. We have done injustice against you a thousand times, We have given you tortures of the world.. we didn't think- if you fly away, this earth will remain deserted without you.. with whose presence shall my yard be adorned..        
I'll embed all the stars in your wings,
I'll weave for you a rainbow colored scarf,
I'll fill the dark night in your kohl,
I'll rub raw fragrance in your henna (adorned hands),
I'll give a new dream to your eyes..

duminică, 6 mai 2012

CUGETARI


Cugetări.... de la Ligia Gherghel
Când înțlegem căDomnul Isus ne-a slujit în ciuda slăiciunilor ș a josniciei noastre, atunci nimic din ceea ce suferim de la alți nu ne poate clinti în hotăârea noastrăde a-i sluji pe oameni de dragul Lui !

Creșinul adevăat are o relațe intimăcu Domnul Isus. Nu atrage niciodatăprivirile altora asupra lui ci numai spre faptul căDomnul Isus este la cârma vieți sale ș căorice profunzime a vieți lui a fost satisfăutăde El. Acel om va avea un spirit calm ș puternic, pe care Dumnezeu îl dăcelor ce au o relațe intimăcu El. Relața intimăcu Domnul se obțne prin rugăiune ș meditațe la Cuvântul Bibliei !

Una din revelațile cele mai uimitoare ale lui Dumnezeu este atunci când învăță cămarea divinitate a Domnului Isus Hristos se manifestă tocmai în lucrurile obișuite cu care suntem confruntaț în fiecare zi !