CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

vineri, 16 noiembrie 2012

CINE NE POATE AJUTA IN MOMENTE GRELE?

Pot totul in Hristos care ma intareste. (Filip.4:13)
V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." (Ioan.16:33)
Multumesc Liviei pentru videoclip. Stiu ca e si o secventa care nu e la locul ei , dar idea vidoclipului si toate celelalte sunt atat de reusite ca ar fi fost pacat sa nu le impartasesc.  Domnul ne invata sa alegem ce este de folos (Isa.48:17) Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate zidesc. (1Cor.10:23)  Deci va invit sa alegeti ce este de folos  si ce zideste, adica indrazneala si curajul de a merge mai departe stiind Cine ne este alaturi in aceasta "calatorie" unori destul de anevoioasa. O zi buna tuturor.

vineri, 9 noiembrie 2012

VERSETELE ZILEI/ DANIEL 3

Daniel 3

1. Imparatul Nebucadnetar a facut un chip de aur, inalt de saizeci de coti si lat de sase coti. L-a ridicat in valea Dura, in tinutul Babilonului.
2. Imparatul Nebucadnetar a poruncit sa cheme pe dregatori, pe ingrijitori si pe carmuitori, pe judecatorii cei mari, pe vistiernici, pe legiuitori, pe judecatori si pe toate capeteniile tinuturilor, ca sa vina la sfintirea chipului pe care-l inaltase imparatul Nebucadnetar.
3. Atunci dregatorii, ingrijitorii si carmuitorii, judecatorii cei mari, vistiernicii, legiuitorii, judecatorii si toate capeteniile tinuturilor s-au strans la sfintirea chipului pe care-l inaltase imparatul Nebucadnetar. S-au asezat inaintea chipului pe care-l inaltase Nebucadnetar.
4. Iar un crainic a strigat cu glas tare: "Iata ce vi se porunceste, popoare, neamuri, oameni de toate limbile!
5. In clipa cand veti auzi sunetul trambitei, cavalului, chitarei, lautei, psaltirei, cimpoiului si a tot felul de instrumente de muzica, sa va aruncati cu fata la pamant si sa va inchinati chipului de aur pe care l-a inaltat imparatul Nebucadnetar.
6. Oricine nu se va arunca cu fata la pamant si nu se va inchina va fi aruncat chiar in clipa aceea in mijlocul unui cuptor aprins." -
7. De aceea, in clipa cand au auzit toate popoarele sunetul trambitei, cavalului, chitarei, lautei, psaltirei si a tot felul de instrumente de muzica, toate popoarele, neamurile, oamenii de toate limbile s-au aruncat cu fata la pamant si s-au inchinat chipului de aur pe care-l inaltase imparatul Nebucadnetar.
8. Cu prilejul acesta, si in aceeasi vreme, cativa haldei s-au apropiat si au parat pe iudei.
9. Ei au luat cuvantul si au zis imparatului Nebucadnetar: "Sa traiesti vesnic, imparate!
10. Ai dat o porunca dupa care toti cei ce vor auzi sunetul trambitei, cavalului, chitarei, lautei, psaltirei, cimpoiului si a tot felul de instrumente de muzica vor trebui sa se arunce cu fata la pamant si sa se inchine chipului de aur;
11. si dupa care oricine nu se va arunca cu fata la pamant si nu se va inchina va fi aruncat in mijlocul unui cuptor aprins.
12. Dar sunt niste iudei, carora le-ai dat in grija treburile tinutului Babilonului, si anume Sadrac, Mesac si Abed-Nego, oameni care nu tin seama deloc de tine, imparate. Ei nu slujesc dumnezeilor tai si nu se inchina chipului de aur pe care l-ai inaltat tu!"
13. Atunci Nebucadnetar, maniat si plin de urgie, a dat porunca sa aduca pe Sadrac, Mesac si Abed-Nego. Si oamenii acestia au fost adusi indata inaintea imparatului.
14. Nebucadnetar a luat cuvantul si le-a zis: "Inadins oare, Sadrac, Mesac si Abed-Nego, nu slujiti voi dumnezeilor mei si nu va inchinati chipului de aur pe care l-am inaltat?
15. Acum fiti gata, si in clipa cand veti auzi sunetul trambitei, cavalului, chitarei, lautei, psaltirei, cimpoiului si a tot felul de instrumente, sa va aruncati cu fata la pamant si sa va inchinati chipului pe care l-am facut; daca nu va veti inchina lui, veti fi aruncati indata in mijlocul unui cuptor aprins! Si care este Dumnezeul acela care va va scoate din mana mea?"
16. Sadrac, Mesac si Abed-Nego au raspuns imparatului Nebucadnetar: "Noi n-avem nevoie sa-ti raspundem la cele de mai sus.
17. Iata, Dumnezeul nostru caruia Ii slujim poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate din mana ta, imparate.
18. Si chiar de nu ne va scoate, sa stii, imparate, ca nu vom sluji dumnezeilor tai si nici nu ne vom inchina chipului de aur pe care l-ai inaltat!"
19. La auzul acestor cuvinte, Nebucadnetar s-a umplut de manie si si-a schimbat fata, intorcandu-si privirile impotriva lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego. A luat din nou cuvantul si a poruncit sa incalzeasca de sapte ori mai mult cuptorul de cum se cadea sa-l incalzeasca.
20. Apoi a poruncit unora din cei mai voinici ostasi din ostirea lui sa lege pe Sadrac, Mesac si Abed-Nego si sa-i arunce in cuptorul aprins.
21. Oamenii acestia au fost legati cu izmenele, camasile, mantalele si celelalte haine ale lor si aruncati in mijlocul cuptorului aprins.
22. Fiindca porunca imparatului era aspra, si cuptorul era neobisnuit de incalzit, flacara a ucis pe toti oamenii care aruncasera in el pe Sadrac, Mesac si Abed-Nego.
23. Dar acesti trei oameni, Sadrac, Mesac si Abed-Nego, au cazut legati in mijlocul cuptorului aprins.
24. Atunci imparatul Nebucadnetar s-a inspaimantat si s-a sculat repede. A luat cuvantul si a zis sfetnicilor sai: "N-am aruncat noi in mijlocul focului trei oameni legati?" Ei au raspuns imparatului: "Negresit, imparate!"
25. El a luat iarasi cuvantul si a zis: "Ei bine, eu vad patru oameni umbland slobozi in mijlocul focului si nevatamati; si chipul celui de al patrulea seamana cu al unui fiu de dumnezei!"
26. Apoi Nebucadnetar s-a apropiat de gura cuptorului aprins si, luand cuvantul, a zis: "Sadrac, Mesac si Abed-Nego, slujitorii Dumnezeului celui Preainalt, iesiti afara si veniti incoace!" Si Sadrac, Mesac si Abed-Nego au iesit din mijlocul focului.
27. Dregatorii, ingrijitorii, carmuitorii si sfetnicii imparatului s-au strans si au vazut ca focul n-avusese nicio putere asupra trupului acestor oameni, ca nici perii capului lor nu se parlisera, hainele le ramasesera neschimbate si nici macar miros de foc nu se prinsese de ei.
28. Nebucadnetar a luat cuvantul si a zis: "Binecuvantat sa fie Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego, care a trimis pe ingerul Sau si a izbavit pe slujitorii Sai care s-au increzut in El, au calcat porunca imparatului si si-au dat mai degraba trupurile lor decat sa slujeasca si sa se inchine altui dumnezeu decat Dumnezeului lor!
29. Iata acum porunca pe care o dau: orice om, din orice popor, neam sau limba ar fi, care va vorbi rau de Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego va fi facut bucati, si casa lui va fi prefacuta intr-un morman de murdarii, pentru ca nu este niciun alt Dumnezeu care sa poata izbavi ca El."
30. Dupa aceea, imparatul a inaltat pe Sadrac, Mesac si Abed-Nego la mare cinste in tinutul Babilonului.