CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

sâmbătă, 29 august 2015

VERSETUL ZILEI











Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. (1Cor.10:13)

miercuri, 26 august 2015

O VORBA DE INCURAJARE

-Durerea nu e obiect sănătos de meditație. De durere și de întristare trebuie să scapi, să le depășești, să fii deasupra lor. Dar trebuie să vie cineva să te scoată din cercul tău chinuitor de îngust. Pr.Arsenie Boca

Am gasit pe blogul "Georgianei" un articol interesant si de folos care merita citit . Un articol sensibil si pertinent pe care il puteti citi aici

luni, 24 august 2015

NUMARUL "IMPLEMENTAT" GRESIT DIN MINTEA NOASTRA

Un film ce merita vizionat. O critica foarte deosebit realizata asupra afacerilor religioase care profita de frica, naivitatea si crdulitatea omului.

Un pasaj din film deosebit in care PK spune ".... știu un lucru – că există doi Dumnezei, cel care ne-a creat pe toți și cel creat de voi. Iar cel creat de voi este exact ca voi: mic, se bucură când e lăudat, îi sperie pe oameni din nimicuri, bogaților le îndeplinește repede dorințele, iar pe săraci îi așează la coadă… tot ce știu este că trebuie să avem încredere în cel care ne-a creat pe toți”.

Dupa ce am vizionat filmul, gandul m-a dus si la cateva pasaje din Biblie:
Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori. (Mat.7:15)
Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi. (Mat.24:11)
Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multiproroci mincinosi. (1Ioan.4:1)

Pentru a viziona filmul aveti link-ul de mai jos
http://www.filmeindiene.info/extraterestrul-pk-2014/

Aveti o recenzie deosebita a acestui film aici


Povestea pe scurt a filmului
Un extraterestru umanoid (Aamir Khan) aterizează pe Pământ pentru a completa o misiune de cercetare în oraşul Rajasthan, însă ajunge izolat atunci când centrul de comandă al navei sale este furat. În aceeaşi zi în Bruges, Jaggu (Anushka Sharma) se îndrăgosteşte de un bărbat pe nume Sarfaraz (Sushant Singh Rajput). Tatăl lui Jaggu (Parikshit Sahni) nu este de acord cu relaţia lor din cauza faptului că Sarfaraz este un musulman din Pakistan; el se consultă cu clarvăzătorul Tapasvi Maharaj (Saurabh Shukla) care-i spune că Sarfaraz îi va trăda fiica.
Hotarât să le demonstreze că se înşeală, Jaggu îl cere în căsătorie pe Sarfaraz. Ea rămâne cu inima frântă atunci când, în ziua nunţii, aflată la capelă, primeşte o scrisoare prin care este anunţată că nunta se anulează din cauza nepotrivirii de caracter. Jaggu se întâlneşte ulterior cu extraterestrul şi devine intrigată în timp ce îl priveşte distribuind pliante cu dispariţia zeilor. Extraterestrul nu cunoaşte obiceiurile pământenilor şi învaţă să se adapteze printre ei folosind haine şi bani pe care-i fură de la diverşi.
El încearcă să înveţe să comunice cu oamenii luându-i de mână şi absorbindu-le cunoştinţele prin atingere, dar aceştia îl fugăresc deoarece îl consideră (pe nedrept) un pervers. Apoi el este lovit de vehicolul care-l transportă pe Bhairon Singh (Sanjay Dutt), iar coliziunea îl face pe extraterestru să sufere de amnezie. Bhairon îl ia pe acesta cu el şi ajung să se împrietenească odată cu trecerea timpului. Interpretând tentativele extraterestrului de-a ţine de mână ca fiind interes sexual, Bhairon îl duce pe acesta la un bordel.
Bhairon are o conversație cu străinul, și sugerează că hoțul ar putea fi în Delhi. Străinul pleacă de Delhi. Din cauza comportamentului său ciudat, oamenii își asumă el este beat și îl numesc PK (pipi-kay, hindi pentru "beat"). Oamenii spun că numai el "Dumnezeu" poate ajuta să-l găsească la distanță lui. PK practică sincer fiecare religie indian încercarea de a găsi "Dumnezeu", fără nici un rezultat. El descoperă mai târziu că Tapasvi are de la distanță lui, care pretinde că a fost un dar de la Dumnezeu. Tapasvi refuză să se întoarcă de la distanță. Jaggu promite PK că va recupera de la distanță și el poate merge acasă.
PK concluzionează că Tapasvi si alte godmen trebuie apelarea unui "număr greșit" pentru a comunica cu Dumnezeu, și, prin urmare, sunt consilierea publicului de a se angaja în ritualuri lipsite de sens. Jaggu încurajează publicul pentru a expune godmen frauduloase, prin trimiterea lor la canalul video ei de știri, numindu-le "numere greșite". Între timp, Bhairon găsește hoț și contacte PK, informându-l vor veni la Delhi.
Tapasvi decide să se confrunte cu PK on-air. Tapasvi întreabă PK ceea ce este "numărul corect". PK spune "Dumnezeu care ne-a creat toate" este singurul să credem în, și că celelalte "zeii" duplicat sunt create de om. Tapasvi susține că are o legătură directă cu Dumnezeu și se referă la predicția lui de trădare Sarfaraz ca dovadă. PK își dă seama că nu a scris Sarfaraz scrisoarea. Contacte Jaggu Ambasadei Pakistanului în Belgia, unde Sarfaraz a lucrat part-time. O doamna de la ambasada îi spune că  Sarfaraz o iubeste inca si ca in fiecare dimineata suna din Lahore sa intrebe daca Jagggu l-a cautat, și transferă convorbirea lui Sarfaraz. Jaggu și Sarfaraz reconectați, și Tapasvi este forțat să se întoarcă la distanță de PK .
În timpul filmului, PK se indragosteste de Jaggu dar se abține de la a spune ei, deoarece ea iubeste Sarfaraz. El umple recorder lui bandă cu vocea ei singuri, și ia două valize pline de baterii la ieșirea de acasă. După plecarea lui PK, Jaggu publică o carte despre el. Un an mai târziu, PK revine pe Pământ într-o misiune de cercetare nou, împreună cu alte câteva străini (inclusiv Ranbir Kapoor).

duminică, 23 august 2015

CAND INCERCARILE PREA GRELE NI SE PAR


Cand incercarile, prea grele, ni se par

Cand incercarile, prea grele, ni se par
Si zilele - prea lungi, poverile - prea mari,
Ne mangaie Hristos. El Se va arata
Sa-Si ia, pe nori, Mireasa... sa-i stearga lacrima...

Cor: /: Cand vom vedea, pe nori, fata lui Isus,
Necazul greu de-aici il vom uita.
Si, doar privirea Lui, atunci, va lumina;
Deci, luptator, fii brav! Nu dispera! :/

Sub cerul furtunos, cand ranile ma dor;
De valuri incercat, cand stau far-ajutor,
E Cineva, in cer, ce stie chinul meu.
El vine, printre valuri, sa-Si scape fiul Sau.

Curand se va sfarsi al vietii greu suspin;
Vom trece, peste rau, in tara de lumini.
Acolo, vom gusta din slava lui Hristos,
Ispita va dispare, vom pune crucea jos.

(preluat de aici:http://www.resursecrestine.ro/cantece/5690/cand-incercarile-prea-grele-ni-se-par)

sâmbătă, 22 august 2015

AM REVENIT

Buna tuturor care trec pe aici . 
Am revenit dupa o lunga perioada deoarece am avut calculatorul "bolnav" si nu l-am putut "trata" pana acum.
Desi mi-a fost greu sa stau departe nici timp nu prea am mai avut. 
Imi amintesc ca pimii cinic ani de munca au fost grei si dificili si am plecat de acolo tocmai pentru ca am decis sa am timp sa si traiesc. Acum constat ca si ultimii cinci ani pana la pensie sunt tot atat de grei si dificili deoarece imi rapesc enorm din timp si simt ca nu mai pot trai datorita epuizarii.
Anul acesta in aprilie am avut si o grea pierdere, mama mea a murit si m-am confruntat cu o stare foarte apasatoare si grea in urma disparitiei ei bruste si neasteptate. Datorita durerii si starii psihice si muncii epuizante tensiunea mea arteriara s-a razvratit, dar acum cu un pic de tratament si cu auto control am reusit sa o tin sub control.
Aceste evenimente m-au facut sa apreciez mai mult clipele traite si sa imi schimb perceptia asupra multor lucruri.
Acum incerc sa ma "adun" si sa-mi pun gandurile in ordine si sa incerc sa traiesc astfel incat sa fiu multumita de ceea ce fac.