CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

miercuri, 24 august 2016

M-AM HOTARAT SA RASCUMPAR TIMPUL

Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele. (Efes.5:16)
Purtati-va cu intelepciune fata de cei de afara; rascumparati vremea. (Col.4:5)
Azi la radio cineva spunea ca privind la o ora de varf trecatorii a vazut ca marea majoritate era foarte grabita. Doar copiii si batranii nu se grabeau.
Si asa este cand devenim persoane cu resposabilitati normal ca trebui sa ne ingrijim de cele trebuincioase, dar fara sa realizam sigur iuresul vietii ne face sa trecem nebanuit de usor de la ingrijire la ingrijorare, si de aici din teama din inertie nu mai realizam ce se intampla cu noi. Gonim in nestire speriati ingrijorati dornici sa le rezolvam pe toate, dar sfarsim epuizati depresivi si de multe ori cu sanatatea deteriorata. Ma intreb cand dispare candoarea copilariei si de ce nu suntem in stare sa o pastram dealungul vietii noastre..si ma intreb de ce uneori momentul trezirii la realitate apare doar spre batranete...Ca fiecare si eu am trecut prin aceste trepte ale vietii. Si eu am sacrificat chiar si sanatartea ca sa fac totul asa cum imi dictau cei din jur ca trebuie.  M-am conformat la regulile celor din jur incat ajunsesem sa nu mai traiesc efectiv deloc. In afara de munca dormit si mancat , astfel incat sistemul imunitar a scazut , au aparut bolile si tensiunea arteriara a crescut ingrijorator.
In iarna trecuta am ajuns la spital cu crize de rinichi, peste iarna am facut bronsite repetate care au necesitat ingrijire acasa, si a culminat cu spitalizare in urma unei tensiuni cu hemoragie pe nas. A fost un moment foarte dificil. Dar eu nu o data am fost  incredintata ca este peste puterea mea de intelegere, dar ca toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce Il iubesc pe Dumnezeu Romani 8:28.
Doar a fost un semnal de alarma ca ceva nu merge cum trebuie cu viata mea si directia in care ma indrept e posibil sa fie gresita. Viata mea cum am spus mai sus a devenit goala si lipsita  de o traire fireasca si spirituala. Ma aflam tot timpul in defensiva incercand sa ma apar de ce? De niste forte peste puterile mere care ma daramau cu fiecare zi. A fost un moment major in care am inceput sa ma intreb ce este gresit in viata mea si ce trebuie facut. Presiunile si obligatiile materiale ma tintuiau intr-un loc unde desi eram plina de ravna datorita exagerarii cu care eram fortata sa lucrez peste capacitatile mele, faceau ca tot trupul si psihicul meu sa devina neputincios. Am simtit ca e un timp inutil folosit intrun sistem sclavagist inuman care nu facea decat sa ma distruga lent dar sigur. Am cautat sa discut si sa indrept lucrurle dar in loc de rezolvare am primit doar umilinta frustrare si un regim dragonic de lucru . Stiu din experienta ca de cate ori incerc eu sa indrept lucrurile nu o pot face. Dar de fiecare data dorinta de a rezolva eu situatiile ma cuprinde uitand ca e imposibil sa te lupti cu astfel de forte pentru care esti doar o resursa si nimic mai mult pentru ei.  De la persoane am fost „retrogradate” la „resurse”. Asa ca in momentul in care am fost tintuita la pat, am inceput sa reflectez si sa incep sa las problema din mana mea si sa o incredintez Domnuui Isus pana ce nu as fi devenit pe post de Don Quijote sa ma lupt cu morile de vant. Usor usor am inceput sa inteleg ca locul meu nu mai este acolo si sa las toate ingijoraile in grija Lui si sa cer calauzire cum sa ies din aceasta situatie. Intr-o luna de zile am reusit sa inteleg ca trebui sa rascupar vremea si timpul pe care mi l-a dat Dumnezeu e mai pretios decat venitul decent si prioritatile materiale, iar sanatatea e un dar extrem de pretios.. Apoi mai stiu ca niciodata Domnul nu m-a lasat sa duc lipsa si s-a ingrijit de mine asa ca prin credinta am luat decizia sa imi inchei activitatea la locul de munca si ca e timpul sa invat sa traiesc si sa ma bucur de viata si de partasie cu El. Nu e pentru prima data in viata cand Domnul ma scote cu mana tare din situatii critice si imi ia valul de pe ochi pentru a vedea clar ce decizie sa iau.
Prioritatile mele cred acum ca sunt altele; precum cele de mai jos pentru a folosi timpul de aici asa cum trebuie dupa voia Lui, traind fiecare clipa si zi ca si cum ar putea fi ultima, sa tranfor timpul petrecut aici intr-o valoare vesnica.
Cand ma voi intalni cu Domnul Isus nu ma va intreba cat de mult am lucrat la servici si cat de buna am fost in meseria mea ma va intreba cum am folosit timpul de aici pentru a face ceva cu adevarat din punct de vedere spiritual spre slava Lui
De aceea zice: "Desteapta-te tu care dormi, scoala-te din morti, si Hristos te va lumina." (Efes.5:14)
Luati seama deci sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neintelepti, ci ca niste intelepti. (Efes.5:15)
Umblati, dar, dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna. (1Cor.12:31)

“Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” (Ps. 90:12)  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu