CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

luni, 18 iulie 2011

DESPRE DEPRESIE SI FACEREA DE BINE

De ceva vreme tot vreau sa scriu despre o intaplare care m-a marcat , dar gandeam ca timpul imi sta impotriva . De fapt acel episod a avut continuare si cu siguranta va avea continuare.
In ultimul timp e tare mult de lucru la servici , am lucrat si cate 12 ore, si pe deasupra am de invatat biologia de clasa a noua impreuna cu cel mic (despre asta cred sa am timp sa va scriu alta data). Peste toate astea in urma cu cateva saptamani baiatul meu cel mare m-a rugat mult sa stau de vorba cu o prietena  care suferea de depresie. Nu am fost prea incantata si ma gandeam ca nu i-as putea fi de folos nicicum in starea de oboseala in care ma aflu.  Totusi stiind cate ceva despre povestea acestei fete si vazand si cat de impresionat e baiatul meu mi-am zis ca merita efortul. Am zis in gand , Doamne ajuta-mi si luand receptorul cred ca am stat mai bine de o ora de vorba cu acest suflet. A fost foarte surprinzator si pentru mine cum am reusit sa ma adun atat de repede si cat de usor am reusit sa o incurajez. In primul rand trebuie sa spun ca depresia ei i se trage de la desele cure de slabire pe care le-a tinut si frica ca dupa ce a reusit ultima „ performanta” slabind in jur de patruzeci de kilograme ar putea sa se ingrase din nou. O teama cat se poate de reala in mintea ei. Familia a dus-o la doctor, nu mai putea manca de frica, nu mai putea sa munceasca , plangea usor. Extrem de deprimant si trist. Imi amintesc ca in tineretea mea si eu deseori m-am confruntat cu kilogramele in plus, si slava Domnului ca am intalnit oamenii potriviti sa ma ajute sa trec peste astfel de depresie si sa inteleg cum stau lucrurile. Dar acele perioade acum mi-au fost utile sa pot intelege prin ce trece aceasta fata de douazeci si ceva de ani.  Toate reclamele si „divele” ce se perinda pe la televizor si sunt prezentate ca tipul de femeie cu care trebuie sa te asemeni conduc pe multe tinere spre depresie. Cand se mai adauga si „binevoitorii” din jur cu remarci „glumete” se infiripeaza ganduri obsesive care te indeamna sa fi nemultumit de cum arati si astfel sa devi nemultumit cum te-a creat Dumnezeu. M-am bucurat sa pot vorbi deschis si sa pot sa ii spun ca e creata de Isusi Dumnezeu, ca Dumnezeu o iubeste. A fost mai mult decat placuta aceasta discutie pentru ca vocea era mult mai plina de optimism la final. Am sfatuit-o si eu si baiatul meu sa renunte la medicamente. Baiatul meu a fost cu ea la farmacie si farmacista i-a aratat ca unele din medicamentele prescrise de medic pot crea dependenta.. De atunci am primit-o si in vizita acasa si am vorbit cu ea. Chiar ieri am avut ultima discutie cu ea si am fost foarte fericita sa aflu ca se simte mult mai bine si imi multumeste pentru discutiile cu ea, si ca ma roaga cand am timp sa mai vorbesc cu ea pentru ca se simte mult mai bine. A renuntat a proape in totalitate la medicamente , si cel pe care il ea e pe baza de plante  si nu creeaza dependenta.  In discutiile noastre care totdeauna au fost in jur de o ora am incercat sa ii redau increderea in ea si mai ales in Creatorul sau. Ma rog ca Bunul nostru Domn Isus sa lucreze la in inma ei si sa ii aduca pace si linistea.
Cred ca de multe ori nu recunoastem cand Domnul trimite la noi cate un suflet ratacit si din oboseala sau comoditate ratam sansa de a fi realmente ajutor unor suflete ranite. Ma rog ca Domnul sa aiba mila de noi si desi obositi uneori, tristi si comozi alteori sa fim receptivi la soapta Duhului.
Stiti ce e foarte interesant din toate aceste discutii cu acest suflet? ca incercand sa o zidesc pe ea si eu, la sfarsitul  fiecarei intrevederi sau convorbiri, m-am simtit mai intarita si zidita. Cu siguranta ca au fost principii, versete biblice , indemnuri pe care Domnul a vrut sa mi le reaminteasca si mie. Se spune ca cine zideste pe altul se zideste pe sine.  Asa ca facand o fapta buna, un gest, o mangaiere fata de altul alaturi de cel caruia ai indreptat bunatatea ta se intoarce si spre tine. Eu am experimentat de multe ori acest lucru si inima mi-a fost incalzita oride cate ori am reusit sa aduc o cat de mica bucurie sau un cat de mic ajutor cuiva.

2 comentarii:

  1. Ti s-a intors inzecit pentru ca ai daruit suflet...din sufletul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat experiment...Spor la treaba - Domnul are planuri mari cu tine. Love you my friend...
    (Cred ca Deb ti-a raspuns in sfirsit si ea...la commenturile alea vechi.)

    RăspundețiȘtergere