CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

joi, 21 aprilie 2011

CASCADA DE FOC

Parcul national Yosemite, California, SUA

  Acest loc a fost stabilit ca parc national in 1890. Este faimos pentru suprafata sa tare reliefata, cascade si  pini de varste seculare (Sequoia Giganteum). Acopera cam 1200 de mile patrate (cca 3108 km patrati) si monolitul El Capitan este la 910m deasupra vaii. El Capitan este cel mai mare monolit de granit din lume si cascada lui (de foc) este una dintre cele mai spectaculoase vederi ale parcului.
 
 
 
Vederea spectaculara a cascadei este creata de reflexiile razelor de soare care lumineaza apa cazatoare sub un anume unghi, foarte specific unghi. Aceasta vedere rara poate fi vazuta numai intr-o perioade de circa 2 saptamani, spre sfarsitul lunii Februarie. Ca sa fotografieze acest eveniment atat de rar, de multe ori, fotograful trebuie ca sa rabde cativa ani, ca sa captureze aceste imagini... Motivul este ca aparitia fenomenului depinde de cateva conditii naturale care trebuie sa apara cam in acelasi timp si... depinde de pur noroc.  
  
 
 
 
  1: Formarea cascadei. Apa rezulta din topirea zapezii si a ghetii de pe varful muntelui. Se topeste intre Decembrie si Ianuarie si sunt sanse ca spre sfarsitul lui Februarie sa numai fie prea multa zapada care sa se topeasca
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2: Este unghiul extrem de specific la care razele soarelui lumineaza apa cazatoare. Pozitia soarelui trebuie sa fie exact intr-un loc particular pe cer. Aceast fapt este posibil numai spre sfarsitul lui Februarie si numai la inceputul amurgului Daca este o zi noroasa, fotografiezi numai o cascada cenusie. Mai mult: vremea in acest parc national este greu de prezis si foarte schimbatoare.    
   
 
 
 
 
 
 
 
Se combina cu dificultatea  de a fotografia acolo, pentru ca un permis de intrare este necesar iarna, datorita conditiilor de drum primejdioase...
    Cineva a reusit si asa avem o sansa ca sa vedem acest fenomen...
(primita prin e-mail)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu