CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

joi, 10 noiembrie 2011

PARCUL NATIONAL VALEA FLORILOR, HIMALAYA , INDIA

VALEA FLORILOR INDIA

Aproape inaccesibila turistilor din cauza altitudinii ridicate la care se afla si a distantei uriase fata de cea mai apropiata localitate, Ghangaria (aproape 8 ore de urcat pe versantul himalayan), Valea Florilor a fost si este considerata unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pamant. Sute de flori salbatice, cu tot atatea culori diferite, acopera complet aceasta depresiune din Himalaya, creand un spectacol ce iti taie respiratia.
Peisajul uimitor din Parcul National Valea Florilor este readus la viata circa jumatate din durata anului, cand musonul ce bate dinspre ocean spre uscat aduce cu sine cantitati insemnate de precipitatii si temperaturi mai ridicate.
Aproximativ 300 tipuri de flori alpine imbraca solul vara ca un covor multicolor, numai varfurile proeminente raman vesnic acoperite cu zapada. Din ghetari curg suvoaie temporare de apa, care din cauza reliefului accidentat formeaza pe alocuri cascade.


Valea Florilor este situata in nordul Indiei, in zona de tranzitie catre Nepal si Tibet, si brazdeaza Muntii Himalaya la o altitudine cuprinsa intre 3.250 m si 6.750 m. Datorita insemnatatii pe care o detine in perpetuarea plantelor si animalelor a fost declarata parc national in 1982, iar mai tarziu a fost inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO.

Aria protejata Valea Florilor acopera o suprafata de peste 87,5 km patrati iar impreuna cu Parcul National Nanda Devi, din apropiere, formeaza o atractie apreciata de peste 100 ani de catre alpinisti si botanisti. Chiar si mitologia hindusa isi trage seva din paradisul verde intalnit in acesta vale glaciara lipsita aparent de viata.

O mare parte din speciile de plante regasite aici sunt amentintate cu disparitia la nivel international iar alte cateva n-au mai fost identificate in alta parte decat in statul indian Uttarakhand. Cele mai intalnite flori ne sunt familiare si noua, acestea fiind: orhideea, primula, calendula, margareta si anemona. De asemenea, parcul National Valea Florilor este bogat in plante medicinale de origine locala.
Padurile alpine de mesteacan si rhododendron acopera zone nu foarte intinse, dar ofera adapost faunei numeroase.


Din cauza inaccesibilitatii sale si a pericolelor pe care le ascunde, Parcul National Valea Florilor nu figureaza printre atractiile turistice indiene intens promovate.


(PRELUAT DE PE BLOGUL VACANTA EXOTERICA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu