CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

duminică, 22 iunie 2014

INTELEPCIUNE PUSA IN PRACTICA




De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci, chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste din zi in zi. (2Cor.4:16)
 
Exercitii pentru stimularea creierului 
by nuaisacrezi.ro on March 22, 2013 Fitness pentru creier
Nu există persoană care să nu-şi  dorească să fie mai creativă, să aibă memorie mai bună, să fie mai sensibilă şi multe altele. După vârsta de 23 de ani, creierul uman începe să se degradeze, iar procesul este imposibil de oprit. Atunci ce putem face? Să încetinim procesul prin practicarea exerciţiilor pentru stimularea creierului. Astfel ne vom bucura de o minte ageră şi creativă până la adânci bătrâneţi.

1.  Anturaj nou

Mergeţi acolo unde nu aţi mai fost niciodată ori unde intraţi foarte rar. Acesta poate fi un nou parc mare sau magazinul din sectorul vecin.
“Creierul se uzează atunci când nu este folosit”-  Bernard Werber

2. Noi aromate

Cumpăraţi flacoane cu uleiuri eterice ori alte obiecte aromate. În fiecare dimineaţă, imediat cum vă treziţi, inspiraţi noul miros –  acest procedeu vă ajută la “trezirea” creierului.

3. Ochii închişi

Seara nu aprindeţi lumina în apartament – mergeţi prin cameră după memorie. Acest exerciţiu vă va spori atenţia şi concentrarea. De asemenea, puteţi face duş cu ochii închişi. Cum nu veţi mai vedea nimic, brusc se vor activa celelalte simţuri.

4. Schimbaţi mâna pe care o folosiţi de obicei

Spălaţi dinţii cu mâna care e mai puţin activă, de exemplu dacă sunteţi dreptaci, curăţaţi-i cu stânga, dacă sunteţi stângaci – cu dreapta. Schimbaţi cu cealaltă mână folosirea mouse-ului.

5. O garderobă nouă

Purtaţi diferite lucruri. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că, în funcţie de vestimentaţie, omului i se schimbă nu doar senzaţiile, ci şi felul de a gândi.

 

6. O bucăţică dintr-o limbă nouă

Nu e neapărat să “chinui” limba până la nivelul avansat (dacă nu aveţi nevoie de asta). Puteţi să vă limitaţi la fraze standard: salutări, întrebări simple, răspunsuri. Dacă veţi putea spune aceste lucruri în 5-7 limbi, acest lucru va stimula foarte mult memoria dumneavoastră. Şi mai ales că, întotdeauna, să înveţi o limbă străină la nivel de bază este simplu şi interesant.

7. Un nou drum

Mergeţi la serviciu (etc. pe un drum nou, necunoscut. Chiar dacă această nouă cale este mai lungă, nu e nimic grav. Nu numai că se va reflecta în mod pozitiv asupra siluetei, dar vă va si scăpa de “cretinismul topografic”.

8. Încrederea în sine

Fiţi mai încrezători în sine. Chiar dacă vă propune cineva un loc de muncă la care nu vă pricepeţi, acceptaţi. Creierul se activează, când nu ştiţi exact ce trebuie să faceţi.

 

 

9. Răspunsuri atipice

Raspundeţi la întrebările standard nestandard. Chiar şi la întrebarea “Ce faci?” puteţi să răspundeţi cu zeci de diferite răspunsuri – respingeţi stereotipurile.

 

10. Monedele

Învăţaţi-vă să diferentiaţi monedele de diferite valori numai cu degetele. Acest exerciţiu este benefic să-l faci când aştepţi ceva sau pe cineva. Timpul trece mai repede şi aşteptarea nu mai este aşa de apăsătoare.

11. Noi reviste

Alegeţi revistele şi ziarele care de obicei nu vă atrag atenţia.  De  exemplu dacă vă place moda, cumpăraţi o revistă dedicată economiei. Nu e neapărat să vă preocupaţi de ceva nou, e destul din când în când să schimbaţi subiectele pe care le citiţi.

12. Televizorul fără sunet

Opriţi volumul televizorului şi uitându-vă la imagini, încercaţi să reproduceţi dialogul ori monologul. Dacă o să faceţi acest exerciţiu împreună cu prietenii va părea destul de comic şi interesant.

 

 

 

13. O odihnă diversificată

Dacă la sfârşit de săptămână mergeţi în oraş, atunci data viitoare mergeţi la plimbare în natură. Nu vă place să ascultaţi muzică? Mergeţi la un concert muzical – veţi primi o mulţime de senzaţii noi. Dacă nu o să vă placă deloc, puteţi să plecaţi în orice moment. https://www.youtube.com/watch?v=enmJ5PwxD7o
 

14. Un nou ritm

Acest exerciţiu  poate fi făcut într-o zi liberă. Dacă de obicei faceţi totul lent, încercaţi să măriţi ritmul de două ori. Dacă nu puteţi sta locului nici o clipă, obligaţi-vă să faceţi totul fără grabă. Asta cere multă concentrare.

15. Glumele

Compuneţi noi glume şi anecdote – este foarte folositor şi antrenant pentru creier. Nu numai că va stimula activitatea mintală, dar vă va dezvolta şi abilitatea de a gândi creativ.

(multumesc lui Lucian pt. epistola)


 










 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu