CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

sâmbătă, 9 februarie 2013

CATELUSUL SCHIOP- 1

(preluat de pe blogul Rodicai Botan)
Proprietarul unui magazin care vindea animale a pus un semn mare si atragator deasupra usii pravaliei lui care anunta “Catelusi de vinzare”. Semnul a facut ca multi copii sa fie atrasi si bineinteles unii s-au aventurat inauntrul pravaliei sa vada catelusii. Un baietas in special se uita cu multa ardoare la acel semn…apoi intra si se apropie de proprietar: “Cu cit vinzi catelusii, domnule?”. Proprietarul ii raspunse, “Pretul este intre 30 si 50 de dolari”.

Baietelul isi baga mina in buzunar si isi numara maruntisul…”Am doar 2 dolari si 37 de centi” spuse el…Pot sa ma uit mai bine la ei”?

Proprietarul zimbi si fluiera totodata si din tarcul unde era, Lady, mamica cateilor urmata de cele 5 gheme de blanita s-au rostogolit in mijlocul pravaliei. Unul dintre catelusi insa era mereu in urma celorlalti, schiopatind. Intr-o clipita, baietelul il ochi pe cel care nu se putea tine de fratiorii lui si care schiopata din greu si ii spuse patronului…”ce are catelusul ala mic?”

Proprietarul ii explica ca veterinarul l-a examinat pe catelus si a descoperit ca avea un defect la picior, si ca toata viata lui o sa fie schiop. Dar la auzul acestor cuvinte, baietelul se lumina a bucurie.

Proprietarul insa incerca din nou sa-l atentioneze : ”nu, tu nu vrei sa cumperi catelul ala. Daca chiar il vrei, ti-l dau de gratis. Dar acum, ca la auzul celei mai grave insulte, fata baietelului se intuneca de indata. S-a uitat tinta in ochii proprietarului si l-a intepat cu degetul aratator.”Nu-mi trebuie sa mi-l dai de pomana. Catelusul ala mic si schiop merita tot atitia bani cit merita ceilalti, si am sa platesc pentru el pretul intreg. De fapt, iti dau acuma 2 dolari si 37 de centi si iti voi plati 50 de centi in fiecare luna pina am sa platesc pretul intreg.”

Dar proprietarul nelamurit si confuz continua…”Nu, nu cred ca ai inteles…sint sigur ca nu vrei sa cumperi catelul asta. Pentru ca niciodata nu va putea sa fuga si sa sara si sa se joace ca ceilalti catei…”

Cu fata posomorita… baietelul cobori mina in jos si ridica pantalonul si prin asta aduse la vedere un picior sucit si prins intr-un suport metalic. S-a uitat in sus la proprietarul pravaliei si i-a raspuns…” Domnule, nici eu nu alerg prea bine, si catelusul asta va avea nevoie de cineva care sa-l inteleaga”

Dan Clark
Whethering the Storm
traducere de Rodica Botan

Domnul Isus a platit pretul intreg pentru fiecare dintre noi. Si noi stim bine ce defecte avem, dar sacrificiul Lui nu a fost mai mic sau mai neinsemnat in functie de slabiciunile sau defectele noastre. Acum poate ne vom uita si noi cu mai multa dragoste si intelegere la ceilalti oameni care si ei, la rindul lor poate ca nu ating standardele si nivelul la care sa poata adera sau nazui la prietenia noastra. Exista perspective si...perspective. Sa fim intelepti...pentruca cu ce judecata judecam, vom fi judecati...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu