CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

sâmbătă, 7 mai 2011

VASILE ADAMESCU

(articol preluat de pe blogul Pe Ganduri)
http://rodicabotan.blogspot.com/2011/05/vasile-adamescu.html
Orb si surd...doua facultati...singurul in Romania , si unul din 20 din lume. Trebuie vazut acest video...
http://www.myvideo.ro/watch/8025278/Supraomul_Vasile_Adamescu
http://www.myvideo.ro/watch/8025294/Supraomul_Vasile_Adamescu_Partea_a2a

Un om orb si surd, ajuta si calauzeste pe alti orbi si surzi...Eu si tu...avem toate simturile vii ...si nu ne ajunge timpul sa ne ocupam numai si numai de noi.
-----------------------------------------------
Am aflat si eu cu ceva timp in urma de astfel de cazuri vizionand filmul  hindi "Black". Departe de mine sa-i fac reclama filmului dar eu zic ca merita vazut.
http://www.youtube.com/watch?v=NLbciHbprBM&feature=related

Povestea din Black este parţial bazată pe povestea adevarata viata a Helen Keller . Filmul începe cu Michelle McNally ( Rani Mukerji ), o femeie oarba si surda, care-l viziteaza pe fostul sau profesor Debraj Sanju ( Amitabh Bachchan ), care are acum boala Alzheimer , într-un spital. Filmul apoi continua cu flashback-uri trecand la copilarie la prezent si invers.
Michelle era o fată care a pierdut vederea şi auzul ei câteva luni după naştere şi există o lume neagră cazul în care ea este izolata, în întunericul existentei sale, prinsa de incapacitatea ei de a vedea şi auzi si a se exprima. Ea creste frustrata de lumea negra şi întunericul din jurul ei, făcând-o violenta, incontrolabil pentru un copil de opt ani. Părinţii ei, Paul şi Catherine, sunt la sfârşitul incercarilor lor incercand sa reuseasca sa ajunga la un rezultat pozitiv, la o  lumina care sa straluceasca  la capatul tunelului.
Debraj Sanju intră în vieţile lor, el e un profesor în vârstă pentru surzi şi orbi ,alcoolic , Debraj se vede pe sine ca un magician şi este un om deziluzionat excentric. El ia asupra sa pentru slujba de a o  aduce tinerei Michelle în lumina. El foloseste metode dure, deşi întotdeauna pentru beneficiul pe termen lung lui Michelle. Iniţial, metodele sale sunt îndeplinite cu dezaprobare de tatăl lui Michelle, care -i cere Debraj să plece. Desi tatal ei crede că este plecat, Debraj rămâne ca profesor în timp ce tatal ei este plecat cu afaceri de 20 de zile. Mama ei cu parere de rau aprobă continuarea tratamentului dat lui Michellede frica ca aceasta ar putea fi trimisa la un azill. In 20 de zile, Debraj reuşeşte să o înveţe Michelle câteva cuvinte şi maniere mai bine, dar el are dificultăţi de predare ei sensul cuvintelor. Când se întoarce tatăl lui Michelle, McNallys decide să păstreze pe Debraj ca profesor lui Michelle.
Mulţi ani mai târziu, Michelle a învăţat foarte mult, devenind relaxată şi expresiv, şi ea este chiar capabil sa danseze şi experta semne . Debraj convinge pe Directorul de la o universitate sa-i  acorde fetei un interviu pe care ea il trece şi devine admisa să urmeze pentru a obtine diploma de licenta, surdo-orb prima persoană care să facă acest lucru la acea universitate. Michelle se mută departe de casă şi trăieşte cu Debraj şi unul dintre slujitorii lui. In urmatorii 20 de ani, ea se lupta pentru a obţine o licenţă de gradul de Arte, în caz contrar an după an, dar ea păstrează încă spiritul ei. Un motiv este acela că ea trebuie să se bazeze pe Debraj complet pentru interpretarea şi studierea materialului. Această problemă este rezolvată de către directorul şcolii pregătirea întregului primul an curs de Arte de studiu în Braille .
Ca în acelaşi timp ca Michelle suferă prin provocări şi triumfă asupra ei, avem, de asemenea martor numeroase alte modificări. Debraj începe să cedeze în faţa Alzheimer, uitând prima cale de ieşire din biroul directorului şi apoi uitarea Michelle şi lăsând-o în timpul eşuate o sărbătoare de inghetata pentru tastarea ei sa îmbunătăţit. Noi vedem, de asemenea Michelle conciliat cu sora ei, Sara, care aflam a fost gelos din afecţiunea părinţilor ei pentru Michelle pe tot parcursul vieţii ei. După participarea la nunta lui Sara, Michelle începe să se întrebe despre iubire, pe care ea nu a experimentat, iar ea chiar cere Debraj sa o sarute pe buze. Debraj face acest lucru fără tragere de inimă, dar decide sa plece pe cont propriu Michelle ei, deoarece de această cerere şi poziţia ea l-a pus inch Douăzeci de ani după înrolare, Michelle nu reuşesc să câştige BA ei, şi cu părinţii ei mândri cauta pe ea, ea chiar da un discurs la absolvirea clasei. Purtarea nici o roba de absolvire negru, ea datorită părinţilor ei şi profesorul ei, iar ea anunţă că ea va purta numai haina, pentru ca profesorul ei pot vedea primul ei.
Debraj este într-un spital de boli mintale din cauza incapacităţii sale să-şi amintească trecutul său şi chiar cum să vorbească. Michelle il viziteaza purtand roba ei de absolventa şi vom vedea sclipiri de întoarcere memorie Debraj îşi dă seama că ea a absolvit . Ca va deschide fereastra de ploaie afara, vom vedea mâna Debraj în Michelle, ajungând în ploaie, şi auzim pereche profesor-elev spune prima silabă a cuvântului "apă", cu ecouri de scena in care Michelle primul începe înţelegerea înţelesul cuvintelor mai devreme în film. Cu toate acestea acest moment, este Debraj care începe să înveţe să vorbească şi să înţeleagă dinou. Filmul se încheie pe o notă de speranţă ca Michelle, care a fost iniţial student devine acum profesoara propiului ei profesor ce a scos-o pe ea din intuneric.
(traducerea automata prin Google)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu