CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

duminică, 5 februarie 2012

PUTEREA RUGACIUNII

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T4qskRWVJfY#!
(preluat de pe blogul prietenei mele Rodica)

Un articol din “Newsmax din Decembrie 2011 mi-a atras atentia in mod deosebit. Aricolul este “The Healing Power of Prayer” ( Puterea de vindecare a rugaciunii). Iata ce spune articolul…
“Poate credinta sa te faca mai sanatos? Cercetatorii spun aprope in unanimitate …DA!."

Pentru credinciosii devotati n-a existat indoiala asupra acestui lucru niciodata- rugaciunea are putere de vindecare. Dar astazi, din ce in ce mai mult cercetarile medicale facute la cele mai renumite spitale si universitati dealungul Americii au ajuns la aceeasi concluzie ca - credinta in Dumnezeu este buna pentru om, ca te face mai sanatos, maI fericit si ca ajuta la prelungirea vietii. “Studiile au aratat ca rugaciunea previne inbolnavirea iar atunci cind se inbolnavesc, rugaciunea ii ajuta pe oameni sa se insanatoseasca mai repede, spune Dr Harold G. Koenig de la Duke University dind un interviu revistei Newsmax.

O analiza costisitoare de mai bine de 1500 studii medicale de reputatie”indica ca oamenii care sint mai religiosi si care se roaga mai mult sint mai sanatosi atit din punct de vedere mintal cit si fizic”…spune Koenig. Si din 125 de studii care s-au facut in cautarea unei corelatii intre sanatate si slujirea in biserica, 85 dintre aceste studii au concluzionat ca cei care participa la slujbele religioase in mod regulat, traiesc mai mult.

Koenig, director al Centrului de Spirutualitate , Teologie si Sanatate, a Universitatii Duke, si autor al numeroase carti de autoritate despre credinta si vindecare spune intr-un studiu uimitor publicat anul trecut in “Southern Medical Journal” ca s-a demonstrat ca rugaciunea are un efect remarcabil in pacientii cu probleme de auz si probleme vizuale. “Ei au aratat inbunatatiri substantiale care au fost dovedite in teste audio si vizuale”, a mai adaugat Koenig.

Dar chiar si mai mult, a mai spus el…”Beneficiile care le au oamenii care practica cu devotement religia , in mod particular cei care sint implicati intr-o comunitate credincioasa si au depus un legamint in aceasta religie, acestia sint oamenii care rezista mai bine …au mai putina depresie, mai putina anxietate, si in rindul lor sint mai putine acte de sinucidere.” Mai adauga... “acestia au sisteme imune mai puternice, tensiune mai mica si probabil circulatia cardiovasculara mai buna.”

Proba puterii rugaciunii este coplesitoare, mai spune cercetatorul si scriitorul Tom Knox, fost ateu dar care a devenit un inchinator credincios dupa ce a studiat in aprofunzime beneficiile credintei in medicina. “ ce am descoperit m-a uimit. In ultimii 30 de ani , un corp tot mai mare de cercetare stiintifica arata ca , credinta este este binefacatoare in domeniul medicasl, social si psihologic.

Studiu dupa studiu demonstreaza beneficiile credintei mai ales in prelungirea vietii.

In 2006, populatia de cercetatori de la universitatea din Texas a descoperit ca, cu cit frecventezi biserica mai des cu atita se prelungeste viata. "Prezenta la serviciile religioase este asociata cu mortalitatea adultilor intr-o forma gradata"...spune Knox. "Este o diferenta de sapte ani expectancy( apreciere) intre cei care nu merg niciodata la biserica si cei care isi fac prezenta saptaminal."

Jurnalul de sanatate "American Journal of Public Health" a studiat peste 2000 de batrini din California timp de cinci ani si a ajuns la concluzia ca acei care frecventeaza serviciile la biserica sint de peste 36 % mai putin probabil sa moara in aceea perioada pe linga cei care nu merg la biserica. Un studiu de peste 4000 de adulti mai in virsta pentru jurnalul de Gerontology a declarat ca ateii au un procent marit de probabilitate sa moara intr-o perioada de sase ani in raport cu cei credinciosi. Oamenii religiosi traiesc mai mult decit ateii chiar si daca nu merg la biserica.

Rugaciunea si interventiile ei au aratat ca au un impact pozitiv asupra multor boli si dereglari. Societate Americana de Hypertensiune a stabilit in 2006 ca cei care merg la biserica au tensiunea arteriara mai scazuta decit cei care nu cred in nimic. Oamenii de stiinta au descoperit de asemenea ca cei care sufera de cancer de si isi revin mai repede , ies mai bine din probleme cauzate de dereglari de circulatie si din rheumatoid artritis ( nu stiu sa traduc) si au sanse mai mici sa aiba copii care sa sufere de meningita.

Un alt studiu masiv de 12 luni la un spital din Kansa City a aratat ca pacientii care au fost admisi cu probleme de inima si-au revenit mult m,ai repede daca cineva s-a rugat pentru ei. Si pacientii nici macar n-au fost informati ca cineva se roaga pentru ei.

Voluntari de la o biserica locala au primit numele fioecarui pacient pe o bucata de hirtie si au fost rugati sa se roage pentru persoana respectiva. Pacientii pentru care s-au rugat au avut mai putine complicatii decit cei pentru care nu s-a rugat nimeni. Cercetatorii au declarat ca nu au o explicatie stiintifica pentru aceste rezultate.

Un alt studiu in San Francisco -Spitalul General a cercetat efectul rugaciunii la 393 pacienti cu probleme de inima. Pentru jumatate din acesti pacienti, au fost facute rugaciuni de catre oameni straini care aveau doar numele pacientilor.. Pacientii pentru care s-au rugat au avut mai putine complicatii., mai putine cazuri de pneumonie, si au necesitat mai putin tratament cu medicamente. Aceiasi pacienti s-au insanatosit mai repede ca ceilalti pentru care nu s-a rugat nimeni si au fost lasati mai repede afara din spital.

Doua studii facute la Centrul Medical San Francisco California au aratat ca rugaciunea poate avea beneficii pozitive si pentru pacientii bolnavi de AIDS. Pacientii pentru care nu s-a rugat nimeni au petrecut de sase ori mai mult timp in spital decit cei pentru care s-a rugat cineva, si s-au imbolnavit de trei ori mai des decit ceilalti.

Un centru de tratament pentru arthritis din Florida foloseste sesiuni de rugaciune ca sa ajute pacientii care au dureri. Un studiu arata ca s-au facut inbunatatiri semnificative in starea pacientilor si ca acestea au durat pina la un an de zile.

Intr-un studiu cu aproape 92.000 de oameni in Maryland, cei care participa la slujbe religioase odata sau de doua ori pe saptaminaq au avut 50% mai putine cazuri de deces din cauza bololor de inima,56 % mai putie cazuri mortale din cauza emphysema, 74% mai putine din cauza cirozelor, si 53 % mai putine sinucideri. Trage concluzia Knox ca "ateii pot sa strimbe din nas in fata credintei cit vor ei, dar nu pot sa demonstreze ca stiinta este de partea lor."

( Imi cer scuze daca traducerea este stingace- am facut-o in marea graba. Miine trebuie sa fiu treaza la slujba - dar am considerat ca articolul este incurajator pentru cei care , ca si mine avem motive sa ne rugam pentru boala sau bolile cuiva. Sa ne rugam ...sa staruim in rugaciune...daca am avea credinta cit un bob de mustar am putea sa mutam muntii...Sa ne rugam si pentru credinta...si nu ma supar daca va rugati si pentru mine...)
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu