CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

miercuri, 15 februarie 2012

TU DE CE ZAMBESTI?

Ce este zambetul pentru fiecare dintre noi?

Zilele acestea, datorita vremii de afara si situatiilor dificile din unele zone ale tarii, ne-a facut pe multi sa stam mai mult in fata televizoarelor sa urmarim stirile. Si problema e ca atunci cand stai si te uiti la orice emisiune , vrei nu vrei trebuie sa  „suporti” si mult „balast” adica reclame. Unul din motivele pentru care ma uit rar la televizor este acesta; nu mai suport reclamele de la televizor .Cat ar fi de interesanta o emisiune, si in mod special mie imii plac documentarele, nu poti sa te uiti fara sa ti se serveasca si mai multe „portii” de publicitate. Cineva a intrebat odata : cine a inventat reclama?, si spre stupoarea noastra trebuie sa recunoastem ca primul care a facut o reclama a fost diavolul cand a ispitit-o pe Eva :” Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: "Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: "Sa nu mancati din toti pomii din gradina"?" (Fac.3:1) Atunci sarpele a zis femeii: "Hotarat, ca nu veti muri, (Fac.3:4)
                Reclamele au in ele macar o farama de minciuna ori cine altul decat diavolul este tatal minciunii.” Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. „(Ioan.8:44)
Cred ca repulsia nostra ca si crestini e fireasca fata de acest tip de agresiune. Reclamele sunt extrem de daunatoare si nefaste. In primul rand neaga adevarul, si produc o iluzie gresita asupra unor lucruri. Ele produc o stare de nemultumire fata de ce ai, fata de cum esti sau cum arati. Toate acestea fara ca macar sa bagi de seama te imbolnavesc spiritual. Cei ce fac reclame stiu despre aceste efecte. Si cei ce platesc cu bani multi sa li se faca reclame stiu despre puterea lor manipulatoare si de aceea ele sunt atat de des intalnite.
Azi as vrea sa ma opresc asupra celei legate de zambet. Toate reclamele la pasta de dinti  fara exceptie invoca ca zambetul tau e legat de folosirea acelei paste. Desi toata lumea stie ca dintii au in compozitie fosfor si calciu si culoarea lor e determinata de cantitatea prepoderenta a unuia  dintre acestea , ei te indeamna sa schimbi acest adevar folosind produsele lor. Merg pana acolo sa iti iduca idea ca nu arati bine asa cum te-a creat Dumnezeu cu zambetul daca nu foloseti chimicalele lor. Si apoi forma lipsita de continut a zambetului conteaza? Nu este el oare o exprimare a ceea ce iese din sufletul tau?.  Domnul a poruncit sa ne bucuram si o fata bucuroasa are zambetul pe buze. Domnul ne-a zis sa mangaiem, si o mana care magaie si o fata cu un zambet cald aduce multa binecuvantare omului aflat in suferinta sau necaz.  Zambetul e altceva decat etalarea unor dinti albi in urma spalarii cu o pasta de dinti. Zambetul e o exprimare a unei stari interioare care se materializeaza la suprafata.
Multe dintre zilele de sarbatoare ca cea de sfantul valentin , cea de mos craciun sunt inventate de comercianti pentru a vinde si castiga cat mai mult. Ele nu au o legatura cu ceea ce vor ei sa spuna. Dragostea e cea din Corinteni 1 cu 13 si nu e legata de o zi ci de fiecare clipa, Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie”, (1Cor.13:4). Nasterea Domnului Isus nu e legata cu nici chip de mos Craciun ci e legata de adevarul ca Domnul Isus a venit pe acest pamanat sa ne salveze:” O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul care zice: "Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi", dintre care cel dintai sunt eu.” (1Tim.1:15)
Reclamele fac fetele tinere sa fie nemultumite de cum arata si sa-si doreasca sa arate ca in reclame. Ca urmare multe cad in stari depresive de nemultumire. Si stim si noi cu totii ca nemultumirea este pacat.  Multi ajung uitandu-se la reclame fara sa bage macar de seama nemultumiti de binecuvantarile date de Dumnezeu si sa-si doreasca mai mult, din ce in ce mai mult. Ajung sa e imprumulte la „camatarii cu acte”, banci, si sa se trazeasca plini de datorii.
Cred ca fiecare dintre noi am fost pacaliti si amagiti de inselatoarele reclame si de aceea cred ca ar trebui  sa evitam pe cat posibil reclamele si atunci cand nu o putem face sa ne indreptam privirea de la ele la adevarurile biblice. Asta ne va pazi sa cadem in capcana lor si sa ne imbolnavim inimile si mintile.
Sa zambim pentru ca facem ce ne spune Cuvantul lui Dumnezeu nu pentru a ne etala dintii.
„Si voi, copii ai Sionului, bucurati-va si inveseliti-va in Domnul Dumnezeul vostru, caci El va va da ploaie la vreme, va va trimite ploaie timpurie si tarzie, ca odinioara.” (Ioel.2:23)
„Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va!” (Filip.4:4)
„Bucurati-va intotdeauna.” (1Tes.5:16)
„Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang.” (Rom.12:15)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu