CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

luni, 20 februarie 2012

MAI ALB CA ZAPADA

Mai alb ca zapada
De Patricia St. John
Motto: Pocainta inseamna sa-mi vad pacatul/
 Isaia 6 http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/isaia/6/
si Iov 42:1...6 http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/iov/42/

                Doamna Aisha traia intr-un sat nord-african. Sotul ei avea multe capre si cateva vaci, si in felul acesta le mergea mai bine decat vecinilor lor. Acestia locuiau in colibe acoperite cu paie, aduceau apa din fantana satului si-si spalau hainele in rau. Casa Aishei dimpotriva avea acoperisul plat. Ea gatea pe un aragaz cu propan, spala rufele sub smochinul lor si le punea sus pe acoperis. Ea era mandra si fericita sa stie ca practic tot ceea ce poseda era ceva mai mult decat ceea ce aveau vecinii ei. Ceilalti mergeau la piata pe magarul lor sau strabateau patru pana la cinci kilometri pe jos ca sa ia autobuzul. Dar sotul Aishei avea o masina veche, si astfel ea ajungea usor in oras.
Intr-o zi friguroasa si intunecata de decembrie, ea se intorcea de la targ. Pe ultimul kilometru, soseaua era ca un drum de tara, dar Aisha nu observa cum o scutura masina, caci se gandea mandra la ceea ce cumparase. Cele mai multe femei din sat isi spalau rufele cu niste bucati mari de sapun galben, dar Aisha vazuse o reclama pentru o pulbere de spalat care facea chipurile ca rufele sa fie „mai albe ca zapada”. Ii placea ca hainele copiilor ei sa arate mai curate ca ale celorlalti copii din sat, si momentan avea multe rufe de spalat. Ea spera ca sa mai tina vremea buna, caci suera deja un vant rece dinspre nord prin rapele dinapoia satului. Ea se bucura ca va incerca noul detergent miraculos si-l va prezenta vecinilor uimiti.
In dimineata urmatoare, ea s-a trezit devreme si a pus apa la fiert, apoi a lucrat din greu, si curand toate rufele erau intinse pe acoperis, astfel ca le putea vedea tot satul. Aisha se uita in jurul ei cu multumire. In cealalta parte a drumului, vecina ei intinsese la uscat cateva rufe peste maracini. Ce saracacioase si murdare aratau ele in comparatie cu propiile ei rufe.! Da, pulberea ei le spala intr-adevar mai bine!
A inceput sa se faca tot mai frig: cerul de deasupra muntelui era de un cenusiu ciudat, iar piscurile aratau foarte apropiate si amanintatoare. Pana seara, rufele nu se uscasera, oamenii s-au strans cat mai aproape de vetrele lor si s-au dus devreme la culcare.
In dimineata urmatoare, soarele stralucea, si Aisha le-a dat copiilor de mancare inainte de a pleca la scoala. Apoi, ea a urcat scara exterioara ca sa arunce o privire asupra rufelor. Cu siguranta ca ele vor arata de un alb stralucitor in lumina soarelui – atat de alb, incat intregul sat sa se intoarca si sa se intrebe cum va fi reusit ea sa le faca atat de albe.  In clipa urmatoare ea a ajuns pe acoperis – si a ramas impietrita.
„Cine mi-a murdarit rufele?” a strigat ea manioasa si a facut un pas inainte. Apoi , ea s-a oprit, caci a inteles dintr-o data ce se intamplase. Nimeni nu-i murdarise rufele. Dar in timpul noptii cazuse zapada, si muntii din apropiere erau de un alb stralucitor, atat de alb, ca la inceput nici nu te puteai uita la ei. Fata de aceasta puritate stralucitoare, rufele ei aratau aproape cenusii. Dar cand a intors spatele acestor varfuri stralucitoare, privirea i s-a oprit pe zdrentele de vizavi puse la uscat pe maracini, si lucrul acesta a linistit-o din nou.
Cand privesti in jurul tau si te compari cu alti oameni, vei gasi usor pe cineva care este mai putin fericit  si care nu se poarta asa bine ca tine, si lucrul acesta iti da un sentiment placut.
Dar cand ne uitam la viata stralucind de puritate si de iubire pe care a adus-o Domnul Isus, dintr-odata nu ne mai simtim asa de grozavi. Dimpotriva, incepem sa ne dam seama cat de departe suntem de atingerea nivelului pe care il asteapta El de la noi. Daca privesc cu adevarat la Domnul Isus si meditez la iubirea Lui, atunci inteleg ca sunt un pacatos.
Negresit, n-avem indrazneala sa ne punem alaturi sau in randul unora din aceia care se lauda singuri. Dar ei, prin faptul ca se masoara cu ei insisi si se pun alaturi ei cu ei insisi, sunt fara pricepere.” (2Cor.10:12)
Rugaciune: Doamne Isus, cand citesc Evangheliile si vad iubirea , adevarul si bunatatea Ta, atunci observ ca sunt departe de ceea ce a vrut Dumnezeu sa fiu. Ajuta-ma sa nu ma mai compar cu alti oameni, ci cu Tine. Iti multumesc ca ma primesti asa cum sunt. Iti multumesc ca ma ierti daca Iti cer iertare. Ajuta-ma sa seman cat mai mult cu Tine.
Subiect de meditatie: Daca privesc in Biblie viata perfecta  a lui Isus, ce aflu atunci despre mine insami?
"Veniti totusi sa ne judecam, zice Domnul. De vor fi pacatele voastre cum e carmazul, se vor face albe ca zapada; de vor fi rosii ca purpura, se vor face ca lana." (Isa.1:18)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu