CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

duminică, 23 decembrie 2012

DUMNEZEU TRANSFORMA BLESTEMUL IN BINECUVANTARE

Dar Dumnezeul nostru a preschimbat blestemul în binecuvântare! Neemia 13:2
(preloat de pe blogul Daniela Delibas)
"În timp ce pregătesc cina, am pe masa din bucătărie Biblia deschisă la acest verset din Neemia 13:2 şi, în timp ce meditez asupra lui mă întreb: “Oare chiar a preschimbat Dumnezeu blestemul în binecuvântare?” Nu vreau să fiu o “Eva” a zilelor noastre ci îmi pun această întrebare cu intenţia sinceră de a aprofunda acest adevăr şi de a-i înţelege toate nuanţele. Vă daţi seama ce mare har!? Să transforme Dumnezeu blestemul în binecuvântare! Ce Mare, Puternic şi Minunat Dumnezeu avem! De dragul copiilor Lui, Dumnezeu schimbă chiar şi blestemul în binecuvântare! În Biblia Fidelă acest verset este tradus astfel: Totuşi, Dumnezeul nostru a întors blestemul în binecuvântare. Îmi place mai mult această traducere. Dumnezeu a întors roata iar blestemul a devenit binecuvântare!
În timp ce meditez asupra acestui verset, Elisa, mezina casei de un an de zile, se tot plimbă pe la picioarele mele jucându-se cu oalele din dulap, pe care le scoate şi le pune la loc, într-un joc nevinovat al copilăriei. O iau în braţe şi o sărut plină de dragoste şi bucurie în inimă. Şi brusc, îmi dau seama că tocmai ea, Elisa, este un exemplu viu al felului în care Dumnezeu a schimbat/a întors blestemul în binecuvântare în viaţa mea.
Elisa a venit în familia noastră după o perioadă de aşteptare şi anticipare, mai exact după 2 băieţi. Naşterea ei a constituit o mare bucurie pentru noi, mai ales pentru inima mea de mamă care îşi dorea o fetiţă. Dar, după venirea pe lume a celui de-al doilea copil, David, medicul sub supravegherea căruia mă aflam a venit la patul meu de spital şi a început să-mi prezinte toate motivele medicale pe baza cărora nu ar trebui să mai rămân vreodată însărcinată. Şi nu erau puţine! Am ascultat-o din respect, însă cuvintele ei au rămas departe de mintea şi inima mea. Apoi a continuat cu o propoziţie care mi-a oprit parcă inima în loc: “În timpul operaţiei, am fost foarte hotărâtă să opresc în trupul dvs. naşterea vreunui următor copil, din datorie faţă de viaţa dvs., însă“, şi vocea ei căpătă noi inflexiuni…”ceva, sau poate cineva m-a oprit. Vă sfătuiesc însă, cu toată seriozitatea, să fiţi o mamă responsabilă şi să nu mai rămâneţi niciodată însărcinată.” Şi a plecat.
După 2 ani de zile, am întâlnit-o din nou pe holul spitalului. Ţineam în braţe o fetiţă frumoasă şi sănătoasă. I-am arătat-o. A dat din cap nedumerită, parcă neînţelegând puterea divină care a întors în viaţa mea blestemul în binecuvântare. Elisa îmi aduce în inimă o bucurie deosebită iar gândul că cineva îmbrăcat în haine de doctor a vrut să-mi ia această bucurie, îmi dă fiori pe şira spinării. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a avut har pentru familia mea!
P.S. În clipa în care am terminat de gătit cina, am finalizat şi această meditaţie. Asta mă face să zâmbesc pentru că mă duce cu gândul la Proverbe 13 unde este prezentată femeia care lucrează pe mai multe planuri şi izbuteşte în tot lucrul ei. Zâmbesc pentru că iată, se poate!:)"

 ...............................................................................................................
Minunata meditatie...multumesc lui Dumnezeu pentru ca e credincios promisiunilor Sale. De cele mai multe ori in viata noastra, a copiilor lui Dumnezeu sunt probleme mult mai mari si mult mai dificile decant in viata celor ce nu il recunosc pe Domnul Isus si nu il primesc in inima lor. Si eu am trait clipe disperate cu sanatatea , cu aducerea pe lume a copiilor si multe alte "probleme" de tot felul.De multe ori remarcile sarcastice a celor din jur ca  "unde este Dumnezeul vostru?" de de noi suntem asa incercati ne duc si pe noi ca scriitorul psalmului 73 cu gandul intristat spre durere si aparenta nedreptate. Dar, ca si psalmistul Duhul Domnului nostru ne reaminteste in Cine ne-am pus increderea si credinciosia sa. Imi e tare drag verestul din Romani 8 cu 28  de cate ori trec prin astfel de incercari in care logica mea  nu gaseste nici o explicatie. Si atunci imi spun de foarte multe ori ca logica mea nu se potriveste  cu logica lui Dumnezeu care e Omnipotent, Omniscient, Omniprezent si ma iubeste atat de mult ca m-a creat inca din pantecele mamei mele , exist datorita voii Lui, sunt salvata datorita iubirii Lui pana la jertfa suprema, si binenteles trec prin toate cu voia Lui si spre binele meu. Laudat fie numele Lui in veci de veci.

2 comentarii: