CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

joi, 23 septembrie 2010

CU ISUS SAU CU...MAJORITATEA?



9.05.2010
Un frate a facut o afirmatie, vorbind despre NUMERI 14, care m-a facut sa reflectez si sa rememorez o intamplare. Iata ce spunea el: „De ce oare majoritatea este aproape mereu în câștig de cauză chiar dacă afirmațiile ei sunt false? 10 bărbați spun că țara este neagră. 2 bărbați spun că este minunată. Poporul îi crede pe cei 10. Majoritatea nu are dreptate întotdeauna. Iar uneori chiar dacă stai lângă Dumnezeu, vei sta singur și vei risca uciderea cu pietre.

In „Scoala lui Hristos” toti suntem invatati pas cu pas adevarurile scrise special pentru noi in Sfanta Scriptura „Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, (2Tim.3:16). Daca in scolile de aici de pe pamant facute de oameni nu se reuseste imbinarea teoriei cu practica, in cea in care am intrat si Domnul Isus e Invatatorul, teoria este strans legata de practica. Ceea ce prin harul lui Dumnezeu am putut intelege cu mintea trebuie aplicat clipa de clipa in vietile noastre. Si deseori e adevarat ca ne lovim de aceasta axioma „majoritatea”. Cei din jur au obiceiul sa te puna la colt cand indraznesti sa afirmi un adevar chiar din Cuvantul lui Dumnezeu cu acest „majoritatea”.

Vedem si pe paginel Bibliei ca „lumea” asa procedeaza cand vrea sa te impiedice din alergare si sa te readuca la tacere. Vrasmasului lui Dumnezeu ii place tare mult cand noi tacem. Poti sa crezi , poti sa fi evlavios, dar cand ai inceput sa marturisesti in dreapta si in stanga atunci incepe lupta, si unul din argumentele lui favorite este acesta sa ne arate ca nu avem credibilitate caci nu facem parte din „majoritate”, nu spunem ce spune „majoritatea”.

Slava Domnului, noi copiii lui Dumnezeu nu avem nevoie de majoritate ci de Domnul Isus sa ne insoteasca prin Duhul Sfant. Imi amintesc ca eram mica ,aveam vreo doi sau trei anisori decand ma nascusem din nou si nu prea stiam exact cum sa imbin marturisirea cu rugaciunea si ascultarea, asa ca de multe ori ma mai poticneam. Dar pentru ca Domnul era alaturi de mine nu ma lasa fara ajutor. Lucram pe vremea aceea intr-un institut mare cu multi oameni, si marturiseam despre ce a facut Domnul Isus in viata mea celor din jur de cate ori aveam ocazia, indemnandu-i sa il caute si ei pe Domnul.
Odata un coleg mi-a spus cam asa: de unde poti avea siguranta ca ceea ce spui e adevarat? Si apoi voi sunteti doar doi in tot institutul asta, iar majoritatea spune altceva, si ei cred in Dumnezeu, deci oameni asa de inteligenti si asa de multi sustin contrariul vostru, de unde sa stiu ca voi aveti dreptate? Pe moment marturisesc ca m-am trezit ca si cum as fi fost pusa la colt, caci logica omeneasca asa functioneaza: „majoritatea. Apoi am strigat la Domnul si dintr-o data am stiut ce sa-i raspund. Iata exemplul pe care i l-am dat: Intr-o clasa profesorul da un test . Profesorul evalueaza fiecare lucrare si doar 2 copii din toata clasa au raspuns corect. Majoritatea au gresit. Cel ce stabileste cine are dreptate nu este "majoritatea" ci profesorul.

Tot asa este si in ceea ce priveste credinta. Nu majoritatea oamenilor stabileste adevarul ci Invatatorul care este Adevarul insusi adica Dumnezeu. Si pentru a sti adevarul lui Dumnezeu despre viata de credinta trebuie sa citim Cuvantul Lui, care se afla in Sfanta Scriptura. Trebuie sa spun ca, chiar eu in acel moment am inteles acest adevar si de atunci „majoritatea” nu ma mai impresioneaza deloc, nu ma mai incomodeaza. Si colegul cu care vorbeam a fost atins de acest adevar si a concluzionat ca ar trebui sa citeasca Biblia.

Domnul sa ne ajute sa facem cum ne indeamna Cuvantul:

- „Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri.” (Iac.1:22)
- “De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti. “(2Tim.3:12)
- “De aceea, preaiubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica.” (1Cor.15:58)
- “De aceea, incingeti-va coapsele mintii voastre, fiti treji si puneti-va toata nadejdea in harul care va va fi adus la aratarea lui Isus Hristos.” (1Pet.1:13)
- "Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant". (1Pet.1:16)
- “Ci sfintiti in inimile voastre pe Hristos ca Domn." Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama,” (1Pet.3:15)
- “Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. “(1Pet.5:8)
- “Fiti, dar, indelung rabdatori, fratilor, pana la venirea Domnului. Iata ca plugarul asteapta roada scumpa al pamantului, si il asteapta cu rabdare, pana primeste ploaie timpurie si tarzie. “(Iac.5:7)
- “Fiti si voi indelung rabdatori, intariti-va inimile, caci venirea Domnului este aproape.” (Iac.5:8)
- "Tot astfel, fratii mei, prin trupul lui Hristos, si voi ati murit in ce priveste Legea, ca sa fiti ai altuia, adica ai Celui ce a inviat din morti; si aceasta, ca sa aducem rod pentru Dumnezeu." (Rom.7:4)
- "In sarguinta, fiti fara preget. Fiti plini de ravna cu duhul. Slujiti Domnului." (Rom.12:11)
- "Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune." (Rom.12:12)
- "Ajutati pe sfinti cand sunt in nevoie. Fiti primitori de oaspeti." (Rom.12:13)
- "De aceea, trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului. "(Rom.13:5)
- "Dumnezeul nadejdii sa va umple de toata bucuria si pacea pe care o da credinta, pentru ca, prin puterea Duhului Sfant, sa fiti tari in nadejde!" (Rom.15:13)
- "Cat despre voi, ascultarea voastra este cunoscuta de toti. Ma bucur, dar, de voi si doresc sa fiti intelepti in ce priveste binele, si prosti in ce priveste raul." (Rom.16:19)
- "El va va intari pana la sfarsit, in asa fel ca sa fiti fara vina in ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos." (1Cor.1:8)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu