CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

marți, 5 aprilie 2011

OOTY...STATIUNE IN INDIA

Ooty este ascuns  între dealurile Nilgiri, de asemenea, cunoscut sub numele de Blue Mountains Ooty se ridică la o înălţime de aproximativ de 7.500 de picioare (2, 286 m) deasupra nivelului mării.
. Nu se cunoaşte dacă acest nume vine de la ceata de fum albastru dat afara de copaci eucalyputus care acoperă zona, sau din cauza kurunji flori, care înfloreşte o dată la douăsprezece ani, furnizând pantele o tentă albăstruie.
Spre deosebire de orice altă regiune din ţară, nici o dovadă istorică se constată că acest  stat Ooty a fost o parte din orice regat sau imperiu. Acesta a fost iniţial un teren tribal şi a fost ocupat de Todas, împreună cu alte triburi care au coexistat prin specializare şi comerţului. Badagas sunt cunoscute pentru culturile agricole şi pentru creşterea Todas bivol de apă. preţ Frederick în "Ootacamund, A History", cartea lui afirmă că zona care este acum numit ca "vechile Ooty" a fost iniţial ocupată de Todas. The
Todas apoi predat acea parte a orasului a domnului John Sullivan, guvernatorul de atunci al Coimbatore. El s-a dezvoltat mai târziu ca oraşul, şi a încurajat cultivarea de ceai, chinchona, şi copaci de tec. Ca multe dintre colonişti, Sullivan a fost extrem de impresionat de modul în care triburile cooperat, şi a căutat să menţină acest echilibru.

El a mai târziu a militat neobosit pentru a asigura drepturilor funciare şi recunoaşterea cultural pentru aceste triburi si a fost financiar şi social pedepsit pentru acest lucru de către guvernul britanic.
Dealurile s-au dezvoltat rapid în cadrul British Raj, deoarece acestea au fost aproape în totalitate deţinută de către cetăţeni britanici. Spre deosebire de restul Indiei, britanicii au venit la Ooty oraş să se stabilească, şi a rămas pentru generaţii.
Ooty a servit drept capitala de vara a Preşedinţiei Madras şi regate alte mici, mult mai vizitate de către britanici în timpul zilelor coloniale, şi, ca astăzi, o statiune popular de vara si  weekend. O mare parte din Hindustan foto Films, producătorul filmului, este de asemenea o industrie importantă în Ooty. Alte industrii de producţie sunt situate la periferia de Ooty. Cele mai semnificative dintre acestea sunt în Ketti (fabricarea de ace); Aruvankadu (fabricarea de cordite) şi Coonoor (fabricarea de vaccin antirabic). industriile Cabană în zonă, inclusiv ciocolata, fabricarea marinate şi tâmplărie. bomboane de ciocolată de casă sunt populare printre turişti şi localnici.
Deşi zona locală este cunoscută pentru cultivarea ceaiului, această cultură nu mai este cultivat nici prelucrate în Ooty.
În ultimii 30 de ani, a existat o creştere considerabilă a numărului de turişti, în special din cadrul India. Din păcate de construcţie pentru a satisface această cerere a dus la peste dezvoltare, şi unul are să rămână în dealurile sau un pic din oraş pentru a aprecia frumuseţea naturală a văii.



Situat în Blue Mountains a Ghats de Vest, Ooty atrage un numar mare de turisti in fiecare an. Lofty munţi, lacuri mari, păduri dese, intinse pajişti, grădini de mile de ceai si eucalipt intampina vizitatorii in drum spre Ooty. Staţia de deal în sine este un teren de pete picnic pitoresc.
Este statiune foarte  popular a de vară şi escapada de weekend pentru britanici în zilele coloniale, mai târziu a fost făcut într-un oraş de vară administrativ. În ultimii ani, oraşul a suferit deal din comercializarea agresiv şi diverse alte probleme ecologice şi de infrastructură. Ooty este mai mult de un punct focal de atractie pentru turisti, care se angajează, de asemenea, tururi auto la peisajul rural înconjurător.

Rose Centerary Park este situat în Vijayanagaram Ooty, pe pante de Elk Hill. Astăzi, aceasta gradina are cea mai mare colectie de trandafiri din tara ca Roses Hybrid Tea, in miniatura a crescut, Floribunda, Ramblers, trandafiri de culori neobişnuite cum ar fi negru şi verde sunt unele dintre cele mai mult de 17.000 de soiuri de trandafiri, care sunt plantate în parc.. De "Nila Maadam" este situat într-un loc de unde spectatorii pot vedea întreaga grădină de trandafiri.

De 22 de acri (89000 m2) Ooty Grădina Botanică a fost prevăzute în 1847 şi este menţinută de către guvernul din Tamil Nadu. Scopul iniţial al Grădina Botanică a fost pur academic: să promoveze şi să studieze flora diferite în şi în jurul Nilgiris. Acum, este deschis pentru public ca un parc. Gradina Botanica este luxuriantă, verde, şi bine întreţinute.. Se poate gasi o gama variata de flora, variind de la rare de arbori (cum ar fi arborele de plută,


Copacul de Hârtie scoarţă, şi arborele puzzle maimuţă), arbuşti şi plante cu flori, ferigi şi orhidee. O altă atracţie majoră este o grădină în stil italian limitrofe o piscină. Locul este o locaţie ideală pentru birdwatching.
Lacul Ooty este un lac artificial construit de John Sullivan. Este folosit pentru a fi mult mai mare decât dimensiunea sa actuală de 4 km2. Acesta este de 2,5 km lungime Plimbare cu barca este atracţie majoră la lac. Plimbare cu barca permite vizitatorilor să se bucure de mediu senin.
Capului de şină de Munte Nilgiri feroviar. Staţia este parte a Patrimoniului Mondial site-ului. staţie feroviară Ooty ofera o bucatica unic al căilor ferate britanice Raj construit. The Nilgiri Munte Feroviar este una dintre cele mai vechi cai ferate de munte din India.

Luate în considerare în 1845, linia a fost deschis în cele din urmă de către britanici în 1908 şi a fost iniţial operată de a Căilor Ferate Madras Company. Calea ferată este una din putinele din lume care este dependentă de locomotive cu abur.
Biserica Sf. Stefan una din cele mai vechi biserici din oraş şi este un punct de reper local. Arhitectura sa este, în esenţă trezire devreme Fothic cu vitralii tipice epocii.
Muzeul Tribal face parte din campusul de Tribal Centrul de Cercetare, care este în Muthorai Palada (la 10 km de oras Ooty). Aceasta este acasa, la artefacte rare şi fotografii de grupuri tribale de Tamilnadu, precum şi Insulele Andaman şi Nicobar şi antropologice şi arheologice culturii primitive umane şi a patrimoniului. Muzeul Tribal, de asemenea, afişează case aparţine

Toda, Kota, Paniya, Kurumba şi Kanikaran.
Puncte turistice în jurul Ooty
Vezi de Ooty Doddabetta de la vârf
plantaţiile de ceai lângă Ooty
Ketti Valley
Pykara lângă Lacul Ooty
Pykara cade lângă Ooty
pădure de pini, pe cale de a Pykara pădure de pin în ceaţă Elephant de la Parcul Naţional Mudumalai
Emerald Lake
Ooty este situat în Rezervaţia Biosferei Nilgiri. Multe dintre zonele împădurite şi corpurile de apă sunt în afara limitelor majoritatea vizitatorilor pentru a proteja acest ecosistem fragil. Unele zone din Rezervaţia Biosferei au fost alocate pentru dezvoltarea turismului, şi paşii sunt angajat să deschidă aceste zone pentru vizitatori în acelaşi timp conservarea zonei. O mare parte din Ooty a fost deja afectate de comercializare agresiv, ca urmare a turismului.
 Unele dintre cele mai importante puncte turistice din jurul Ooty sunt după cum urmează:
* Doddabetta Peak: Este cel mai înalt vârf (2623 m) în Nilgiris, aproximativ 10 km de Ooty. Plantaţii * Ceai: plantaţiile de ceai sunt la o altitudine mai mică şi de a atrage un număr mare de turişti, prin natura lor pitoresc.
* Ketti Valley: Această vale este denumit în continuare "Elveţia din sudul Indiei, ca urmare a condiţiilor pe tot parcursul anului plăcut climatice. * Pykara Lake House cu barca şi Pykara Falls: Acesta este cel mai accesibil din toate lacurile din apropiere. O zonă de picnic hangar pentru bărci şi a fost dezvoltat pentru a oferi acces la acest domeniu.
* Pădure de pin: Situat între Ooty şi Thalakunda, această destinaţie turistică a fost prezentat o dată în cântec film tamil "Deena". Este o mica vale regiune unde copacii de pin sunt aranjate într-o manieră ordonată.
* Wenlock Downs: Aceasta este o zonă de păşune tipic al bioscape original al Nilgiris. Ea a ondulator uşor dealuri şi este adesea comparat cu zonele din Insulele Britanice, cum ar fi Yorkshire Dales. Acesta este un domeniu popular film de fotografiere, *
 Kamraj Sagar Lake: Acest lac este situat pe drumul spre lac Pykara.
* Mudumalai Parcul Naţional: Situat la o altitudine mai mică şi uşor accesibile, se învecinează cu Bandipur Parcul Naţional în Karnataka. Zone protejate ce nu permit accesul vizitatorilor* Mukurthi Parcul Naţional* Parsons Valea Reservoir: Aceasta este sursa de apă primară pentru oraş şi este în principal într-o pădure rezervat

* Emerald Lake: Acest lac este în apropierea oraşului cu acelaşi nume. Există un punct de vedere în apropierea barajului. * Avalanche Lake: Adiacent la Emerald Lake, acest lac pitoresc
* Porthimund Lake* Upper Bhavani Lake: Acest lac se afla in Parcul National Mukurthi şi în mare măsură în afara limitelor pentru vizitatori.

Videoclip din filmul hindi Just married filmat in Ooty

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu