CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

miercuri, 20 iunie 2012

ACCEPTA-TE ASA CUM ESTI

Multumiti totdeauna lui Dumnezeu Tatal, pentru toate lucrurile, in Numele Domnului nostru Isus Hristos. (Efes.5:20)
Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal. (Col.3:17)
Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi. (1Tes.5:18)
Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: "Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi." (Evr.13:5)
Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. (1Ioan.2:15)


Accepta-te asa cum esti
Autor: Aneta Voinea/ preluat de pe "stilul tau de viata benessere"

E ceva ce nu-ti place la tine? Ai doua posibilitati: schimbi sau accepti. Ambele variante implica efort, iar uneori efortul de a accepta poate sa fie mai mare decat acela de a schimba.
Sunt lucruri pe care le poti schimba in viata - numarul de kilograme, profesia, statutul social, locuinta, garderoba... Si altele, pe care esti obligat sa le iei asa cum sunt. Michael Jackson a incercat sa se faca alb din negru, si stim cu totii ca nu prea i-a iesit. Nu poti sa-ti schimbi inaltimea, rasa, conformatia corpului, forma degetelor de la picioare... Dar natura omeneasca - mai ales cea feminina - pare sa fie infestata cu virusul nemultumirii de sine.
 De aici, de-a lungul istoriei, o intreaga industrie a proliferat. Daca esti blonda, poti sa fii bruneta - si viceversa. Daca ai parul drept, nu-i imposibil sa-l ai carliontat, iar daca ai zulufi, esti in stare sa pierzi ore intregi la coafor ca sa ti-i indrepti! Poti sa-ti schimbi culoarea ochilor daca-ti pui lentile de contact, sa-ti maresti sau sa-ti micsorezi sanii, dupa caz. Societatea „ajuta” aceasta nevoie permanenta
 de a fi altfel, prin modelele pe care le promoveaza. Asa am ajuns toate sa tanjim in taina sa fim slabe precum Kate Moss si inalte asemenea. Daca nu reusim – si majoritatea covarsitoare a cazurilor demonstreaza ca n-avem cum – ne simtim undeva, in adancurile fiintelor noastre vinovate, nedesavarsite. Ca si cum menirea nostra in viata e amenintata de ratare, ca si cum fericirea depinde de un scop care va fi, poate, implinit undeva intr-un viitor nedefinit... la nesfarsit.
Aici sau acolo
 Dar sa ne oprim putin din aceasta cursa nesfarsita si flamanda de schimbare.
 Chiar avem nevoie de ea? La ce ne foloseste sa fim nemultumite?
 Daca te-ai gandit pana acum sa fii fericita in viata ta, ai observat si tu ca, pana la urma, este o problema de alegere. Suntem atat de libere sa alegem incat – vorba unui filosof – suntem „condamnate” la libertate! Doar sa nu punem problema copilareste.
 Ce poti face cand sunt parti din tine care nu-ti plac? Ai doua posibilitati: sa te transformi in directia pe care ti-o doresti sau – daca nu-ti sta in putinta- sa le accepti asa cum sunt. Da, uneori e greu. Dar, pana la urma, a cui viata o traiesti tu? Cu ce te ajuta sa urmaresti frenetic ce mai face familia Beckham, cand ai tai sunt ravasiti si neglijati? Cui ii foloseste sa spui: „Pai mersi, daca as arata si eu ca Victoria”... Pe ea nici n-o atinge gandul tau, dar pe tine te poate darama. Pentru ca in loc sa fii „aici”, cu tine si cu ai tai, esti „acolo”, intr-o proiectie de idealuri inchipuite. Sa nu te trezesti prea tarziu si sa constati ca viata ti-a scapat printre degete.
Intre tine si tine
 Fii atenta la tine in primul rand– esti tot ce ai. Cauta sa-ti descoperi calitatile si resursele, cultiva-le.
 Modelele sunt bune doar ca sa te inspiri, dar de fapt, rezultatul unei vieti implinite este sa te descoperi pe tine, asa cum esti. Poate ca nu-ti place ca arati ca o amfora cand la moda este femeia-snur. Dar daca descoperi ca esti inzestrata cu o amabilitate naturala care te face sa fii imediat iubita de toata lumea, s-ar putea sa nu mai conteze

 asa de tare ca ai fundul mare.
 J Lo a reusit sa faca din posteriorul ei un mit – si nici macar nu e asa simpatica!
 Lumea este a celor care, in loc sa se ia mereu dupa altii, aleg sa aiba inteligenta de a-i face pe altii sa se ia dupa ei! In plus, atunci cand tu esti in lumina „reflectoarelor” tale interioare, ai mai multa putere sa te transformi, daca chiar vrei. Compara-te mereu numai cu tine: cum erai acum un an si cum esti acum? Ce ai reusit sa modifici si ce mai ai de acceptat?
 Singura cale de a atinge multumirea este sa o alegi. Ea nu vine niciodata din afara ta, trebuie sa o chemi tu, dinauntru. Cum? Prin calm interior si acceptare de sine.
Accepta-ti iubirea
 Daca vrei sa fii iubita, trebuie, in primul rand, sa te iubesti tu. E ca si cum cineva ar veni la tine in vizita si tu i-ai oferi o bautura buna. Daca oaspetele este dorit si vrei sa-l mai vezi si altadata intre peretii casei tale, te vei stradui ca bautura sa fie cat mai buna, ambianta in care il primesti sa fie cat mai placuta.
 Cand esti indragostita, ii arati iubitului tau partea ta cea mai frumoasa. Tot arsenalul de calitati este scos „la bataie”. Ca sa-l convingi ca merita osteneala lui. Bineinteles, asemenea explicatii nu pot
 sa cuprinda niciodata magia pe care o tese intre noi iubirea. Dar ele ajuta, mai ales dupa ce „vraja” se rupe. Pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, fiecare din voi il va vedea pe celalalt asa cum
 este. Atunci este momentul adevarului: mergem sau nu mergem impreuna mai departe? Ei bine, atunci se vede daca tu te accepti sau nu pe tine. Faptul de a fi in armonie cu tine te face sa fii ca un
 continuu magnet pentru el. Si reciproc. Pentru ca fascinatia de a te autodescoperi atrage atentia oamenilor.
Accepta-ti munca
 Munca ta vorbeste despre tine. Sa te apuci de treaba cu drag in fiecare dimineata e ca si cum ti-ai spune „multumesc” tie insati. Daca e ceva ce nu-ti place, concentreaza-ti atentia asupra lui. Priveste-l cu atentie si vezi daca nu cumva tu esti cauza nepotrivirii.
 De exemplu, daca nu-ti place ca programul este prea lung si salariul prea mic, nu da vina pe sefi. Cauta, pur si simplu, un loc mai bun. Sau organizeaza-te asa de bine, incat sa ai timp sa faci si lucruri pentru tine in acel timp. Daca serviciul tau este o cauza de regret, acesta e un semn ca nu te
 cunosti. Afla care sunt aptitudinile tale si care este jobul care ti s-ar potrivi si nu mai pierde nicio secunda: gaseste-l!
 Atunci cand cauti cu hotarare, chiar s daca nu ai lucrat in viata ta in domeniul respectiv, vei reusi! Solutiile apar intotdeauna, cu conditia sa ai o atitudine constructiva.
INCURAJEAZA-I PE CEILALTI
 Fa-i sa se autoaccepte. Cum? Nu-i critica niciodata, decat constructiv.
FII AUTENTICA
 Asta inseamna sa nu incerci sa pari altceva decat esti. Daca te accepti, aceasta vine natural
ACCEPT, DECI MA TRANSFORM!
 Secretul schimbarii este acceptarea. Nu ai cum sa transformi ceva in tine cata vreme esti in conflict cu acel lucru:
1 Cu cat te gandesti mai mult la un lucru, cu atat il mentii mai aproape de tine. Cand esti suparata, fa toate eforturile sa-ti schimbi preocuparea cu una mai buna.
2 Priveste-ti nemultumirile din alt punct de vedere. Incearca sa le intelegi cauzele profunde si fa toate eforturile sa schimbi conjuncturile.
3 Kilogramele in plus te fac sa crezi ca nu ai nicio sansa? Priveste-te ca pe un personaj dintr-un film, admira-te pentru perseverenta de care dai dovada ca sa le dai jos, pentru inteligenta cu care gasesti metode de slabire, pentru forta cu care le pui in practica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu