CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

joi, 19 mai 2011

MUSAI SA VA SPUI

(preluat de pe blogul Pe Ginduri)

Busuiocul alunga mustele

Muştele, pe lângă zgomotul iritant pe care îl fac, murdăresc şi pereţii locuinţei. Pentru a le îndepărta, pune bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor. În acest mod, nici o muscă nu-ţi va mai intra în casă.
Menta, duşmanul furnicilor
Cum vine vara, ne trezim în casă cu furnici care mişună, cel mai adesea, lângă uşa de la balcon. Menta are puterea de a le alunga, deoarece aceste insecte nu suportă nici mirosul, nici gustul acestei plante. Pune câteva frunze de mentă în zona unde se află muşuroiul. Poţi folosi ulei de mentă, pe care să-l aplici pe la colţuri.

Pelinul pune pe fuga fluturii de noapte

Atunci când intră în casă, fluturii de noapte pot fi extrem de deranjanţi. Frunzele de pelin te pot ajuta însă să scapi de ei. Poţi să le arzi, iar fumul îi va alunga din încăpere, sau poţi să agăţi câteva plante de lustră.

Ai dafin, n-ai gindaci de bucatarie

Gândacii de bucătărie se înmulţesc foarte repede, iar dacă nu iei măsuri urgente, îţi vor invada spaţiul. Un remediu excelent împotriva acestora e dafinul. Presară foi de laur prin colţurile bucătăriei. Ar fi bine să mai pui câteva şi pe dulapuri. Gândacii nu suportă mirosul dafinului.

Frunzele de nuc tin tintarii la distanta

Tânţarii sunt cele mai de temut insecte în anotimpul cald. Aceşti mici “vampiri” ne pot transmite foarte multe boli periculoase. Frunzele de nuc îi pot ţine însă la distanţă. Poţi să dai foc câtorva frunze, iar fumul îi va alunga. O altă modalitate ar fi să presari aceste plante pe tocurile ferestrelor, pentru că mirosul înţepător de nuc îi va opri să-ţi intre în locuinţă.

Moliilor nu le place levantica

Dacă ai zărit vreo molie prin casă şi ţi-e teamă că îţi va distruge îmbrăcămintea, nu intra în panică. Tot ce ai de făcut e să pui în nişte săculeţi de pânză câteva fire de levănţică, apoi să-i aşezi printre haine. Astfel vei îndepărta toate moliile, iar hainele tale preferate vor fi în singuranţă. În plus, iată un alt aspect extrem de plăcut dacă vei folosi levănţica: şifonierul tău va mirosi ca un câmp de flori de primăvară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu