CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

miercuri, 16 ianuarie 2013

TEMA PENTRU ACASA - UN EXERCITIU DE FOLOS

MOMENTE DE SINCERITATE CU NOI INSINE
Am citit pe blogul Rodicai Botan o postare foarte de folos. U superb  momentul de sinceritate si un exercitu util. Privegheati si va rugati intruna, spune Cuvantul si o veche cantare crestina,  asta in seamna asfel spus sa fim cu ochii in patru asupra noastra in primul rand evident. Foarte de folos sa ne cercetam si sa indreptat degraba ce e gresit in atitudinea noastra. Acest exercitiu e ca o oglinda in care ar trebui sa ne uitam din cand in cand sa vedem cum " mai aratam", daca nu cumva imaginea din oglinda ne arata ca ceva nu e in regula cu noi.

"Am auzit ca la un meeting audienta a fost rugata sa citeasca tare 1Corinteni 13:4-8, inlocuind cuvintul Dragoste cu Isus.
“Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se lauda; nu se umfla de mindrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se minie, nu se gindeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul. Dragostea nu va pieri niciodata...”
"Audienta a citit si versetele au fost perfecte…si au facut sens. Apoi oamenii au fost rugati sa citeasca si sa inlocuiasca cuvintul Dragoste cu propriul lor nume. Si sa citeasca tare…Si oamenii au inceput sa se codeasca si sa ingine si sa sopteasca din ce in ce mai slab…Frazele erau din ce in ce mai false...
Ar fi interesant sa incercam si noi exercitiul asta.
Sa incep eu…
”Rodica este indelung rabdatoare ( nu chiar), este plina de bunatate ( citeodata), Rodica nu pizmuieste (??? sa trecem peste ), Rodica nu se lauda ( inghitit in sec…alta minciuna), nu se umfla de mindrie ( asta ma dezumfla), nu se poarta necuviincios ( cunosc situatii…) nu cauta folosul sau ( sa ma vedeti la taxe…), nu se minie ( mi-am bagat ochii inapoi in orbite sa nu-i vedeti…), nu se gindeste la rau ( …de obicei), nu se bucura de nelegiuire ( trebuia sa am si ceva bun in mine, nu?, ci se bucura de adevar ( cind e in dreptul meu), acopere totul ( as vrea…), crede totul (...nu mi se potriveste ), nadajduieste totul ( lucrez la credinta chiar acuma), sufere totul (dar nu in tacere ci oftind si gemind)…Rodica nu va pieri niciodata ( prin mila Domnului Isus)…"

2 comentarii:

  1. Surprinzatoare ideea...chiar e bun exercitiul...ma gandesc deja,oare eu cum ma voi manifesta,cum voi gandi?sa incerc...multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit pe aici. Ma bucur ca ai "poposit" si ai gasit ceva de folos, asa cum si eu uneori "zabovind" pe cate un blog gasesc cate ceva care sa ma ajute .

      Ștergere