CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

luni, 28 martie 2011

CASELE DIN COPACI....Finca Bellavista,Costa Rica



 Casele construite in copaci fascineaza copii si adultii, deopotriva. In urma cu foarte multi ani, oamenii isi construiau un acoperis din ramuri, frunze, pamant si pietre, "materiale de constructii" pe care natura i le punea la dispozitie.


A locui intr-o casa in copac, sezonier sau definitiv, devine un obicei la moda, printre cei care mai au ceva bani in pusculita si care si-au gasit un loc linistit pentru a pune planul in aplicare.















Ce poate fi mai frumos decat diminetile in care te trezesti in triluri de pasarele, aer curat, fosnet de frunze si vederea luminii razelor soarelui ce patrunde printre ramurile copacilor? Se pare ca asa ai putea uita de impozite, galagie, praf, poluare si multe alte lucruri "urate" ce apartin orasului.

Finca Bellavista,Costa Rica - comunitatea din copaci deAlex |11.02.2011 /depe hip magazin
Probabil ca in ultima vreme auziti din ce in ce mai multi oameni care spun ca s-au saturat de traiul printre betoane, in orase si ca vor sa fuga cat mai repede la tara sau oriunde in natura. Stiti de buna seama despre eco village-ul din Brazilia in care traieste acum si o familie de romani. Finca Bellavista, Costa Rica este tocmai o astfel de comunitate. Bazele ei au fost puse de doi americani, sot si sotie – Matthew si Erica Hogan.

 Cei doi au lasat in urma lor traiul “civilizat” pentru jungla din Costa Rica. Aici, au construit o serie de case in copaci, conectate intre ele prin poduri suspendate si scari. Ideea celor doi nu a fost de a se izola complet de lumea inconjuratoare, ci au creat un mediu in care primesc si alti doritori de viata in salbaticie. Vizitatorii pot inchiria case pe termen lung sau scurt sau isi pot construi propria casa. Satul din copaci nu este rupt de lumea moderna – exista electricitate temporata (gratie unui generator pe benzina), dusuri cu apa fierbinte si chiar si internet WiFi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu