CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

miercuri, 16 martie 2011

ORASE PLUTITOARE


Lilypad este un prototip al unui oras amfibian. In timp ce Olanda si Emiratele Arabe cheltuiesc milioane de euro pentru a construi baricade impotriva apelor, proiectul Lilypad gaseste o alta solutie pentru cresterea apelor.
Este un adevarat oras amfibian, jumate acvatic jumate terestru, putand gazdui 50.000 de oameni, avand o biodiversitate bogata, flora si fauna, in jurul unei lagune cu apa curata, colectata si purificata. Acest oras permite oamenilor sa traiasca sub ape, avand magazine, locuri de distractie si oferind locuri de munca locuitorilor precum intr-un oras obisnuit.
Totul este acoperit de gradini suspendate si case. Orasul are in centru spatii special amenajate pentru colectarea si purificarea apei de ploaie. Energia va fi asugurata cu ajutorul surselor regenerabile: solare, termale, eoliene si hidraulice. Un oras ecologic al viitorului, fara masini si fara sosele.
Scopul acestui oras este si de a crea o coexistenta armonioasa intre oameni si natura si pentru a explora noi moduri de a trai pe mare.

Orasul va pluti ca un urias edificiu independent si capabil sa supravietuiasca doar cu propriile resurse. Preturile vor fi destul de mari pentru construirea unui astfel de oras, insa sunt mai scazute decat solutiile adoptate in acest moment precum indiguirea zonelor amenintate.

Aceasta insula cu elice va oferi oamenilor un aer proaspat si briza marilor, plutind la nesfarsit pe oceanul planetar, urmand cursul curentilor submarini.

Proiectul Lilypad
pare mai degraba a fi un oras de vacanta, si nu unul pentru cei sinistrati.
Indiferent ca vor fi construite in special pentru populatia care vor fi in pericol sau si pentru scopuri comerciale, sigur se vor gasi doritori pentru a achizitiona un apartament pe astfel de orase. Agitatia din orasele mari, zgomotul si poluarea sunt doar cativa factori ce indeamna multi oameni sa se retraga in natura. Multi isi vor dori sa traiasca intr-o astfel de oaza in mijlocul oceanului.

Fanii genului science-fiction au vazut acest viitor dinainte. In nuvela “Saturn’s Race” publicata in 2000 de Larry Niven, sunt mentionate astfel de insule plutitoare. Un asemenea scenariu este gasit si in filmul Waterworld, lansat in 1995, actiunea filmului realizandu-se in viitor, cand ghetarii se vor topi.
Autor: Marius, http://www.descopera.org/
--------------------------------------------
Citind articolul de mai sus ma gandeam si faceam comparatie intre ce oferte de siguranta fac oamenii si  nu sunt rele deloc, si mie imi plac lucrurile noi si interesante si le apreciez, dar mie imi plac mai mult ofertele  si promisiunile pe care le face Domnul Isus in evanghelii. Si stiti de ce pentru ca atat de mult m-a iubit incat si-a dat viata pentru mine o pacatoasa ca sa pot fi mantuita si sa pot trai  aici in pace si cu inima plina de incredere in El si apoi o eternitate intr-un loc pe care s-a dus sa mi-l pregateasca. Si El nu a murit doar pentru mine ci pentru oricine crede ca a facut-o si pentru el...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu