CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

luni, 1 noiembrie 2010

FURTUNILE VIETII

In Matei 8:23-27 ii vedem pe ucenici ca au parte de o futuna. Dupa ce Domnul a invatat multimile de oameni ,a facut o serie de vindecari , vrea sa mearga cu discipolii sai din Capernaum pe cealalta parte a marii Galileii. Corabia cu ucenicii si Isus se afla in mijlocul unei furtuni cumplite ;aceasta intamplare este surprinzatoare ,pare greu de acceptat ca s-a putut intampla asa ceva ,insa o furtuna vine deodata".Si totusi ,Isus este acolo! Se ridica astfel intrebarea : Cum se poate ca sa vina "o futuna atat de strasnica" (dupa cum spune evanghelistul Matei) cand Domnul Isus este in corabie ? Cum se poate ca furtuna sa se abata asupra lor cand Isus Insusi ii conduce, El este cel ce initiaza calatoria ?(V".23)

Intrebarea pe care ne-o punem poate uneori sau chiar deseori este :cum se poate ca furtunile sa se abata in unele cazuri "atat de strasnic ", asupra copiilor lui Dumnezeu?
Ei bine se poate.
Exista parca o asteptare ca toti copiii Domnului sa fie protejati de probleme , furtuni. Scriptura si existenta noastra ne arata ca lucrurile nu stau tocmai asa cum ne-am asteptat, si valurile mari se abat asupra noastra .
Vedem ca furtunile s-au napustit si aspura marilor oameni ai lui Dumnezeu mentionati in Sfanta Sriptura :Avraam e foarte in varsta si nu are mostenitor , Iosif e vandut sclav de fratii sai inchis pentru o fapta pe care nu a comis-o. David e vanat de regele tarii si apoi de propiul sau copil, Ilie se simte singur si vrea sa moara , Daniel si prieteni lui sunt aruncati in cuptorul de foc, apoi Daniel e aruncat in  groapa cu lei si lista poate continua .
Dumnezeu se foloseste si furtunile acestea ,ele fiind contextul in care il descoperim mai mult in autoputernicia Lui vedem ca puterea Lui e mult mai mare decat orice furtuna .De asemenea ,furtunile ne invata dependenta de El; pentru ca ne invata sa mergem la El cu toate nevoile noastre .Mai mult decat atat ,in momente grele ca acestea suntem asigurati de prezenta Lui.
De obicei ,Isus nu promite sa calmeze orice furtuna din viata ta .El promite si vrea sa te calmeze pe tine in orice futuna a vietii.
Cand treci asadar printr-o furtuna ,experimenteaza prezenta linistitoare a Domnului ,care te va scoate la liman .
Spusa de Sorin Badragan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu