CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

duminică, 21 noiembrie 2010

GROAPA MARIANELOR..... VARFUL EVEREST

Mai adânc punct din ocean se află în Groapa Marianelor din Oceanul Pacific. Groapa Marianelor este situat în partea de vest a Oceanului Pacific lângă cele paisprezece Insulele Mariana. Forma de Groapa Marianelor este cea a unei semi-cerc. Se extinde la nord-est sud-vest pentru aproximativ două mie cinci sute de metri cincizeci şi este kilometri şaptezeci larg. Groapa Marianelor a fost format prin procesul de subductie. Interiorul a pământului sau mantaua este compus din lavă. Crusta solidă a pământului, care sunt în bucăţi sunt în partea de sus. Uneori lava din mantaua se ridica prin crăpături în crusta. Acest lucru fie cauzele bucăţi de crusta care urmează să fie împinse împreună sau separat. Aşa că atunci când scoarţei oceanice, care este mai greu este împins împotriva crusta continentală, care este mai usoara, scoarţei oceanice este împins în partea de jos şi crusta continentală la început. Apoi scoarţei oceanice sau subduse forme crusta şanţ.
Cea mai adâncă punct în Groapa Marianelor şi în oceane este Challenger Deep, care este trei sute patruzeci kilometri în largul coastei de Guam. Challenger Deep a fost numit dupa HMS Challenger II, care a descoperit punctul în 1948. În 1960, Jacques Picard si Marina locotenent Donald Walsh a luat Trieste bathyscaphe în Challenger Deep. Ei au luat Trieste în zece adânc mii nouă sute cincisprezece metri.
Cui Chin Miu - 2004

Vârful Everest este cel mai înalt punct de pe Pământ, cu o altitudine de 8848 m deasupra nivelului mării. Se află în Muntii Himalaya. Everest este muntele al cărui vârf se află la cea mai mare distantă de nivelul mării. Majoritatea expedițiilor folosesc tuburi și măști de oxigen la altitudini de peste 8.000 m. Everest poate fi escaladat și fără oxigen suplimentar dar cu riscuri mai mari. Oamenii nu mai gândesc clar dacă nu au oxigen suficient, și combinația de condiții meteo dificile, temperaturi scăzute și pante abrupte necesită capacitatea de a lua decizii corecte rapid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu