CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

duminică, 28 noiembrie 2010

CUM SA SCAPAM DE OBOSEALA ?

Meloterapia este o terapie care foloseste influentele sonore armonioase. Meloterapia a fost  cunoscuta inca din antichitate, cand era folosita pentru a-i revigora pe cei deprimati si pentru a-i incuraja pe cei care plecau la lupta. Studiile stiintifice, din domeniu, au demonstrat ca muzica modifica undele cerebrale si frecventa cardiaca.
Muzica  trezeste spiritul de libertate, constiinta, indeparteaza pesimismul si melancolia, imbunatateste calitatea somnului si creativitatea, reducand starile de stres si depresie.
Meloterapia poate avea un puternic efect contra durerilor si oboselii deoarece stimuleaza eliberarea de endorfine, asa-numitii hormoni ai fericirii. Pacientii pot alege intre terapia pasiva, ce presupune simpla ascultare a unor melodii, si cea activa, in timpul careia sunt pusi sa cante la diverse instrumente.
Prin meloterapie pot fi tratate agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite blocari, dar si cateva boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentatie.
- pentru calmarea sistemului nervos: Concertul nr. 5 pentru pian si orchestra de Beethoven si Uvertura operei Parsifal de Wagner.
- pentru destindere psihica si relaxare: Sonata pentru flaut, alto si harpa si Clar de luna de Debussy, Nocturnele lui Chopin .
- pentru combaterea oboselii si surmenajului: Poemul simfonic Vltva de Smetana si Dimineata de Grieg.
- pentru tratarea starilor depresive: Carnavalul de Dvorak.
- pentru calmarea starilor de agitatie: Oda bucuriei de Beethoven si Corul pelerinilor de Wagner.
- pentru tratarea nevrozei astenice si a tulburarilor vegetative: Mica serenada si Simfonia nr. 41 de Mozart.
- pentru calmarea marilor suferinte care apar în urma unor întimplari tragice: Concertul pentru violoncel de Dvorak si Patetica de Ceaikovski.

------------------------------------------------------------------
In loc sa luam medicamente pentru oboseala stress mai bine ne asezam confortabil si ascultam o bucata muzicala care ne poate aduce linstea.
Alaturi de muzica sa nu uitam ce ne invata si Cuvantul lui Dumnezeu ca trebuie sa facem :
"Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va!
Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape.
Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus."(Filipeni 4:4...7)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu