CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

duminică, 16 ianuarie 2011

CRESTINII TUNISIENI

În Tunisia constituţia prevede libertatea religioasă dar specifică determinarea ţării de aderare la Islam. Convertiţii la Creştinism sunt priviţi ca o ameninţare a stabilităţii sociale, dar aceasta nu opreşte oamenii să-şi pună încrederea în Isus.
Un tunisian, bărbat numit Hatem, a avut acelaşi vis timp de trei ani de zile. In vis el vedea trei bărbaţi care stau împreună. Bărbatul din mijloc purta o cruce la gît. El avea o carte albastră în mînă şi i-a spus lui Hatem, “Ia cartea şi citeşte-o.” Bărbatul avea o barbă lungă şi purta o robă. Ceilalţi bărbaţi care stau cu el nu vorbeau. Hatem era speriat de acest vis. El a mers la Imam şi l-a întrebat ce însemna acel vis. Imam i-a spus că el nu ştie. Într-un final el a fost prezentat unui indigen credincios care i-a oferit lui Hatem un Nou Testament- era o carte albastră- şi o copie a filmului Isus. Hatem s-a decis să-L urmeze pe Isus.” El a spus:”Nu am avut pace. Acum că m-am hotărît să-l urmez pe Isus eu am căpătat pacea.” Dumnezeu le dă oamenilor din Tunisia visuri şi vedenii. Pentru Hatem aceasta a fost o perioadă de trei ani şi apoi –era de parcă Isus chiar se afla cu el în cameră-Hatem şi-a deschis viaţa sa lui Isus şi a găsit pacea.

Un comentariu:

  1. Viata crestinilor in nordul Africii,atatia cati aumai ramas, ca mai in toate tarile islamice este in permanent pericol.
    Putinii,foarte putinii care au ramas in Tunis,sunt in aceeasi situatie.
    Au ramas -oare pentru cata vreme ? -doar ruinele vechii comunitati crestine,ale manastirii de la Monastir,sfantul Ciprian s-a nascut aici,scriitorul Tertulian.
    Dar decimarea crestinilor in tarile musulmane este un subiect care nu ii preocupa pe restul crestinilor...mai mult, simt chiar satisfactie la ce patesc cei ce "nu merg pe calea dreapta".
    Desi teoretic toti au acelasi Dumnezeu....

    RăspundețiȘtergere