CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

O OPERA DE ARTA DIN CREATIA LUI DUMNEZEU


Jiuzhaigou, China
Sunt locuri pe Glob despre care nu crezi ca exista pana nu ajungi sa le vezi. Unul dintre acestea este Valea celor noua sate, sau Jiuzhaigou, un loc care a primit adjective ca paradis Jiuzhaigou este un regal al culorilor. De aceea Valea celor noua sate este considerata un paradis pentru fotografi caci peisajele depasesc creativitatea umana. Jiuzhaigou este o vale situata in nordul provinciei Sichuan din China, care a fost inclusa in partrimoniul Unesco datarita minunilor cu care natura delecteaza ochiul uman. Numele vaii chineze vine de la cele noua sate care se regasesc in zona, numarul total al locuitorilor fiind de aproximativ 1.000 de persoane. Numarul turistilor, desi in crestere, este relativ mic din cauza zonei greu accesibile. Altitudinea variaza de la 2000 la peste 4.700 de metri, dar posibilitatile de acces in zona s-au diversificat in ultimii ani.
Datorita algelor care cresc pe fundul lacurilor, apa capata diferite culori, de la albastru la verde. Claritatea perfecta a apei face ca peisajul inconjurator sa fie reflectat ca intr-o oglinda, toamna creandu-se un pastel de culori inimaginabile prin reflectarea frunzelor de culoare galbena si roasitica in apa de culoare verde. Localnicii si autoritatile pun mare pret pe calitatea apei, pe care incearca sa o pastreze nepoluata. De aceea, nici macar spalarea pe maini nu este permisa in lacurile si raurile din regiune, aceleasi reguli fiind valabile si pentru localnici. Chiar si autobuzul care face legatura cu Chengdu este spalat de mai multe ori pe traseul sau prin vale.
Jiuzhaigou este acoperita in proportie de doua treimi de paduri virgine. Pe langa acestea, alte puncte de atractie ale zonei sunt reprezentat de cascadele impunatoare sau de o lista vasta de zeci de specii de plante si animale protejate, printre care si ursul panda. Nu in ultimul rand, in interiorul vaii se regasesc mai multe temple budiste, unele dintre acestea avand peste o mie de ani vechime.
Batranii din Valea celor noua sate spun ca cei intelepti iubesc apa si dragostea aratata de munti. Iar cei care au trecut deja prin Jiuzhaigou s-au declarat indragostiti de paradisul linistii si al culorilor imposibile picturii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu