CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

vineri, 31 decembrie 2010

VERSETELE ZILEI

(poza realizata de Cristi Davidovici)
"Ci, in toate privintele, aratam ca suntem niste vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multa rabdare, in necazuri, in nevoi, in stramtorari, "(2Cor.6:4)
"Ba mai mult, ne bucuram chiar si in necazurile noastre; caci stim ca necazul aduce rabdare," (Rom.5:3)
"Astfel, dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare." (Col.3:12)

joi, 30 decembrie 2010

CE MINUNAT ESTI DOMNUL MEU ,ISUS HRISTOS...

Ovidiu Liteanu-In odaia mea

VERSETELE ZILEI



"Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa.
Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa.
Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri." (Mat.5:14...16)

(poza realizata de Dan Suciu)

miercuri, 29 decembrie 2010

LEACURI DE PACALIT IARNA...

Costa mai nimic si va fac rezistenti, frumosi, veseli si sanatosi. Sunt retetele cele mai eficace pentru zilele reci. Va prezentam proceduri naturale, remedii cu plante si alimente, sugestii si mici secrete, precum si un grafic pentru raceala, care sa va faca bine in 6 zile
 I. Intaritoare pentru imunitate
         Transpiratii la baia de aburi  Pe vremuri, mai fiecare oras romanesc avea o baie comuna de aburi, loc de intalnire saptamanala, mai cu seama pentru barbati. Fara explicatii stiintifice, ei simteau ca, mai ales iarna, caldura umeda le face bine la sanatate. Un adevar confirmat astazi de stiinta: temperaturile ridicate nu activeaza doar circulatia, ci in acelasi timp stimuleaza si formarea de celule imunitare. Excitatia produsa de aerul fierbinte pe mucoase ajuta mai ales la respingerea virusilor racelii. Cand mucoasele sunt puternic irigate cu sange, virusii nu se pot fixa pe ele atat de usor.
         Domnia papucilor  
Cat stati acasa, incaltati-va neaparat cu papuci caldurosi. Picioarele reci declanseaza guturaiul, afirma cativa cercetatori britanici de la „Common Cold Center“, de pe langa Universitatea Cardiff. In cadrul studiului lor, participantii care faceau bai reci la picioare contractau de doua-trei ori mai frecvent o viroza decat restul subiectilor. Explicatia este urmatoarea: scaderea temperaturii blocheaza activitatea leucocitelor, care combat virusii.
         Traiasca iaurtul!  
Produsele lactate naturale, nepasteurizate, cu bacterii probiotice, intaresc „politia intestinala“, cu care corpul se apara singur impotriva germenilor patogeni. Iaurtul creste proprietatea anumitor celule de a digera microbi si ajuta la formarea de celule imunitare. Cu o conditie: sa fie consumat zilnic. Este important sa folositi mereu acelasi tip de iaurt (kefir, lapte acru), intrucat producatorii intrebuinteaza culturi bacteriene diferite.
         Kiwi si mango  
Pentru combaterea infectiilor, corpul nostru consuma cantitati mari de zinc si vitamina C. De aceea, in cursul iernii, este necesar sa-i aprovizionam regulat depozitele.. Kiwi contine foarte multa vitamina C. Mango ne pune la dispozitie zincul. Va propunem o masura profilactica absolut delicioasa: taiati in bucati mici un mango si doua kiwi si zdrobiti-le pana obtineti o crema pufoasa. La sfarsit o puteti indulci cu putina miere.
         Paine cu usturoi  
O capatana de usturoi ne apara, cu adevarat, de infectiile gripale? Pana ce oamenii de stiinta vor ajunge la un consens, cercetatorii britanici au descoperit ca fanii usturoiului sufera mai rar de tuse si guturai. Iar daca se imbolnavesc totusi, raceala lor trece cu trei zile si jumatate mai repede decat a celorlalti. Pentru a preveni imbolnavirea, e nevoie sa mancati usturoi zi de zi, minimum trei saptamani, cel mai bine taiat marunt si presarat pe o felie de paine unsa cu unt. Un amanunt important: numai usturoiul crud are acest efect.
II. Stimulente pentru suflet
         Pete de culoare  Iarna poate fi deosebit de cenusie. Nu doar norii si ploile care tin locul zapezii incetoseaza culorile peisajului, ci si creatorii de moda, care imbraca femeile in negru si tonuri de gri. Pentru a lupta cu depresia, psihologii ne
sfatuiesc sa ne inveselim macar casa, cu pete de culoare, alegand covoare sau pleduri in nuante vii si impodobind incaperile cu flori. Culorile exercita o influenta puternica asupra starii noastre de spirit: cele mai multe perceptii senzoriale ajung la creier prin intermediul ochilor. Tonurile cromatice aducatoare de fericire sunt: rosul (ne face activi), portocaliul (ne insenineaza) si galbenul (sporeste optimismul).
         Mancati iute si piperat  
Nu acrul ne stimuleaza, ci iutele. Condimentele cum sunt ardeiul iute, piperul de Cayenne si hreanul lasa in urma lor, in gura, mici impulsuri dureroase. Creierul reactioneaza la ele, comandand organismului sa-si fabrice propriile analgezice, care induc totodata sentimentul de bine interior. Specialistii numesc acest fenomen „Pepper-High-Effect“ (efectul euforizant al piperului). Sugestie: taiati cativa ardei iuti in sosul pentru spaghete sau preparati-va un sos mexican Tabasco , amestecand suc de rosii cu ardei iuti, sare, otet si alte condimente, dupa gust. Daca la prima incercare l-ati nimerit prea iute, potoliti-va arsura de pe limba cu iaurt, lapte, banane sau inghetata.
         Placerea de a mirosi  
Aromele proaspete actioneaza asupra noastra la fel ca o baie fierbinte, dupa o zi obositoare, insa mult mai rapid. Moleculele infinitezimale patrund in nari, fiind conduse prin 20-30 milioane de celule olfactive direct in centrul senzorial. Cele mai bune stimulente olfactive se gasesc in toate magazinele: scortisoara, lamaile si menta.
         Atipeala care incarca bateriile  
Somnul scurt de dupa-amiaza, care ar trebui sa dureze in jur de 30 de minute, este un fel de portie de hibernare. Influenta lui pozitiva asupra corpului si a psihicului s-a demonstrat stiintific: potrivit unui studiu publicat recent in Grecia, cate o siesta de trei ori pe saptamana imbunatateste productivitatea, impulsioneaza buna dispozitie, reduce stresul si protejeaza inima. In SUA, firmele au amenajat camere de odihna pentru atipeala angajatilor la birou. Cautati o incapere mai retrasa, unde puteti incuia usa , si atipiti cu capul pe un birou, folosindu-va bratele drept perna.
         Alimentele care ne fac fericiti  
In orice supermarket bine garnisit se gasesc alternative demne de luat in seama la pilulele antidepresive prescrise de doctori. Substanta responsabila pentru buna noastra dispozitie se cheama triptofan si este un aminoacid ce participa la producerea serotoninei, cea care declanseza in creier sentimentele pozitive.
Iata topul alimentelor detinatoare de triptofan in cantitati apreciabile:
* suc de lamaie (preparat proaspat, din zeama si coaja alba din interior) - 450 mg/100 ml
* cascaval cu gauri - 430 mg/100 g
* ton - 300 mg/100 g
* carne de vita - 295 mg/100 g
* carne de pui - 230 mg/100 g

III. Balsam pentru piele si par
         Clatitul cu lamiae  Zeama de lamaie readuce luciul parului degradat de frig, de purtarea caciulii si de aerul uscat al iernii. Stoarceti o jumatate de lamaie in jumatate de litru de apa calda. Dupa ce v-ati spalat pe cap (folosind un sampon
neagresiv), turnati pe par apa cu lamaie, fara a mai clati dupa aceea.
         Prosoape ude pe calorifer  
Adesea e suficient sa intindeti un prosop ud pe calorifer, pentru ca parul sa va fie mai putin zburlit. Iarna, parul se incarca electric, deoarece aerul uscat nu e un bun conducator de curent. Cand mergeti pe linoleum sau pe mochete din fibre sintetice, ia nastere o energie statica si ea se aduna in firele de par. Sugestie: presarati pe prosoape cateva picaturi de ulei aromat.
          Cura cu ulei de masline  Cand va mananca pielea capului iarna si se formeaza matreata la tample, o masca de noapte cu ulei de masline va poate fi de mare ajutor. Turnati intr-o farfurioara o cantitate de ulei masurata cu un paharel de tuica. Inmuiati din cand in cand varfurile degetelor in acest ulei care calmeaza pielea si masati bland tot capul. Lasati uleiul sa actioneze peste noapte, iar dimineata, spalati-va cu un sampon neutru. Ca sa evitati petele de grasime pe perna, inveliti-o intr-un prosop sau puneti o boneta pe cap.
         Buze frumoase si sanatoase  
Cu cat este mai buna circulatia sangelui la nivelul buzelor, cu atat mai curand se regenereaza pielea, iar micile crapaturi se vindeca mai repede. In loc sa folositi mereu strugurelul, faceti-va obiceiul sa strangeti puternic buzele, apasandu-le una de alta, cu dintii, sa le muscati usor sau sa le masati cu o perie moale, de mai multe ori pe zi.
         Manusi cu ulei  
Vi se aspresc mainile iarna? Cumparati o pereche de manusi chirurgicale de bumbac si taiati-le varfurile degetelor. Seara, puneti-le pe maini si inmuiati-le in ulei de masline, exact pe portiunile unde pielea e asprita. Cu varfurile degetelor libere, le puteti purta si in cursul zilei, telefonand, lucrand la calculator sau citind, in vreme ce substantele vegetale hranitoare si calmante patrund in pielea degradata si reduc inflamatia.
         Baie cu lapte  
Ca sa va hraniti pielea de pe intreg corpul, preparati-va un adaos de baie dintr-un litru de lapte gras ori un pahar de smantana, plus cel putin trei linguri de miere, dizolvate mai inainte intr-o cana de apa clocotita. Turnati ingredientele pe rand in apa de baie, incalzita la aproximativ 350C. Daca va place, adaugati si cateva picaturi de ulei eteric. Ramaneti in cada minimum cinci minute, dar nu mai mult de douazeci, apoi stergeti-va bine cu prosopul si bagati-va imediat in pat. Grasimea din lapte hraneste pielea, iar mierea ii asigura umiditatea necesara.
         Molid si migdale contra picioarelor reci  
Picioarele reci se pot incalzi cu un masaj de ulei de molid sau ienupar. Va creste rezistenta la frig, caci uleiurile eterice activeaza foarte repede si durabil circulatia locala. Supliment: adaugati ulei de migdale in proportie de 1:10 si masati-va alternativ labele picioarelor, energic, dar cu blandete, timp de cateva minute. Uleiul de migdale catifeleaza pielea si impiedica formarea bataturilor.
IV. Mijloace de lupta cu raceala
         Mere coapte  
Contra durerilor de gat ne ajuta merele coapte. Luati trei mere, scobiti-le in mijloc si scoateti-le samburii, ungeti-le cu miere si lasati-le sa se coaca aproximativ 30 de minute in cuptorul dinainte incalzit la 1800C. Indata ce s-au racit, mancati-le pe toate trei, ca sa introduceti in organism suficienta
pectina. Aceasta activeaza fortele de autoaparare la nivelul gatului. Suplimentar, mierea actioneaza ca dezinfectant.
         Tratament cu cartofi  
Terciul fierbinte stimuleaza circulatia locala si astfel reduce inflamatia la sinusuri. Curatati de coaja doi-trei cartofi, fierbeti-i pana se fac foarte moi, puneti-i intr-un castron cu putin lapte si zdrobiti-i. Intindeti pasta fierbinte, de grosimea unui deget, pe doua batiste puse una peste alta. Impaturiti batistele, facand din ele un pachetel alungit si asezati-l pe nas, cat mai cald. Imediat ce cataplasma s-a racit, schimbati-o.
         Rondele de ceapa  
Aromaterapie pentru nasul infundat: uleiurile eterice din ceapa dezinfecteaza si usureaza respiratia. Inainte sa mergeti la culcare, puneti intr-o farfurie adanca o ceapa mare, taiata in rondele, si asezati-o langa pat, la inaltimea capului. Terapia cu aroma de ceapa are insa efect doar daca nu deschideti fereastra.
         Aburii si sanatatea  
Aburii fierbinti cu uleiuri eterice (foarte indicat: eucaliptul) constituie cea mai eficienta terapie contra inflamatiilor din gat si faringe. Metoda consacrata e simpla: o oala de apa fiarta, cateva picaturi de ulei aromat si un prosop asezat pe cap.
         Cafea cu aroma de cuisoare  
Un remediu cu actiune rapida contra durerilor de gat sunt cuisoarele: ele dezinfecteaza si potolesc durerea. Zdrobiti-le intr-un mojar sau dati-le prin rasnita de cafea si fierbeti-le odata cu cafeaua. Sunt de ajuns una pana la trei bucati pentru o ceasca.
         Bai la picioare  
Un leac indelung verificat impotriva guturaiului si a tusei: baile la picioare cu apa incalzita progresiv fac sa apara o caldura placuta in picioare, ameliorand totodata si circulatia locala in mucoasele nasului si a faringelui. Tineti picioarele intr-un lighean cu apa calda la 350C. Din trei in trei minute, adaugati apa fierbinte, pana cand temperatura din lighean atinge 400C. Daca nu aveti febra mai mare de 38,50C, va face bine si o baie mai rece. In acest caz, apa n-ar trebui sa depaseasca 380C. Insa, daca organismul va e slabit din pricina virozei, riscati sa aveti probleme de circulatie.
         Piper fiert contra temperaturii  
Scade febra: frecati intr-un mojar doua lingurite de boabe de piper negru, apoi fierbeti-le intr-o jumatate de litru de apa, cu doua lingurite cu varf de zahar. Lasati-le sa fiarba la foc mic, pana cand cantitatea se reduce la o cana. Consumati lichidul pe toata durata zilei, luand cate o lingura.
         Zahar cu lamiae  
Bun contra tusei iritative: daca n-aveti in casa bomboane de tuse, stoarceti zeama dintr-o lamaie pe o bucatica de zahar si sugeti-o.. Vitamina C si uleiurile eterice din fruct dezinfecteaza faringele si activeaza secretia de saliva.
         Supa tamaduitoare  
Celebra supa de pui fluidifica secretiile si combate simptomele racelii. Cercetatorii americani au reusit sa demonstreze, insa, ca ea are un efect terapeutic si in viroze. Iata cum o putem prepara, ca sa fie deosebit de gustoasa. Se pune puiul in apa rece cu sare si se infierbanta, pana da in clocot. Se adauga o ceapa taiata in jumatati, cu doua cuisoare infipte in ea, si se lasa sa fiarba cam o ora la foc mic. Apoi se mai pun o bucata de telina, 2-3 morcovi, un
pastarnac, o legatura de patrunjel, o gulie, trei boabe de piper si se fierbe in continuare. Cand legumele sunt fierte, puiul se scoate din oala, se transeaza si se baga la loc in supa.
         Bautura de soc  
Scurteaza viroza: potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Ierusalim, extractul de soc face ca raceala sa treaca mai repede cu trei-patru zile si poate combate chiar gripa. Boabele negre contin multa vitamina C si fier, componente esentiale pentru sistemul imunitar. Reteta unei bauturi fierbinti de soc: jumatate de litru de suc de soc se amesteca in jumatate de litru de apa si se infierbanta bine. Se asezoneaza cu doua cuisoare, un bastonas de scortisoara, precum si cu sucul si coaja rasa ale unei portocale proaspete. Indulciti cu miere.
         Nu uitati ghimbirul  
Ajutor pentru respiratie: medicina traditionala chineza ne invata ca ceapa verde de arpagic si ghimbirul actioneaza asupra plamanilor, normalizand respiratia. Dati in clocot cate 15 g de ghimbir proaspat, impreuna cu 120 g pere. Bateti doua oua si le amestecati in pasta fierbinte. Se mananca seara, inainte de culcare.
         Cataplasme cu diverse adaosuri  
Caldura, ea singura, va face bine, cand aveti dureri de gat. Dar exista si un ajutor suplimentar: cataplasmele cu continut tamaduitor. Luati un servet de bumbac sau de in, impaturiti-l in lungime si intindeti pe el unul din urmatoarele remedii: solzi de ceapa, cartofi fierbinti, zdrobiti, felii de lamaie, 250 g branza de vaci incalzita. Sau inmuiati panza in untura topita intr-o tigaie. Infasurati cataplasma in jurul gatului si acoperiti-o cu un prosop uscat.
         Hartia cu otet  
Va desfunda narile: inmuiati o batista de hartie in otet, pana se imbiba toata, presarati pe ea piper negru proaspat macinat si asezati-o pe piept, fata cu piper fiind indreptata in jos. Ramaneti in repaos 20 de minute, dupa care va puteti sterge pielea cu un prosop cald.
         Gargara cu suc de aloe  
Daca aveti nu propriu-zis o durere, ci mai degraba o jena in gat, ea poate fi stopata cu urmatoarea procedura: din ora in ora, faceti gargara cu suc sau gel nediluat de aloe, pe care vi le puteti procura din farmacii sau de la magazinele naturiste. Substanta activa continuta in frunzele de aloe calmeaza mucoasele si reduce inflamatia. Atentie: nu inghititi lichidul cu care faceti gargara, fiindca s-ar putea sa aiba efect laxativ.
         Sfecla si hreanul la mare pret  
Elibereaza sinusurile infundate: beti zilnic 1/4 l suc de sfecla rosie, mancand alaturi 20 g de hrean ras chiar atunci. Pigmentul betanina, continut in sfecla, ajuta la desprinderea bacteriilor fixate pe mucoase. Uleiurile volatile din hrean neutralizeaza germenii.
         Infuzie de patlagina  
Ceaiul de patlagina amelioreaza toate infectiile cailor respiratorii. El are o actiune antibacteriana si dilata bronhiile. Totodata, contine mucilagii care combat tusea. Mod de preparare: se toarna 1/4 l apa clocotita peste doua lingurite de patlagina, se acopera si se infuzeaza zece minute, dupa care se bea cu inghitituri mici.
         Nu chiar asa fierbinte  
Cand sunteti raciti, lasati bauturile foarte fierbinti sa se racoreasca putin. De pilda, daca veti bea un ceai medicinal aproape clocotit,
temperatura ridicata va face faringele deja iritat sa sufere si mai mult. Consecinta: bacteriile cu care ceaiul ar trebui sa lupte vor gasi un nou teren prielnic pentru a se inmulti.
 
   Planul de insanatosire in 6 zile  „Daca mergi la doctor, raceala dureaza sapte zile, daca nu te duci, dureaza o saptamana“, aceasta este regula empirica in privinta racelilor tipice. Insa cine va combate simptomele ghidandu-se dupa desfasuratorul nostru se va inzdraveni mai curand.
Ziua 1: Cum va simtiti: Va dor capul si membrele, sunteti lipsiti de vlaga, aveti dificultati de concentrare?
Ce aveti de facut: Fortificati-va sistemul imunitar cu o doza masiva de vitamine: beti de trei ori pe zi cate un pahar de zeama de lamaie fierbinte si, suplimentar, luati un preparat cu multivitamine. Pentru durerile de cap, luati acid acetilsalicilic (aspirina). Culcati-va devreme.
Ziua 2: Cum va simtiti: Va ustura gatul si va mananca narile?
Ce aveti de facut: Sugeti bomboane de tuse. Din trei in trei ore faceti gargara cu apa sarata. Seara, o baie fierbinte. Dupa aceea, beti o cana mare de ceai de tei (adultii pot pune in el un strop de rom, ori de extract alcoolic de echinacea). Infofoliti-va, ca sa va fie cald, dormiti mult si transpirati.
Ziua 3:  Cum va simtiti: Va dor muschii si oasele, sunteti ragusiti, aveti nasul infundat?
Ce aveti de facut: Ramaneti in pat, nu mergeti la serviciu. Faceti inhalatii aromate la fiecare trei ore, ca sa dati drumul secretiilor nazale. Tot din trei in trei ore, faceti gargara. Vorbiti cat mai putin, menajati-va coardele vocale.
Ziua 4:  Cum va simtiti: Acum nasul va curge din plin si incepe o tuse uscata?
Ce aveti de facut: Ramaneti in continuare la pat, mancati ceva usor (de exemplu o supa de pui). Pentru a mentine umiditatea mucoasei nazale, folositi apa cu sare. Contra tusei, sugeti bomboane cu zahar (zaharul dezinfecteaza). Seara, ungeti-va pe piept cu o pomada impotriva racelii.
Ziua 5:  Cum va simtiti: Nu mai aveti febra, iar guturaiul aproape a disparut. Dar tusea devine mai puternica...
Ce aveti de facut: Beti multe lichide, preferabil ceaiuri de plante. In cazul cand doriti sa intrebuintati ceai de tuse, urmati intocmai indicatiile de preparare, deoarece efectul obtinut depinde de durata infuzarii.
Ziua 6:  Cum va simtiti: Aproape ca ati trecut hopul, dar inca sunteti lipsiti de puteri.
Ce aveti de facut: Umpleti din nou depozitele de vitamine si minerale ale organismului dvs., golite de boala. Pentru aceasta, mancati multe legume si fructe proaspete. Odihniti-va cat mai mult. Totusi, e bine sa iesiti putin si la aer curat, dar fara sa va obositi.

VERSETELE ZILEI

1. Fiule, nu uita invataturile mele si pastreaza in inima ta sfaturile mele!
2. Caci ele iti vor lungi zilele si anii vietii tale si-ti vor aduce multa pace.
3. Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia: leaga-ti-le la gat, scrie-le pe tablita inimii tale.
4. Si astfel vei capata trecere si minte sanatoasa, inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.
5. Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta!
6. Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.
7. Nu te socoti singur intelept; teme-te de Domnul si abate-te de la rau!
8. Aceasta va aduce sanatate trupului tau si racorire oaselor tale. (Prov.3:1...8)

marți, 28 decembrie 2010

EXIGENTA ...OBOSEALA....

Cu aproape un an in urma scriam unei prietene epistola de mai jos. Azi recitind-o mi-a facut si mie bine si de aceea m-am gandit sa  o redau pentru cei ce sunt obositi sau extrem de exigenti atunci cand timpurile sunt mai dificile, spre va fi si voua de folos...

"Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi! "(Ecl.11:1)

1. Exigent ≠ indulgent, tolerant, liberal, îngăduitor
dex98
2. EXIG'ENT, -Ă, exigenţi, -te, adj. Care pretinde multă grijă
,
strictete, corectitudine de la alţii (si de la sine însusi) în privinţa îndeplinirii unei datorii; pretentios. - Din. fr. exigeant, lat. exigens, -ntis.
dor
3. exig'ent adj. m., pl. exig'enţi; f. sg. exig'entă, pl. exig'ente
nodex
4. EXIG'EN//T ~tă (~ţi, ~te) 1) (despre persoane si despre manifestările lor) Care se caracterizează prin lipsă de indulgenţă; aspru; dur; sever. 2) Care manifestă grijă sporită si corectitudine în îndeplinirea anumitor obligaţii
sino
5. EXIG'ENT adj. 1. pretenţios, riguros, sever, (rar) pretensiv. (Un profesor ~.) 2. v.
constiincios


Fratele Wunbrand se pare ca a suferit mult cu picioarele .Nu cunosc amanunte . Mi-a placut ce a spus o data si anume : sa nu judecam pe nimeni ca se vaita de picioare pana nu am umblat cu bocancii lui. Mi s-a parut tare adevarat lucrul acesta. Nu poti sti de ce cineva nu poate face un lucru si te apuci sa-l critici fara a sti cat ai face tu in situatia si cu puterile si conjunctura in care se afla acesta…In Biblie suntem indemnati sa nu judecam…asa ca daca altii o fac treaba lor nu avem de ce sa fim severi cu noi exagerat atunci cand nu putem ceva. Sa fi exigent atunci cand poti dar din comoditate nu o faci dar atunci cand esti rupt de oboseala nu ar trebui sa te judeci asa aspru ci sa te asezi si sa te odihnesti .

Am cautat cateva “medicamente” de la “Doctorul nostru” de familie si iata ce am gasit pentru oboseala:

Isaia 40:28-31 "Nu stii? N'ai auzit? Dumnezeul cel vesnic, Domnul a facut marginile pamantului. El nu oboseste, nici nu osteneste; priceperea Lui nu poate fi patrunsa. El da tarie celui obosit, si mareste puterea celui ce cade in lesin. Flacaii obosesc si ostenesc, chiar tinerii se clatina; dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla, si nu ostenesc."
2Co 12:9-10 Si El mi-a zis: ,,Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita.`` Deci ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele, pentruca puterea lui Hristos sa ramana in mine. De aceea simt placere in slabiciuni, in defaimari, in nevoi, in prigoniri, in stramtorari, pentru Hristos; caci cand sunt slab, atunci sunt tare.
Isaia 41:10 …nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.
1Cron.28:20 David a zis fiului sau Solomon: ,,Intareste-te, imbarbateaza-te, si lucreaza; nu te teme, si nu te spaimanta. Caci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine. El nu te va lasa, nici nu te va parasi, pana se va ispravi toata lucrarea pentru slujba Casei Domnului.
1Cron.29:18 Doamne, Dumnezeul parintilor nostri Avraam, Isaac si Israel! Tine totdeauna in inima poporului Tau aceste porniri si aceste ganduri, si intareste-i inima in Tine.
2Co 4:16 De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru din launtru se innoieste din zi in zi.
2 Cor.5:1-10 "Stim, in adevar, ca, daca se desface casa pamanteasca a cortului nostru trupesc, avem o cladire in cer dela Dumnezeu, o casa, care nu este facuta de mana ci este vecinica. Si gemem in cortul acesta, plini de dorinta sa ne imbracam peste el cu locasul nostru ceresc, negresit daca atunci cand vom fi imbracati nu vom fi gasiti desbracati de el. Chiar in cortul acesta deci, gemem apasati; nu ca dorim sa fim desbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalt peste acesta, pentruca ce este muritor in noi, sa fie inghitit de viata. Si Cel ce ne-a facut pentru aceasta, este Dumnezeu, care ne-a dat arvuna Duhului. Asa dar, noi intotdeauna suntem plini de incredere; caci stim ca, daca suntem acasa in trup, pribegim departe de Domnul, - pentru ca umblam prin credinta, nu prin vedere. - Da, suntem plini de incredere, si ne place mult mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa la Domnul. De aceea ne si silim sa-I fim placuti, fie ca ramanem acasa fie ca suntem departe de casa. Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cand traia in trup.
2Corinteni 4. 8. Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi;9. prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi.
Luca 12:4. Va spun voua, prietenii Mei: Sa nu va temeti de cei ce ucid trupul, si dupa aceea nu mai pot face nimic. 5. Am sa va arat de cine sa va temeti. Temeti-va de Acela care, dupa ce a ucis, are puterea sa arunce in gheena; da, va spun, de El sa va temeti. 6. Nu se vand oare cinci vrabii cu doi bani? Totus, niciuna din ele nu este uitata inaintea lui Dumnezeu. 7. Si chiar perii din cap, toti va sunt numarati. Deci sa nu va temeti: voi sunteti mai de pret decat multe vrabii.

VERSETELE ZILEI

"Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. Pentru ca, prin aceasta, cei din vechime au capatat o buna marturie. Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad." (Evrei 11:1..3)

luni, 27 decembrie 2010

STEFAN PRIMUL MARTIR CRESTIN

Primul martir crestin recunoscut oficial a fost Sf. Stefan, un evreu elenizat, avand o reputatie de predicator aprig si plin de zel, ce si-a gasit sfarsitul batut cu pietre, pedeapsa datand cel putin de pe vremea lui Moise. Vechea lege mozaica prevedea o lista lunga de infractiuni ce se puteau pedepsi prin omorare cu pietre. O femeie putea fi omorata astfel pentru adulter, un barbat pentru furt sau, ca in cazul Sf. Stefan, pentru erezie. Odata sentinta emisa, acuzatul, legat cu mainile la spate, era dus in afara orasului intr-un loc deschis rezervat pentru lapidare, usor de recunoscut de localnici si calatori dupa movilele impresionante de pietre.
Moartea nu se producea la intimplare, urmindu-se un anumit protocol. Mai intai, condamnatul era inconjurat de o multime, fiecare avand in mana o singura piatra grea pe care o adusese cu el. Printr-un spatiu din multime inainta persoana care, in prezent, ar fi numita reclamantul, cel ce lansase acuzatia penala. Acesta purta o roba alba simbolizand ideea de dreptate, el fiind prin lege cel ce „arunca prima piatra”. Apoi urma o ploaie de pietre, desi nu indreptata catre cap, scopul fiind pricinuirea cat mai multor rani si a unei suferinte maxime, nu a unei inconstiente rapide si generoase. In mod ideal, pietrele continuau sa cada pana cand greutatea lor acumulata il strivea efectiv pe condamnat. Astfel, instrumentul de tortura devenea movila funerara a decedatului.
In functie de gravitatea infractiunii, pedeapsa nu se incheia intotdeauna odata cu moartea victimei; acesteia i se putea confisca proprietatea, iar rudele apropiate si animalele sale domestice puteau fi, de asemenea, ucise cu pietre.
Informatiile actuale privind lapidarea Sf. Stefan, petrecuta la Ierusalim, in anul 35 d.Hr., provin in principal din Faptele Apostolilor. Potrivit povestii, Stefan, unul dintre primii diaconi ai bisericii binecuvintati de apostoli, era un ..barbat plin de har si de putere” ce facea „minuni si semne mari”. In timpul unui proces indelungat de blasfemie, in care s-a aparat cu elocventa, el i-a acuzat pe membrii consiliului iudaic de la Ierusalim ca ar fi adevaratii ucigasi ai lui Hristos, numindu-i „tari in cerbice si netaiati imprejur la inima si la urechi”. Privind in sus, el si-a incheiat rezumatul cu o viziune: „Iata, vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand de-a dreapta lui Dumnezeu.”
El a fost condamnat, scos in afara cetatii, iar cand s-a aruncat prima piatra, Stefan a strigat: „Doamne, Iisuse, primeste duhul meu”. Apoi, cazand in genunchi sub ploaia de pietre, el s-a rugat: „Doamne, nu le socoti pacatul acesta”. In apropiere se afla un tanar din Tarsus pe nume Saul, care mai tarziu, convertindu-se si luandu-si numele de Pavel, avea sa devina apostolul paganilor. Uciderea cu pietre a lui Stefan este considerata un adevar istoric datorita marturiei lui Pavel, care fusese martor ocular.

VERSETELE ZILEI

"Stefan era plin de har si de putere si facea minuni si semne mari in norod." (Fapt.6:8)
"Toti cei ce sedeau in sobor s-au uitat tinta la Stefan, si fata lui li s-a aratat ca o fata de inger." (Fapt.6:15)
"Dar Stefan, plin de Duhul Sfant, si-a pironit ochii spre cer, a vazut slava lui Dumnezeu, si pe Isus stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu;" (Fapt.7:55)
"Si aruncau cu pietre in Stefan, care se ruga si zicea: "Doamne Isuse, primeste duhul meu!" (Fapt.7:59)

duminică, 26 decembrie 2010

HIDI PRAYER SONG

"Fiindca este scris: "Pe viata Mea Ma jur, zice Domnul, ca orice genunchi se va pleca inaintea Mea si orice limba va da slava lui Dumnezeu." (Rom.14:11)

VENIT-AM DIN CERURI

MARIANA SOMESAN-VENIT-AM DIN CERURI

LAUDATI PE DOMNUL 2

Carmen Prodan Laudati pe Domnul

VERSETELE ZILEI

"Iar cand iti va da Domnul odihna dupa ostenelile si framantarile tale, si dupa aspra robie care a fost pusa peste tine, atunci vei canta cantarea aceasta asupra imparatului Babilonului si vei zice: "Iata, asupritorul nu mai este, asuprirea a incetat, Domnul a frant toiagul celor rai, nuiaua stapanitorilor. Cel ce, in urgia lui, lovea popoarele cu lovituri fara ragaz, cel ce, in mania lui, supunea neamurile este prigonit fara crutare. Tot pamantul se bucura acum de odihna si pace; izbucnesc oamenii in cantece de veselie. (Isaia 14:3...7)

sâmbătă, 25 decembrie 2010

VERSETELE ZILEI

"Bucurati-va intotdeauna.
 Rugati-va neincetat.
 Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi.
 Nu stingeti Duhul.
 Nu dispretuiti prorociile.
 Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.
 Feriti-va de orice se pare rau.
 Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
 Cel ce v-a chemat este credincios si va face lucrul acesta.
(1Tesaloniceni 5: 16...24)

VOI CEI CE IUBITI...

COLINDE - 2

Becky Kelley - Where's the Line to See Jesus


vineri, 24 decembrie 2010

CURIOZITATI DESPRE CREIRUL UMAN

Avem un Creator, Dumnezeu, si tot ce  a creeat El este perfect elaborat .

Creierul ascunde multe mistere si in incercarea de elucidare si descoperire a acestora sunt cateva curiozitati exceptionale care au iesit la iveala. Va prezentam unele din cele mai interesante lucruri pe care le stim despre creier.
Creierul uman ramane inca o enigma pentru cercetatori, neurologi, anatomisti, medici si pentru lumea intreaga. Se spunea ca ne folosim doar o parte din creier, inca nu se stie exact cat , insa ce se intampla cu restul nefolosit? Sau ce anume din posibilul comportament sau simturi ori interpretari se ascund in acele zone? Cum am putea explica patologiile nervoase si neurologice, bolile mintale sau, de ce nu, inteligenta? Am putea-o influenta prin manipularea materiei nervoase? Creierul ascunde multe mistere si in incercarea de elucidare si descoperire a acestora sunt cateva curiozitati exceptionale care au iesit la iveala. Va prezentam unele din cele mai interesante lucruri pe care le stim despre creier.
7 lucruri pe care nu le stiai despre creier

1. Creierul, mai rapid ca... gandul?
Se spune ca gandul are una din cele mai mari viteze, si totusi... Sa va dau un exemplu pentru a intelege mai clar: mergand se intampla uneori sa te impiedici si in mai putin de o secunda corpul tau reuseste sa se si redreseze, deci el in mai putin de o secunda interpreteaza toate modificarile tridimensionale ale echilibrului si reuseste sa identifice organele care ar putea interveni in refacerea acestui echilibru postural, trimitandu-le si semnalele pentru miscarile necesare. Abia dupa ce ti-ai reglat echilibrul te dezmeticesti si iti dai seama ca te-ai impiedicat si era sa cazi. Mecanismele sunt foarte complexe, undeva in urechea interna se alfa organele responzabile de echilibru, cel putin al capului, dar la nivel cerebral exista organe nervoase specializate in mentinerea echilibrului intregului corp etc. Ideea este ca noi ar trebui sa cititm tratate intregi pentru a intelege functia echilibrului, o functie cu care creierul lucreaza in mai putin de o secunda. Cum este posibil? Se pare ca viteza cu care circula informatiile intre sinapsele neuronale este foarte mare, de peste 270km/h. Este exceptional cum mecanisme biofizice si biochimice pot atinge o astfel de performanta!

2. Creierul este mai activ noaptea decat ziua
In urma tuturor activitatilor pe care le intreprindem ziua, raportat la odihna din timpul noptii, am tinde sa credem ca cea mai mare parte a activitatii creierului se produce ziua. Totusi, prin studii electrice si nu numai, cercetatorii au sesizat ca noaptea creierul este mult mai activ decat ziua. Oamenii de stiinta nu au putut explica cert mecanismele care stau in spatele acestui rezultat uimitor, insa ei cred ca activarea intensa cerebrala din timpul somnului se datoreaza tuturor proceselor reparatorii atat la nivel celular si energetic, cat si ca ansamblu functional, ca structurare a memoriei, estompare a stimulilor afectivi prea puternici sau marcanti, deci practic are loc o reechilibrare atat fizica, dar si psihica, emotioanala, comportamentala.

3. Cu cat avem un IQ mai mare, cu atat visam mai mult
Avand in vedere explicatia de la subpunctul 2 devine logica aceasta concluzie. Cu cat creierul nostru reuseste sa acumuleze si sa proceseze mai multa informatie, cu atat are mai multa nevoie de a amortizeaza excesele, pe care le prelucreaza si le inhiba sau potenteaza ori elibereaza sub forma de vise. Ideea de interpretare a viselor are deci un gram de adevar, astfel ca dimineata, daca va ganditi la ce ati visat, puteti deduce unde sunt punctele de tensiune in subconstientul vostru, puncte ce va pot afecta viata, avand puterea de a le estoma si in mod constient.

4. Neuronii sunt regenerabili si continua sa creasca toata viata
Mai bine de o suta de ani s-a considerat ca neuronii nu se regeneraza. Ulterior, prin studii recente s-a ajuns la concluzia ca marea majoritate a neuronilor cresc si se dezvolta pana in jurul varstei de 7 ani, de aceea copilul mic trebuie sa aiba tot felul de activitati care sa ii puna la treaba atat capacitatile intelectuale, cat si motrice (dans, pian, alte sporturi ce necesita o coordonare mai intensa, nu doar alergare). Ulterior alte studii au scos in evidenta ca unii neuroni se regenereaza chiar la 2 saptamani. Acest fapt s-a aflat in incercarea de a explica functia olfactiva (mirosul). La anumite mirosuri foarte puternice sau care contin noxe toxice neuronii olfactivi, o buna parte din ei, mor. La cateva astfel de intamplari, daca nu s-ar regenera, ar trebui sa fie distrusi toti si noi sa ramanem fara miros. Insa acest lucru nu se intampla, pentru ca la doua saptamani neuronii olfactivi se regenreaza, mentinandu-ne functia olfactiva in bune conditii. Totodata alti neuroni din creier se regenereaza, unii insa cu o rata foarte lenta, de exemplu de 30 de ani.

Astfel, daca moartea unui astfel de neuron s-a produs la 40 de ani, teoretic regenerarea lui ar trebui sa fie finalizata undeva la 70 de ani, insa la aceasta din urma varsta este mai putin probabil datorita proceselor de senescenta (imbatranire) care intervin. Si regenerarea neuronala ramane inca neelucidata complet. S-a mai descoperit de asemenea ca axonii neuronilor cu mielina se regenereaza doar daca in continuitatea lor se afla tot teaca de mielina. Mai clar exprimat, dam un exemplu: neuronii cu mielina intra in structura nervilor membrelor. Daca un om intr-un accident isi taie mana, el se poate duce rapid la spital si mana i se pune la loc. Axonul neuronal din mana taiata (neuronul arata ca un copacel, coroana e corpul neuronal, de obicei se afla in creier, trunchiul e axonul si poate fi foarte lung, chiar un metru, iar radacinile butonii terminali unde se fac sinapse) ar trebui sa moara, insa restul axonal din bratul care a ramas legat de corp isi trimite prelungirea in continuare prin teaca de mielina care ii creaza un mediu favorabil cresterii, astfel se regenereaza.

5. Creierul nu poate simti durerea
Desi el reprezinta centrul de perceptie si interpretare a durerii, totusi materia nervoasa propriu-zisa nu prezinta receptori pentru durere. Va ganditi probabil: atunci cum ne doare capul? Sau de ce apar la un moment dat acele dureri insuportabile cand exista o tumora cerebrala care creste si apasa pe materia nervoasa? Aceste dureri apartin tesuturilor adiacente materiei nervoase, ele fiind inclusiv de natura vasculara (cand creste tensiunea intracraniana ne doare capul).

6. Creierul este cel mai mare consumator de energie
Desi reprezinta doar 2% din greutatea corpului, creierul are nevoie de 15% din cantitatea totala de sange si de 20% din cantitatea de oxigen pentru a functiona, precum si de o mare cantitate de glucoza pentru a-si desfasura procesele.

7. Ne folosim mai mult de 10% din creier
Exista un mit cum ca noi ne-am folosi in jur de 7% din creier si doar Einstein a folosit 10%. Cercetatorii au ajuns insa la concluzia ca in orice moment tot creierul nostru are o activtate mai mult sau mai putin intensa, insa cel putin o activitate bazala, care sa-i mentina tonusul. Practic nu exista zona inactiva din creier si dupa rezultatele cercetatorilor ne folosim mai mult din materia nervoasa, practic fiecare arie intra in activare intensa in anumite situatii. De asemenea capacitatea noastra de a stoca informatii in memorie este imensa, celulele creierului uman pot stoca de cinci ori mai multa informatie decat Eciclopedia Britanica (sau cel putin asa sustin teoriile).
(de Iulia Dibu)
Beautiful Minds: Stephen Wiltshire
(clip sugerat de Rodica)

VOI VENI CU BUCURIE

VERSETELE ZILEI

"El va fi pentru tine o pricina de bucurie si veselie, si multi se vor bucura de nasterea lui." (Luc.1:14)
"Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, si nu ti se umple fata de rusine." (Ps.34:5)
"Bateti din palme toate popoarele! Inaltati lui Dumnezeu strigate de bucurie! "(Ps.47:1)
"Veniti sa cantam cu veselie Domnului si sa strigam de bucurie catre Stanca mantuirii noastre." (Ps.95:1)
"Da, Domnul a facut mari lucruri pentru noi, si de aceea suntem plini de bucurie." (Ps.126:3)

miercuri, 22 decembrie 2010

COLINDA CRESTINA - 1

Colinda crestina - S-a nascut Copilul Soare - Adi Gliga

VERSETELE ZILEI

"Tu esti ocrotirea mea, Tu ma scoti din necaz, Tu ma inconjori cu cantari de izbavire. "(Ps.32:7)
"Da-ne ajutor, ca sa scapam din necaz! Caci ajutorul omului este zadarnic." (Ps.60:11)
"si nu-Ti ascunde fata de robul Tau! Caci sunt in necaz: grabeste de m-asculta!" (Ps.69:17)
"Ai strigat in necaz, si te-am izbavit; ti-am raspuns in locul tainic al tunetului si te-am incercat la apele Meriba. " (Ps.81:7)
"Da-ne ajutor in necaz, caci zadarnic este ajutorul omului." (Ps.108:12)

marți, 21 decembrie 2010

IUBIREA LUI E MULT PREA MARE...

Iubirea Lui e mult prea mare
Toata lumea ofera zilele acestea"cadouri"  si m-am gandit care este cadoul cel mai deosebit pe care l-am primit.....Ascultand aceasta melodie am realizat care este...IUBIREA LUI....Va las si pe voi sa meditati ascultand aceasta melodie.....
(comentariile de mai jos apartin celor ce au vizionat acest clip pe youtobe, prea frumoase si asemanatoare simtirilor din inima mea, ca sa nu vi le impartasesc si voua...)
"O adeväratä melodie ce-ti merge acolo unde te doare...te unge la suflet si-ti stoarce lacrimile din ochi..."
"El ne iubeste mai mult decat Il iubim noi , El ne cauta mai mult decat Il cautam noi ! Sa multumim Domnului ca inca mai este vremea harului si mai avem posibilitatea impacarii cu D-zeu ... " Rascumparati vremea , caci zilele sunt rele " ..Amin"
"Iubirea Ta, da, doar iubirea Ta Doamne ne va putea duce dincolo de Portile Slavei unde vom locuii vesnic alaturi de Tine Print al Universului, acolo.... unde dreptatea si iubirea dainuiesc pururea, la Tarmul  Marii de Cristal impreuna cu toti cei ce au iubit si dorit venirea Ta, Print al Nemuririi... lacrimi de dor ne umplu fata pregustand cerul cu aceasta melodie coborata din repertoriul ingeresc..."

VA PLACE PESTELE PRAJIT ?

Mie da, dar sa il prajeasca altii la ei acasa, eu doar sa il consum fara mirosul persistent de prajeala
 Este in vizita la noi fratele sotului meu care a avut pofta sa manance hamsii prajite si aluat o gramada mareeee de hamsii  .Cum nu am putut sa-i refuzam aceasta placere nu am comentat alegererea si ne-am inarmat cu calm si rabdare. Sotului meu i s-a facut mila de mine si i-a curatat el. Rolul meu a fost sa suport cu stoicism mirosul si sa-i prajesc. Dar asta nu a fost tot. In timp ce ii prajeam , in minunatul meu cartier, s-a stins lumina pentru aproximativ o ora. Doar suntem in vremuri de criza…nu? Asa ca sotul meu tinea laterna si eu prajeam peste. O comedie reusita plina de miros de peste. Dupa acea a trebuit o spalre a aragazului, a tuturor recipientelor, si a hainelor de pe noi. Am aerisit bucataria si mi-a trecut si mie si sotului meu pofta de a mai manca peste cel putin pentru cateva luni….
Avem o cunostinta cand eram tanara tare simpatica, tanti Pia. Dansa spunea ca ii place pestele prajit, cartofi prajiti si chiftelele, dar sa le prajeasca altii la ei acasa si ea doar sa manace…


adaugire : o colega speciala, m-a rugat sa adaug si mirosul greu ce se emana cand se prajesc clatitele, care ah! ce bune sunt si ele la gust..

FII CUMINTE ...SA NU TE PAPE LEUL

Postare preluata de pe blogul Rodicai Botan.  Trebuie sa vedeti aceasta mica predica spusa atat de fain de acest baietel. Sinceritatea si candoarea acestui micut va va place cu siguranta. Povestea lui Daniel spusa cu atata patos cu siguranta ca va va place.
"Dar preotii cei mai de seama si carturarii, cand au vazut minunile pe care le facea, si pe copii strigand in Templu si zicand: "Osana, Fiul lui David!", s-au umplut de manie.
Si I-au zis: "Auzi ce zic acestia?" "Da", le-a raspuns Isus. "Oare n-ati citit niciodata cuvintele acestea: "Tu ai scos laude din gura pruncilor si din gura celor ce sug"?" (Matei 21:15,16)
Naty Panaite - predicuta ''Daniel în groapa cu lei''

PINGUINI REGALI

O prietena mi-a trimis special pentru voi fotografiile de mai jos, sa va bucurati de frumusetea acestor creaturi deosebite. Dumnezeu le-a creat cu o frumusete si eleganta deosebita. Fotograful britanic  Nick Garbutt, fascinat de frumusetea lor, este autorul acestor poze care sper sa va bucure  si  pe voi.
 Pinguinul regal este al doilea ca mărime dintre speciile de pinguini din lume. Clocește în colonii uriașe pe insulele din jurul Antarcticii, unde apele din apropierea tarmului sunt bogate înpesti si serpi. Pinguinul regal își petrece majoritatea vieții în mare. Vizitează insulele din jurul Antarcticii doar în perioada de reproducere. Având corpul hidrodinamic, înoată mai repede decât zboară unele pasari.
Țara pinguinului regal se află la 40° latitudine sudică , unde furtunile sosite din vest se dezlănțuie deasupra valurilor  uriașe. Pasarile trebuie să reziste la iernile lungi, când soarele este de-abia vizibil.
În extremitatea sudică solul este acoperit de regulă de un strat gros de zăpadă, însă pinguinii trăiesc la nord de regiunile acoperite cu ghețuri permanente unde își găsesc tot anul hrană. Pinguinii alunecă cu grație în apa rece ca gheața. Îndemănarea subacvatică se contrazice puternic cu mișcările neîndemâmatice de la nivelul solului. Pinguinul regal carnivor este un vânător îndemânatic, ce prinde pesti cu ciocul său recurbat și tăios. Excrescențele prezente pe partea interioară a faringelui și pelimba, permit prinderea sigură a prăzilor alunecoase.Pinguinul elimină excesul de apa salină din cioc prin compresie.
În perioada decembrie-februarie pinguinii regali vizitează apele din apropierea insulelor Falkland, Georgia de Sud si Sandwich de Sud, pentru a căuta hrană.
Se aventurează până la hotarul ghețurilor plutitoare și prind pestii ce vin la suprafața apei să consume masă de particule minuscule vegetale, ce crește datorită acțiunii razelor solare. Oferta bogată de hrană ajută pinguinii să acumuleze un strat gros de grăsime, pentru lunile reci de iarnă. Foca-leopard este cel mai mare inamic al pinguinului regal.

Dacă un grup de pinguini observă un prădător, păsările înoată rapid la mal, iar în același timp lovesc apa cu “înotătoarele”. Panica și zgomotul induc în eroare foca-leopard, astfel poate prinde doar exemplarele mai slabe.






 Această specie de pinguin clocește în colonii mari, în regiunile de coastă din aria sa de răspândire. Aici vara cresc puține plante, iar iarna peisajul este acoperit de un strat continuu de zăpadă.



(multumesc Lumi)

ISUS ESTE REGE

Luminita Ciuciumis - Isus este rege

VERSETUL ZILEI

"Si Domnul va fi Imparat peste tot pamantul. In ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, si Numele Lui va fi singurul Nume." (Zah.14:9)

luni, 20 decembrie 2010

VERSETUL ZILEI

"Dar eu voi canta puterea Ta; dis-de-dimineata voi lauda bunatatea Ta. Caci Tu esti un turn de scapare pentru mine, un loc de adapost in ziua necazului meu." (Ps.59:16)