CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

luni, 13 decembrie 2010

LECTII CU OBIECTE -2- OBICEIURI


OBICEIURI
Obiect: Un mosor cu ata si o foarfeca
Verset biblic: “Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze sic and va imbatrani, nu se va abate de la ea.”(Proverbe 22:6)
Cine dintre voi, copii, baiat sau fetita vrea sa ma ajute la lectie? Multumesc! Vino aici la mine. Voi ceilalti puteti cauta in Biblie la proverbele lui Solomon 22:6. Cine gaseste mai repede versetul sa-l citeasca cu voce tare.
Astazi doresc sa stam de vorba despre obiceiuri. Stiti voi ce sunt obiceiurile? Voi incerca sa explic acest lucru. Cand baiatul acesta a fost mic a invatat sa umble, sa vorbeasca, sa manance, sa se spele. Mai tarziu, cand a crescut mare, toate aceste lucruri le facea in mod natural si ii erau de la sine inteles. Ele i-au devenit obiceiuri. Acum el face aceste lucruri fara sa fie supravegheat, nici el insusi nu trebuie sa fie atent cand le face. De exemplu, cum umbla, cum inghite mancarea, cum duce lingura la gura. Acestea i-au devenit lucruri obisnuite, i-au devenit natural, fiindca le-a facut de multe ori. Acestea sunt obiceiuri bune. Ca ele mai sunt si alte obiceiuri, cum ar fi rugaciunea, citirea Bibliei, frecventarea Scolii Dumninicale sau rugaciunea inainte de masa. Dar mai exista si obiceiurii rele si laacestea trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca vin in viata noastra, treptat , pe neobservate. Inainte ca noi sa le observam, ele ne stapanesc, incat nu ne mai putem dezlipi de ele.
Multi copii incep sa faca rau pe neobservate: azi un pic, maine un pic si asa mai departe. Ei cred ca oricand pot sa se lase de aceste obiceiuri cand vor, dar cand intr-adevar incearca, vad ca nu pot. Apucaturile sau obiceiurile i-au prins in lat. Cu ajutorul acestui mosor de ata va voi arata cum poate sa ne lege un obicei (numiti un copil care sa va ajute). Eu infasor acest fir de ata dupa incheietura mainii mele (Poftim, acum rupe-l! – spuneti baiatului de langa dumneavoastra). Ati vazut? El poate foarte usor sa-l rupa, dar sa vedem acum daca voi infasura firul de mai multe ori, il va mai rupe asa usor? (Infasurati firul de douazeci sau mai multe ori, apoi puneti copiilul sa-l rupa). Nu acum el nu mai poate sa rupa ata! Acum am sa infasor ata peste mainile si pieptul lui, pan ail prind ca intr-o plasa. Ata care la inceput putea s-o rupa usor, acum l-a infasurat si la prins cu totul. Credeti ca acum se mai poate elibera? Te rog sa incerci! Vezi? Tu esti un copil asa de voinic, insa obiceiurile tale sunt asa de tari, incat te tin acuma ca un prizonier in lanturi.
Sunt multe lucruri in lume care vor sa intre in viata noastra sis a ne lege. Diavolul ar vrea sa ne prinda in plasa obiceiurilor sale rele. Astfel de obiseiuri sunt: minciuna, furtul, vorbele nechibzuite, cuvintele porcoase, si chiar gandurile rele. Mai sunt multe alte obiceiuri rele si urate care ne pot prinde pe noi oamenii si ne pot tine legati, cum ar fi fumatul si bautura. Dar, uite, aici am si o foarfeca. Aceasta foarfeca poate taia usor aceste legaturi si-l poate elibera pe acest copil din stransoare. (Taiati toate firele cu care l-ati infasurat). Tot asa face Domnul Isus tuturor copiilor care sunt infasurati in plasa obiceiurilor rele. El le taie pe toate si elibereaza pe toti cati cred in El. El vrea sa va elibereze sip e voi care sunteti aici, numai daca si voi doriti lucrul acesta si-l cereti de la El.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu