CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

marți, 21 decembrie 2010

PINGUINI REGALI

O prietena mi-a trimis special pentru voi fotografiile de mai jos, sa va bucurati de frumusetea acestor creaturi deosebite. Dumnezeu le-a creat cu o frumusete si eleganta deosebita. Fotograful britanic  Nick Garbutt, fascinat de frumusetea lor, este autorul acestor poze care sper sa va bucure  si  pe voi.
 Pinguinul regal este al doilea ca mărime dintre speciile de pinguini din lume. Clocește în colonii uriașe pe insulele din jurul Antarcticii, unde apele din apropierea tarmului sunt bogate înpesti si serpi. Pinguinul regal își petrece majoritatea vieții în mare. Vizitează insulele din jurul Antarcticii doar în perioada de reproducere. Având corpul hidrodinamic, înoată mai repede decât zboară unele pasari.
Țara pinguinului regal se află la 40° latitudine sudică , unde furtunile sosite din vest se dezlănțuie deasupra valurilor  uriașe. Pasarile trebuie să reziste la iernile lungi, când soarele este de-abia vizibil.
În extremitatea sudică solul este acoperit de regulă de un strat gros de zăpadă, însă pinguinii trăiesc la nord de regiunile acoperite cu ghețuri permanente unde își găsesc tot anul hrană. Pinguinii alunecă cu grație în apa rece ca gheața. Îndemănarea subacvatică se contrazice puternic cu mișcările neîndemâmatice de la nivelul solului. Pinguinul regal carnivor este un vânător îndemânatic, ce prinde pesti cu ciocul său recurbat și tăios. Excrescențele prezente pe partea interioară a faringelui și pelimba, permit prinderea sigură a prăzilor alunecoase.Pinguinul elimină excesul de apa salină din cioc prin compresie.
În perioada decembrie-februarie pinguinii regali vizitează apele din apropierea insulelor Falkland, Georgia de Sud si Sandwich de Sud, pentru a căuta hrană.
Se aventurează până la hotarul ghețurilor plutitoare și prind pestii ce vin la suprafața apei să consume masă de particule minuscule vegetale, ce crește datorită acțiunii razelor solare. Oferta bogată de hrană ajută pinguinii să acumuleze un strat gros de grăsime, pentru lunile reci de iarnă. Foca-leopard este cel mai mare inamic al pinguinului regal.

Dacă un grup de pinguini observă un prădător, păsările înoată rapid la mal, iar în același timp lovesc apa cu “înotătoarele”. Panica și zgomotul induc în eroare foca-leopard, astfel poate prinde doar exemplarele mai slabe.






 Această specie de pinguin clocește în colonii mari, în regiunile de coastă din aria sa de răspândire. Aici vara cresc puține plante, iar iarna peisajul este acoperit de un strat continuu de zăpadă.



(multumesc Lumi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu