CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

HOTII - NELIPSITI IN PEISAJUL COTIDIAN

Atitudini si atitudini....
Am auzit doua povestiri interesante despre hoti , si chiar candava cand o vecina a fost jefuita chiar in fata blocului, am reflectat si desigur nu as dori sa ma intalnesc cu un hot , si stiu ca nimeni nu-si doreste asta, dar m-am intrebat oare pot avea si eu o atitudine biblica ,daca s-ar intampla asa ceva???
Prima intamplare se refera la un crestin care dore mult sa vesteasca si el cuiva vestea buna a evanghelie si sa vada ca acea persoana se pocaieste si se preda Domnului Isus. Era un gand nerostit cu voce tare, dar pentru care deseori s-a rugat Domnului.Dupa un timp intr-o seara era pe strada si nu avea in mana decat o sacose cu Biblia in ea. La un momendat a aparut in fata sa un individ care l-a luat la bataie a luat sacosa si a plecat. Va dati seama ca bietul om a fost necajit , asa cum suntem si noi deseori cand ni se intampla ceva rau dupa mintea noastra, ca si cum in acele clipe am uita ca exista acel minunat verset din Romani 8:28 "Toate lucrurile lucreaza impreuna sprebinelecelorceiubesc peDumnezeu". Dupa o alta perioada in biserica intr-o zi a venit in fata adunarii un om care a marturisit cum s-a intors el la Dumnezeu. El a marturisit ca era un betiv si ca de multe ori ataca oamenii pentru a obtine banii de bautura. Intr-o seara a atacat un om si l-a batut si i-a luat sacosa. Ajuns acasa a fost furios sa constate ca omul acela avea doar o Biblie in sacosa. Dupa primele reactii furioase a inceput sa se intrebe: oare ce o fi atat de important in cartea aceasta de omul o purta dupa el. Si asa a deschis biblia si citind Duhul lui Dumnezeu a lucrat in inima lui si s-a pocait . In final omul a mai adaugat ca ar fi vrut sa se intalneasca cu acel om si sa-i ceara iertare , dar sa-i multumeasca ca in acea seara avea in acea sacoza biblia care l-a adus la picioarele lui Dumnezeu si a fost salvat. Va dati seama ca fratele ce fusese batut a inteles ca este vorba despre el.


O alta istorioara, spune despre o sora in varsta care a constatat ca la ea intrase un hot cu care s-a intalnit fata in fata. In loc sa fie speriata sora l-a invitat sa stea sa se odihneasca ca poate e obosit, l-a pus la masa si l-a omenit cu ce avea ea prin casa,spunandu-i ca va face ce a venit sa faca mai tarziu. Bunatatea si caldura ei a imuiat inima de gheata a hotului si asa a putut afla si el ca Dumnezeu il iubeste si ca Domnul Isus a murit si pentru el.
O vecina de la mine din bloc intr-o seara a fost atacata in fata blocului si i s-a furat geanta si pentru ca nu a dat-o de buna voie a mai incasat saraca si cativa pumni. Blocul nostru se afla in apropierea unui cartier destul de rau famat al Bucurestiului asa ca nu se stie niciodata cand poti avea surpriza sa te intalnesti cu unul din “cei patruzeci de hoti” . Si ma intrebam : oare cum as reactiona eu in o asfel de situatie. E bine sa te gandesti si la asa ceva si sa te rogi ca in acele momente Domnul Isus sa iti dea intelepciune ce sa faci si ce sa zici. Oricum o biblie in format mic sau o carte cu versete crestine merita purtata in geanta ,iar actele trebuie puse in siguranta in alta parte, pentru a putea oferi cu draga inima “cadou” geanta unui astfel de hot.
----------------------------------------------------------
Cum s-a furat cosul de gunoi de pe strada...
Invatati de mici sa fure orice

Un comentariu:

  1. Buna seara lui Carmen,stapana blogului si vizitatorilor ei...
    am scris acest comentariu si pe blogul lui Sali.De ce si aici ?
    Pentru ca fara a comunica si a cauta sa vedem fiecare parerea celuilat edte greu sa convietuim.

    Asadar hotia ,fie este o boala-clepomania,fie o tara sociala.
    Asa se si vindeca-cu tratament sau cu politia.
    La fel cum puhoiul apelor se opreste cu doguri,ridicate cu munca ziua si noaptea.
    Hotii sunt lasi.Ataca noaptea si ataca oameni slabi.
    Putem alege sa ne inchidem in casa si nu auzim sau sa stim nimic,putem alege sa ne rugam sa vina ajutor de sus,sau putem actiona.

    Caci se spune :
    "Dumnezeu iti da,dar nu iti baga si in gura"

    RăspundețiȘtergere