CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

luni, 11 octombrie 2010

CUM PUTEM EVITA STRES-UL?...

“Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” (Ioan.14:27)
“Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va! Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape. Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca. Ce ati invatat, ce ati primit si auzit de la mine si ce ati vazut in mine, faceti. Si Dumnezeul pacii va fi cu voi. “ (Filipeni 4:4…9)
“Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, in veac nu-i va fi sete; ba inca, apa pe care i-o voi da Eu se va preface in el intr-un izvor de apa care va tasni in viata vesnica." (Ioan.4:14)
Principii de pace si liniste interioara pe care Domnul Isus ni le-a oferit in Cuvantul Sau.Daca vom tine cont de ele vom fi sanatosi la trup si la minte.
Depinde ce punem inaintea noastra. Ce privim, ce citim, ce ascultam, ce tovarasii ne alegem, si cum ne traim viata in armonie cu Cel ce ne-a creat. Sigur ca sunt multe influente in jurul nostru de care nu putem sa ne ferim si ocolim , dar in timpul nostru personal acasa  sa ne lasam cuprinsi de pacea lui Dumnezeu si voia Sa care este buna si desavarsita.
S-au facut multe studii recente care demonstreaza ca intradevar ce auzim de exemplu are efecte positive sau negative.
Nu pot spune ca am o cultura muzicala sau ca ma pricep la muzica dar muzica de anumite feluri ma farmeca si ma incanta. Muzica asociata cu cuvinte inaltatoare, musica fara cuvinte dar de o anumita structura, m-a pasionat si imi faceplacere sa ascult. In o schita al ui Caragiale ”Prostovanul” spunea: ” muzica e ceea ce ne gadila in mod placut urechile”.Amuzanta definitia dar are si un adevar e ceva in muzica care te face sa te simti bine. . Ni se spune ca si in cer ingerii canta. Muti crestini au compus cantece crestine inaltatoare. "Fără muzică, viaţa ar fi o eroare Ea este forţa invizibilă care ne farmecă, ne mişcă până la lacrimi, ne apropie unii de alţii si ne îmblânzeşte.” Friedrich Nietzsche.
Multe studii arata ca muzica de calitate are efect asupra plantelor ele crescand armonios. Chiar si structura moleculelor de apa privite la microscop arata armonios cand este muzica de calitate. In schimb muzica strident , de proasta calitate are effect daunator asupra plantelor si moleculelor de apa. Daca asa reactioneaza plantele si moleculele de apa, noi care avem in organism atatea molecule de apa in alcatuirea noastra cu siguranta ca vom fi si noi marcati in bine avand pace si armonie sau vom fi stresati.
Iata ce am gasit pe net despre aceste experiente:
PLANTE
Se ştie ca plantele sunt influenţate de muzica… şi în acest sens au fost efectuate mai multe experienţe ştiinţifice pe plante. Timp de 4 săptămâni plantelor le-au fost puse 3 categorii diferite de muzică: 1. muzică rock; 2. muzica modernă; 3. muzica clasică.
Rezultatele:
1. Plantele supuse rock-ului au început prin a se depărta de sursa de muzică; au crescut aberant şi au refuzat să înflorească. După trei săptămâni au început să moară. La 4 săptămâni erau toate uscate.
2. Cele expuse muzicii moderne s-au depărtat la 15 grade faţă de amplificator, iar rădăcinile lor s-au dezvoltat doar pe jumătate.
3. Plantele expuse muzicii clasice au crescut cu 5 cm mai înalt decât grupul de control (fără muzică) şi erau înclinate spre amplificator.
Astfel, Dr. T.C. Singh, şeful departamentului botanic al Universităţii Annamalia, India, a demonstrat că anumite stiluri muzicale dublează atât ritmul de creştere a plantelor, cât şi dimensiunile lor.
ANIMALE
Un alt experiment care a primit o serie de premii, inclusiv din partea CIA, a fost efectuat pe 72 de cobai masculi standard din aceeaşi tulpină genetică, în vârstă de 4-6 săptămâni, care urmau să străbată şi să înveţe traseul unui labirint, pe care aveau să-l repete de 3 ori pe săptămână, timp de 3 săptămâni.
Iniţial, toţi şoarecii au parcurs labirintul în 10 minute. După care, au fost divizaţi în trei grupe şi au fost supuşi la trei tratamente muzicale diferite.
Primul grup a fost supus timp de 10 ore pe zi, pentru 3 săptămâni consecutive, la Hard Rock. Al doilea grup a fost tratat cu muzică de Mozart. Al treilea grup, de control, a fost ţinut în linişte, fără muzică. La capătul celor 3 săptămâni de test, rezultatele au fost următoarele:
1. grupul de control (fără muzică) a reuşit să înveţe labirintul şi să-l parcurgă în 5 minute (faţă de timpul iniţial – 10’);
2. grupul-Mozart a reuşit să-l traverseze în numai 1,5 minute (cu o economie de 8,5 minute);
3. grupul-Hard Rock s-a manifestat ameţit şi confuz, necesitând …30 minute (triplu faţă de cel iniţial!). Şoriceii îşi pierduseră reflexul de a mirosi aerul în căutarea urmelor de dinainte, de parcă rock-ul le-a diminuat simţurile
.
În timpul celor 3 săptămâni, cât a durat experienţa, cobaii expuşi rock-ului au fost tinuti în borcane separate, după ce se ratase o încercare anterioară, când cobaii care ascultau Rock au fost ţinuţi laolaltă si s-au omorât reciproc, până la ultimul.
MOLECULE DE APA
Masaru Emoto, un cercetator creativ si vizionar care a publicat cartea "Mesajele apei" ca rezultat al descoperirilor sale. Daca te indoiesti ca gandurile tale te afecteaza (dar afecteaza si pe cei din jurul tau), rezultatele lui Masaru Emoto, pe care le expunem aici, iti vor schimba parerea si convingerile, definitiv.
Emoto ne dovedeste prin experimente stiintifice ca energia vibrationala umana (ganduri, cuvinte, idei, muzica) afecteaza profund structura moleculara a apei, aceeasi apa care compune corpul uman in proportie de peste 70%. Interesant este si faptul ca suprafata oceanelor de pe planeta este aproximativ 70% din cea totala. Apa este sursa vietii pe Terra, iar calitatea si integritatea ei sunt vitale pentru toate formele de viata.
Apa este o substanta care ia forma mediului in care se afla. Puneti apa intr-un pahar si veti observa ca apa ia forma paharului. Dar acest comportament al apei, de a reflecta fidel mediul in care se afla, se aplica si la nivel molecular, iar Emoto a demonstrat-o cu prisosinta.
Prin intermediul unor tehnici extrem de simple, aflate la indemana oricui, Emoto a folosit  fotografierea la microscop a cristalelor de apa care se formeaza la dezghetarea mostrei de apa analizate. Fiecare dintre noi a vazut cristale de apa: se numesc fulgi de zapada. Zapada cade pe pamant de milioane de ani. Fiecare fulg de zapada are o forma si structura unica.
Japonezul a descoperit ca apa din izvoarele curate de la munte are o structura geometrica cristalina foarte simetrica si bine formata. Apa din zonele poluate industrial si apa din bazinele de stocare are o structura evident distorsionata si nesimetrica.
 Emoto a studiat de asemenea si efectele muzicii asupra formei cristalelor de apa. Apoi a facut aceleasi experimente si pentru a vedea influenta cuvintelor scrise pe o bucata de hartie care a fost lipita de recipientul ce continea mostra de apa de analizat.
Efectul Mozart
Muzica influenteaza toate functiile organice, insa in special creierul. În acest context se vorbeşte despre efectul Mozart şi despre activarea scoarţei cerebrale sub influenţa muzicii.
Muzica uşoară activează aproximativ 50% din scoarţa cerebrală, muzica simfonică modernă – 70%-80%, muzica simfonică clasică – 90%, muzica lui Mozart – 100%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu