CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

sâmbătă, 23 octombrie 2010

UN PRIETEN BUN

Un prieten bun care sta si vegheaza asupra noastra, chiar si atunci cand Il intristam, si ne primeste cu bratele deschise cand ne trezim si smeriti ne cerem iertare si beneficiem de curatirea prin sangele Sau. Vorba unei cantari “nu-i prieten ca Isus”. Cu siguranta ca nu exista un alt prieten ca el. Bucuria unei asa dragoste e coplesitoare si chiar si cand in iuresul vieti ne complicam sa rezolvam lucruri peste puterile noastre si esuam pentru ca uitam ce prieten minunat avem, El tot ne vine in ajutor si ne ocroteste cu drapta sa biruitoare. In curand implinesc cinzeci si unu de ani , dar nu am intalnit pe cineva sa ma iubeasca ca El….
Pilda ,,samariteanului multumitor ”
Avem doi samariteni unul milos altul multumitor , ambii ne slujesc de exemple !
Luca 17 . 11-17
11. Isus mergea spre Ierusalim si a trecut printre Samaria si Galileea.
12. Pe cand intra intr-un sat, L-au intampinat zece leprosi. Ei au stat departe,
13. si-au ridicat glasul si au zis: "Isuse, Invatatorule, ai mila de noi!"
1. Motivul multumirii v.14
14. Cand i-a vazut Isus, le-a zis: "Duceti-va si aratati-va preotilor!" Si pe cand se duceau, au fost curatati.
2. Modul multumirii v.15-16
15. Unul din ei, cand s-a vazut vindecat, s-a intors, slavind pe Dumnezeu cu glas tare.
16. S-a aruncat cu fata la pamant la picioarele lui Isus si I-a multumit. Era samaritean.
3. Aprecierea multumirii v.17-1817. Isus a luat cuvantul si a zis: "Oare n-au fost curatati toti cei zece? Dar ceilalti noua unde sunt?
18. Nu s-a gasit decat strainul acesta sa se intoarca si sa dea slava lui Dumnezeu?"
5. Beneficiul multumirii v.19
19. Apoi i-a zis: "Scoala-te si pleaca; credinta ta te-a mantuit.
4. Importanta multumirii v. 18b si 18b “sa dea slava lui”
Ps 50.23“ Cine aduce multumiri ca jertfa, acela Ma proslaveste, si celui ce vegheaza asupra caii lui, aceluia ii voi arata mantuirea lui Dumnezeu."
Daca vom renunta la duhul de nemultumire si vom cauta zilnic motive de multumire lui Dumnezeu atunci El va face din viata noastra o continua serbare a multumirii ! Multumirea il face pe sarac fericit iar pe bogat darnic !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu