CATEVA CUVINTE...

Sunt recunoscatoare Domnului Isus pentru ca exist si am calatorit pana aici, si voi calatori si mai departe doar prin dragostea si harul Sau. Tot El m-a facut constienta ca talantul ce mi l-a dat trebuie sa-l pun in negot, ca lumina Lui trebuie s-o arat si altora, iar ca hrana sa fie buna trebuie sa pun si sare. Daca tot ceea ce am primit pana acum si voi primi si de acum inainte mi-a fost mie de folos si imi va fi de folos , cu siguranta le va fi si altora.

vineri, 15 octombrie 2010

LUCRAND IN INTUNERIC LA PROPRIU SI LA FIGURAT...

Inchideti lumina, inlocuiti baloanele cu probleme si lucrati
Calatoria in timp si spatiu pe aceasta planeta pe care locuim provizoriu are bucurii multiple dar la fel de multe , daca nu chiar mai multe, deceptii si probleme.
Ieri a fost una din zilele in care am fost deceptionata de faptul ca au trecut doua zeci de ani de la asa zisa revolutie, si calitatea multor oameni e aceiasi ca pe timpul comunistilor. Acel sistem a distrus multe valori. Printre ele puse la zid au fost, spiritual de initiative, libertatea de a-ti exprima opiniile, dreptul de a solicita cea ce ti se cuvine prin lege. Poate pentru ca unii dintre noi si familiile noastre am scapat,  si nu am fost pusi la zid, si prin credinta in Domnul Isus nu ne-au fost atinse trupurile si mintile, am reusit sa scapam de aceste flageluri ale distrugerii ale mintii individului.. Totusi in lumea hada (urata, )ca sistem, in care traim aceste valori sunt reprimate in continuare. Oameni  lipsiti de o pregatire in a intelege cea ce faci ,ajung sa iti fie sefi si pentru ca nu inteleg ce faci atunci cand incerci sa rezolvi ceva si ai initiativa, spui sincer ce ar trebui facut si ce drepturi ai, atunci cand negasind solutii la problemele ridicate, dau din umeri si cand ncerci sa rezolvi si prin altii aceste probleme te pun la zid catalogandu-te ca razvratit si mai mult incredibil paracioas. Mai mult pentru ca cei din jurul tau din frica, lipsa de unitate sau prefacatorie nu iti sunt alaturi ti se da peste nas din nou cu “maria sa majoritatea”. Cum de numai eu spun? cum de numai eu semnalez? cum de numai eu incerc sa rezolv altfel? Sa nu credeti ca nu am incercat de multe ori sa stau in banca mea si sa nu fac sau spun nimic. Am incercat si uneori am reusit. Dar sunt cazuri in care nu am stat deoparte si a fost bine pentru ca am rezolvat astfel multe probleme. Si  de rezolvarea acestor probleme a beneficiat si “maria sa majoritatea”. Totusi sunt cazuri cand fara intentie in dorinta mea de a rezolva am sifonat indirect orgoliul sefilor si, dur, ieri chiar mi s-a reprosat asta. Lucrez de peste treizeci de ani. Si am avut multi sefi si pe vremea comunistilor. Si nu mi s-a intamplat sa dau peste personaje atat de “exotice” pe care le-am intalnit de doi ani incoace in functie de sefi. Episodul de ieri mi-a aratat ca e o iluzie sa cred ca mai e vreo sansa in discernerea lucrurilor in mintea unor oameni. Nu ca as fi avut iluzii prea mari, dar iara am avut sentimenul luptei cu morile de vant…Dupa evenimentul de ieri, daca nu ar fi fost puternica credinta mea in Domnul Isus, probabil as fi clacat si chiar sanatata mi-ar fost periclitata. Dar multumesc Lui ca m-a ridicat si nu a lasat ca aceasta nefericita “intamplare” sa ma darame.
Ma gandesc deseori cum trebuie sa fi simtit  David cu o prastie in mana in fata lui  Goliath cel imens  de care tuturor le era frica…..si totusi nu s-a lasat impresionat….Ma intreb care ar fi fost istoria daca David s-ar fi intors si ar fi luat-o la fuga? Dar slava Domnului ca nu a fost asa…
Ma rog ca pe viitor sa pot discerne mai bine  duhurile si astfel de duhuri rele sa pot sa le las in plata Domnului, si sa le ocolesc. Valurile vin si doar Domnul le poate potoli.
Acum dupa ce am reflectat la aceste lucruri imi trec prin cap urmatoarele versete:
Nu te teme de ei; caci Domnul Dumnezeul vostru va lupta El insusi pentru voi." (Deut.3:22)
“Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi stati linistiti." (Exod.14:14)


Cateva indemnuri de care cei ce ne conduc daca doresc sa aiba performanta ar trebui sa tina cont
 Mediul de lucru influenteaza performantele !
Nu îţi poţi permite să ai birocraţie
Nu îţi poţi permite să nu fii creativ
Nu îţi poţi permite să fii cinic
Nu îţi poţi permite să iei decizii greu
Nu îşi poţi permite să nu fii proactiv
Nu îţi poţi permite să iroseşti resurse
Nu îţi poţi permite să nu inovezi
Nu îţi poţi permite să nu fii diferenţiat/unic/poziţionat
Nu îţi poţi permite să te culci pe lauri
Nu îţi poţi permite să nu fii flexibil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu